Hangi yollardan geçtiniz? Başınıza neler geldi? Bilmiyorum. Öncelikle Alkolden uzak durun. Alkole karşı bir insan değilim dozunda alındığı sürece. Bazı insanlar kaldıramaz, ya duygusal olur, ya öfkeli, ya savunmasız, ya tramvası hortlar ve her türlü yanlışa sürüklenir. Normalde asla yaklaşmayacağınız birine bile (40 yaş eş) yaklaşabilir, battıkça batabilirsiniz şimdi olduğu gibi.
Bir de hayatta hiç bir zaman bir erkek üzerinden düzen kurmayın. Çoğu, heyecan bitene kadar, hevesini alana kadar size dünyaları verir ama ya sonrası? Geçmişinizi koskoca diker karşınıza. Genelde boşanmış kadınlara helede yarası var ise ne yazıktır, böyle yaklaşan cibiliyetsiz çok fazla.
Bir canlıya karşı yüz kızartıcı bir suçunuz yoksa, yeniden başlayabilirsiniz. (Diğer türlü insanlar cezasız kalmasın, çeksinler)
Her zaman yazıyorum, koskoca deprem yaşadık, evimiz bakınız yıkıldı, ben kafayı sıyırdım bir süreliğine, ilaç desteği aldım, terapi gördüm ve devam ediyorum. Yani bildiğiniz meczup gibiydim. Bırakın burda tavsiye vermeyi, kendimden acizdim.
Sonra daha cesur davranıp, tedavinin faydası ile işime döndüm. Esegimizi sağlam kazığa bağladığımızdan madden daha çabuk toparladık ve çocuklarıma sarıldım sıkıca.
"Hadi kalk bakalım, sızlanma sen her şeyden önce bir annesin, onları dünyaya getirdiysen asla pes edemezsin. Nefes aldığını sürece, o çocukları bu kadar kolay harcayamazsın, hakkın bile yok" dedim kendi kendime.
Siz de bir annesiniz, tamam olmuş bir şeyler. Gerçek anneler, dağları düz eder evladı zorlanmasın diye. Siz önce geçmişten sıyrılın, sonra çalışın. Bir erkeğin ekonomisine muhtaç olmayın. Olurda tekrar zora girerseniz dımdızlak kalmayın.