Tüketmemeye var mısınız?

Gunaydin linda

Dışarıda keyif için, eğlence için, sosyalleşmek için yensin hiç itirazim yok. Ama sırf karın doyurmak icin disardan yemek soylenince ben o paraya üzülüyorum 🥲

Biraz fazlamız vardı eşimle diyet yapıyoruz 2 aydık dışarıdan yemiyoruz sağlıklıda beslenmeye başladık kapalı gıdalar ısır zıvır yerine kuruyemişler aldı ekonomi yapmakta cepte 😂

Biraz fazlamız vardı eşimle diyet yapıyoruz 2 aydık dışarıdan yemiyoruz sağlıklıda beslenmeye başladık kapalı gıdalar ısır zıvır yerine kuruyemişler aldı ekonomi yapmakta cepte 😂

Evet hem saglikli hem ekonomik.

Demisken gideyim haftalik yemek listesi yapayim 😏
Haftasonu herkes evdeyken zor oluyor vakit ayirmak.

Bende çalıştığım için hep yemek listesi yaparım.
Bir de çalışan olunca malum dondurucuya yazdan hep fasulye yapıp attım 12 küçük kavanoz domates süre yapıp attım.Baya şikayet etmiştim işte bir hafta sonum gitti diye.
Şimdi bakıyorum da ne iyi yapmışım

Gunaydin tatlim iste dolaptaki cikolata ceviz den her daim baskın çıkıyor bizde🤦‍♀️

Bu yaz belki bende fasulye atarim biraz..ama ocaktan sonra ciddi anlamda giderlerimi minumum seviyeye cekmek istiyorum. Calisan arkadaşlar sizin aylik cep harçlığı aliyor musunuz. Mesela bende o yok istedigim kadar harcama dürtüsü geliyor bu nedenle. Ama mesela 500 tlm olsa o ay özel giderlerim icin falan filan. Onun disina cikmasam acayip tasarruf yapmis olurum. Miktar temsili tabiki. Herkesin butcesine göre.

Bu yaz belki bende fasulye atarim biraz..ama ocaktan sonra ciddi anlamda giderlerimi minumum seviyeye cekmek istiyorum. Calisan arkadaşlar sizin aylik cep harçlığı aliyor musunuz. Mesela bende o yok istedigim kadar harcama dürtüsü geliyor bu nedenle. Ama mesela 500 tlm olsa o ay özel giderlerim icin falan filan. Onun disina cikmasam acayip tasarruf yapmis olurum. Miktar temsili tabiki. Herkesin butcesine göre.
İşte ben harcamamak için ek hesabı kapattım kredi kartı limitini düşürdük gidaye gidiyor oda maaşı yatırıma tıp az miktar harçlık bırakıyorum kartta.

Merhabalar benım en sevdiğim konu, sadece ekonomik sıkıntılar dan değil israfı da sevmediğim için dikkat ettiklerimi yazayım bu arada karı koca çalışıyoruz tek çocuk 1- yemeklerimi tek çeşit yaparım hem daha sağlıklı hem fıtratımıza daha uygun, kızım 3 yaşında ona da meselaa tek çeşit yediriyorum, kuru fasulye turşu meslaa, fırında tavuk salata, yanı yemek cok çeşit yapmam hem zamandan hem de ekonomik oluyır, boyle alıştık, 2 - kızıma cok oyuncak almam biliyorum ki en iyii oyuncak anne baba ile oynanan bütün oyunlardır,hafta sonları ailecek takıldığımızda her seferin de başka parklara gidyrrx hem cocugun ufku gelişiyor hem de daha iç Acıcı oluyır

3-elektriğe, suya, dıkkat ederm makıne dolmadan çalıştırmam, kıyafetleri cok fazla ve çeşit almıyorum her zaman gıyebilecegim tarzları alıyorum, evi,Eşyayla dolduruyorum daha sade bi evim var bunları yaparken gercekten ısrafı sevmediğim ve doğaya karşı sorumlu oldugumuz için yapıyrm ve benım etkılı olan bir söz var "SADELİK İMANDANDIR" Bunu kendime destur edinmeye çalışıyorum, daha sürdürülebilir bir hayat, biz den sonra kıleri de düşünme bunlaea cok kafa yoruyorum, bu yüzden daha az almaya elimdeki leri tam kullanmaya çalışırım

