• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜBİTAK evrimi yasakladı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
TÜBİTAK evrimi yasakladı!
TÜBİTAK evrim meselesini kökünden halletti: TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları’nın kitap satış arşivinde bulunan ve Evrim kuramını açıklayan kitapların basım ve satışı durduruldu.
tubitak11_1.jpg

Pazartesi, 14 Ocak 2013 18:49

Geçtiğimiz yıllarda TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları’nın kitap satış arşivinde bulunan ve insanın evrimini anlatan kitaplar listeden tamamen çıkartıldı. Söz konusu kitapları satın almak isteyenler, listede bulunmasına rağmen "tükendi" ibaresiyle karşılaşıyordu. Şimdiyse kurum tarafından kitapların satış ve basımı resmen durduruldu.

TÜBİTAK kitaplığında bilim kalmadı
Radikal'de yer alan habere göre, Zooloji Profesörü Richard Dawkins’e ait Kör Saatçi ve Gen Bencildir kitapları, Alan Moorehead’dan Darwin ve Beagle Serüveni, Stephen Jay Gould’dan Darwin ve Sonrası, Mahlon B. Hoagland’dan Hayatın Kökleri, James Watson’dan İkili Sarmal, Richard Lewontin’den Üçlü Sarmal, Ernst Mayr’dan Biyoloji Budur ve Richard Leakey-Roger Lewin’in Göl İnsanları kitapları TÜBİTAK’ın listesinden çıkartıldı.

Eski listeden geriye yalnızca Linda Gamlin’in Evrim kitabı kaldı.

Darwin'e ve Evrim'e sansür devam ediyor
Darwin’e ve Evrim kuramına yönelik sansür ilk kez yaşanmıyor. Darwin’in doğumunun 200’üncü yıldönümü UNESCO tarafından tüm dünyada “Darwin Yılı” olarak ilan edilmiş ve bu vesileyle TÜBİTAK, Bilim ve Teknik Dergisi’nin 15 sayfasını ve kapağını Darwin’e ayırmıştı.

Ancak TÜBİTAK Yönetim Kurulu, derginin bu hâlini beğenmeyip kapağı son anda değiştirerek, genel yayın yönetmeninin görevine son vermişti.
http://haber.sol.org.tr/bilim-teknoloji/tubitak-evrimi-yasakladi-haberi-66145

Evrim bana çok saçma geliyor.
O kadar hassas bir dengede yasıyoruz ki hatta evrende bulunduğumuz nokta bile o kadar hassas ki, bütün bu unsurların bir araya gelme ihtimali milyarda bir bile değilken, milyonlarca yıl öncesinden kalan bugünkü formlarıyla birebir aynı hayvan fosilleri bulunuyorken kalkıp da evrim vardır demek saçma geliyor.

Tübitak diyanet işlerine bağlansın, artık bilim değil din ile ilgilensin.
Bilim takip etmek isteyen yabancı kaynaklara yönelir artık. Zaten şu saatten sonra tübitak'ın yayınladığı hiç bir şeyi güvenilir bulunmaz.
aynen ya bence Bilimle falan uğraşacaklarına toplanıp halay falan çeksinler. Bilim fazla bunlara.

Evrim bana çok saçma geliyor.
O kadar hassas bir dengede yasıyoruz ki hatta evrende bulunduğumuz nokta bile o kadar hassas ki, bütün bu unsurların bir araya gelme ihtimali milyarda bir bile değilken, milyonlarca yıl öncesinden kalan bugünkü formlarıyla birebir aynı hayvan fosilleri bulunuyorken kalkıp da evrim vardır demek saçma geliyor.
saçma ya da değil.
Bırakın da bunu bilim çözsün .Sekte vurmayın.
Diyelim ki maymundan geldik. Ne olacak.
İnananlar inançlarını mı terkedecek.

saçma ya da değil.
Bırakın da bunu bilim çözsün .Sekte vurmayın.
Diyelim ki maymundan geldik. Ne olacak.
İnananlar inançlarını mı terkedecek.

Bilimi tuttuğum yok zaten hanımefendi adı üzerinde bilim. Bilinen şey, bilebildiğimiz kadarı.
Ben de tamamen mantıksal bir çıkarım yaptım dinle alakalı tek bir cümlem yok, ki olsa da bu beni ilgilendirir.

Sizin benim fikrimi söylememi engelleme gibi bir lüksünüz yok. Biraz saygı lütfen.

Dergisi’nin 15 sayfasını ve kapağını Darwin’e ayırmıştı.

Ancak TÜBİTAK Yönetim Kurulu, derginin bu hâlini beğenmeyip kapağı son anda değiştirerek, genel yayın yönetmeninin görevine son vermişti.

Korkuyorlar. Yani epey korkuyorlar. Öyle böyle değil yav feci korkuyorlar.

Evrime inanmıyorum. böyle yasaklarla falanda biryere varılmaz. İnsanların tercihlerini yasak koyarak değiştiremezsin. İsteyen istediğine inanır.

Evrime inanmak ya da inanmamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü evrim bir din değil teoridir. Bir tercih de değildir ve dinlerle çelişmez.