Mesala kızım yemeği bepenmeyince bu davranışın dogru değil sen yemezsen yeme kediler dışarda aç onlara vereyım, yemeği beğenmemek cok ayıp falan la alıştırdım cok yemek seçmez, markete gidyrz mesala oyuncak almaz isterse bunda ev de var, evde olmayan bişeyi buna çeviriririz gibi konuşuyoruz o da alıştı hiç benzer oyuncak istemez, evin en küçük torunu oyuncak, kitap kuzenlerin den kalma cok var bu yuzdn de gözü bu konuda cok tok, 4- zaten tl her gun deger kaybediyor istesek te istemezsek de bişeylerden kızıyoruz, ama ben önceden de amacım sadelik, doğa ya kaynaklara saygılı olmak...

Ben calismiyorum ama yine de harcamaya ayirdigim butce bellidir. Elime gecen paranin belli yüzdesi birikim, yatırımdır. Cok buyuk kaza bela cikmazsa asla o paraya dokunulmaz.
Ihtiyaclar icin ayrilan bir yüzde var, harcamaya ayirdigim bir yüzde var. Yoksa ucu basi kesin kaçar.
Özellikle elime her ay sabit para gecmedigi icin böylesi daha saglikli. Diger türlü ya müsriflik oluyor, ya varyemezlige kaciyor. Plan ❤ ben

Merhaba bizde karı koca çalısıyoruz 2 çocuğumuz var … elimden geldiğince birikime tasarrufa ihtiyaç dışı almamaya dikkat ediyorum .. ayda bir yada iki kez dışardan yeriz .. markete gittiğimizde bir tane abur cubur alma hakları var o kadar alıştılar ki 2. Yi istemezler 😊 yemeklerini evde yaparım tek çeşit yanına salata cacık yada pilav olur .. seçmezler yerler ( eskiden seçerlerdi ama kimseye ayrı ayrı yemek yapmadığım için hepsinden yemeye alıştılar ) .. giysi alışverişi çok nadir yaparız ablamın çocuklarının küçülenlerni giydiririm arada alırız bayramlarda doğum günlerinde yada gerçekten ihtiyaç varsa ..

Bence haftasonu oldugu icin herkes cılgınca tüketim yapıyor suan 😏😏😏

Nerdesiniz hanımlar? Gelin diyin ki hayır tüketmiyoruz, üretiyoruz ❤
Tum gun haftaicinin yemeklerini yapmakla geçti valla. Cok şükür var ki yapabildim.
Yarin is basi ama evde daha cok yoruluyorum kesinlikle. Ocak ayi gelsin şu kredi kartimi sifirlayayim bi daha bu sekilde yuklenmicem kredi kartina. Ve daha önemlisi düzenli birikim yapicam artik. Her sey almis basini gidiyor.

Tuketemiyoruz mecbur🤣 etiketler gun gün degisiyor.
Resmen ekonomi olarak 20 yil geriye gittik . Su borc bitsin sunu alırız ,yapariz hayalini dahi kuramiyorum. Duzelicek mi gercekten her sey ?

Bende bugun bi miktar harcama yaptim ama ihtiyacti hep. Bu hafta hep evden yicem insallah. Aksama da yemegim var. Ekmek fiyati artacakmis daha da.

Simdi 1 cavdar 1 tam bugdaya 12 tl verdim 🙄🙄

3 paket 8li kagit havlu aldim 90 tl

76 tl de cennet hurmasi, havuc, kabak, kapya, feslegen, domates, salatalik, limon, listerine, 2 tane damak cikolata.

Oğlumla bi anlasmam vardi, o sözünü tuttu ben de onlara simdi pizza söylicem. 😏😏

Ocak ayi itibari ile tam gaz birikime basliyorum Allah nasip ederse.. Fuzuli hic bi sey almayacagim. Kiyafet ayakkabi canta yeteri kadar var. Eşimin de keza öyle. Kizima sadece bez ve islak mendil o kadar. Geri kalan hep gıda olacak. Yaz ayi ile ilgili planlarim var. Haftasonlari kacamk yapmak icin 6 ay sıkı tutmam lazim.

Back
X