Evrime inanmak ya da inanmamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü evrim bir din değil teoridir. Bir tercih de değildir ve dinlerle çelişmez.
bu konuda sana katılmıyorum evrim teoridir peki din nedir din de bir teoridir
birinin gerçek olarak kabul edilmesi diğerini çürütür
veya hipoteze geri döndürür
ve korktukları zaten budur

Son düzenleme:
bu konuda sana katılmıyorum evrim teoridir peki din nedir din de bir teoridir
birinin gerçek olarak kabul edilmesi diğerini çürütür

Ama din dogmatiktir, sorgulanamaz, aksi ispat edilemez. Ya inanırsın ya inanmazsın. Teori iste kanıtlanmış hipotezdir. Her ne kadar kanıtlanmış olsa da günün birinde aksi ispat edilebilir. Çünkü bilim değişkendir.

Dinle evrim teorisi çelişmez benim görüşüme göre. Tabi bu evrim teorisini "maymundan gelmek"e indirgemediğimiz sürece böyle. Yani neticede insanin evrim yoluyla varligina kavusmus olmasi durumunda bile bu evrimi yaratan güç, dini bakis açisindan tanri olarak düşünülebilir.

Bu arada bu konuda çok araştırma yapmadım, çok okumadım, yetkin değilim. Sadece düşüncelerimi yazıyorum.

Çünkü evrim bir din değil
heh işte bam teli burası.
Evrim dinle alakalı olarak hiçbir şey söylemez. hatta Darwin'in Türlerin Kökeni ifadesinin ilk halinde "evrim" kelimesi bile geçmez.
bilmeyenler için bilgim yettiğince ufak bir açıklama yapayım,
evrim basitçe Dünya üzerinde canlı yaşamının nasıl başladığı ve canlı yaşamının nasıl devam ettiği ile ilgilidir.
Evrim kısaca şunu der:
Dünya bundan örneğin 1 milyon yıl önce mevcut koşullarda değildi, doğada yırtıcı ve avcı hayvanlarla birlikte olan insan adapte olmak ve bu koşullarda yaşamak zorundaydı.
bu koşullara uyum sağlayamayan mesela Neanderthal İnsanının soyu tükendi ama Homo Sapiens yani bizler adapte olarak soyumuzu sürdürdük.
evrim kısaca bunu der.
Evrim Tanrı var mı, yok mu. varsa yeryüzündeki varlığımıza etkisi nedir, bunlarla ilgilenmez. bu konular Teolojinin ve Felsefenin alanıdır.
pozitif bilim, metafizikle ilgilenmez.
Evrim, cennet, cehennem, ölümden sonraki yaşamla alakalı hiçbir şey demez.
evrim için ölümle alakalı yegane sorun, canlıların hangi sebeple öldüğü ve bunun soy devamına etksidir.
örneğin.
nehrin bir yakasında kalan maymunların tamamen uysal ve barışçıl iken diğer tarafında kalanların vahşi ve saldırgan olmasını inceler. biri daha vahşidir çünkü alanını kendinden büyük yırtıcılarla paylaştığı için daha saldırgan ve agresif olarak koşullara adapte olacak şekilde "evrilmiş"lerdir.
Evrim budur.
ve Tanrı ile alakası Teori bazında yoktur.
evrim görüşünü savunan biri olarak Tanrı'ya inanıp inanmamak ise bireyin tercihidir.

Evrimi çürütecek bilimsel araştırma yerine yasaklamak bir yerde onu kabul edip korkmaktır bence.
Evrim saçma mı değil mi tartışması yapacak kadar bilgisiz değilim keza çürütecek bilgim de yok.

heh işte bam teli burası.
Evrim dinle alakalı olarak hiçbir şey söylemez. hatta Darwin'in Türlerin Kökeni ifadesinin ilk halinde "evrim" kelimesi bile geçmez.
bilmeyenler için bilgim yettiğince ufak bir açıklama yapayım,
evrim basitçe Dünya üzerinde canlı yaşamının nasıl başladığı ve canlı yaşamının nasıl devam ettiği ile ilgilidir.
Evrim kısaca şunu der:
Dünya bundan örneğin 1 milyon yıl önce mevcut koşullarda değildi, doğada yırtıcı ve avcı hayvanlarla birlikte olan insan adapte olmak ve bu koşullarda yaşamak zorundaydı.
bu koşullara uyum sağlayamayan mesela Neanderthal İnsanının soyu tükendi ama Homo Sapiens yani bizler adapte olarak soyumuzu sürdürdük.
evrim kısaca bunu der.
Evrim Tanrı var mı, yok mu. varsa yeryüzündeki varlığımıza etkisi nedir, bunlarla ilgilenmez. bu konular Teolojinin ve Felsefenin alanıdır.
pozitif bilim, metafizikle ilgilenmez.
Evrim, cennet, cehennem, ölümden sonraki yaşamla alakalı hiçbir şey demez.
evrim için ölümle alakalı yegane sorun, canlıların hangi sebeple öldüğü ve bunun soy devamına etksidir.
örneğin.
nehrin bir yakasında kalan maymunların tamamen uysal ve barışçıl iken diğer tarafında kalanların vahşi ve saldırgan olmasını inceler. biri daha vahşidir çünkü alanını kendinden büyük yırtıcılarla paylaştığı için daha saldırgan ve agresif olarak koşullara adapte olacak şekilde "evrilmiş"lerdir.
Evrim budur.
ve Tanrı ile alakası Teori bazında yoktur.
evrim görüşünü savunan biri olarak Tanrı'ya inanıp inanmamak ise bireyin tercihidir.
Peki din ve evrimin çatıştığı nokta nedir evrimin dinle ilgilenmediğini var sayarsak o halde

Back