tsh

delizaman

Ya adam gibi, ya cek git
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
217
36
Iyi geceler benim tsh hormonum suan 4.2 sınıra yakın. Referans sınırı 4.28 euthyrox 50 mcg 19 gündür kullanıyorum. Ayrica bir kac ay icinde 7 kilo verdim ve sıkı bir sekilde yememe rahmen verdiğim kilolari alamıyorum. tsh nin yuksek olmasi tiroidin azmi çok mu calistigini gosterir ve kilo vermem normalmi? Cevaplar icin şimdiden çok teşekkür ederim

Canim ben doktor degilim ama bildigimi aktarmak isterim,tsh in yuksek olmasi tiroidin az calistigini gosteriyormus, kilo almaniz lazim,vermeniz degil ancak kullandiginiz ilac tiroidinizin calismasini arttirir,verdiginiz kilolar ilacinizdan kaynaklaniyordur. Keske ben de zayiflayabilseydim,bir donem bende o ilaci kulalndim,nodullerim var ,o yuzden ancak bende kilo vermek gibi bir durum yaratmadi kiii doktorum kilo verebilrisin demisti bu ilac ile.

bendede tsh var ben kilo aldım malesef vermiyorum hap kullanmama rağmen tsh yuksekse hormonun az çalıştığı düşükse cok çalıştığını gösterir en son ne zaman test yaptırdınız belkide hapın dojazı size uygun değildir

Yuksek olmasi az calistigiji gosterir.
Kullandigin doz normal
Benim 6.2 den 2 haftada bu ilacla 1.8 e dustu
19 gun uzun bir sure
Tekrar kan tahlili yaptirip baktir degerine mutlaka dusmustur.

En son bir ay once tahlil istediler ve yazdigim ilaç a başladım. Bu ilaç kilo almami engelliyo olabilir mi diyede dusunmeye başladım. Iki ay kullan testleri yaptır gel dedi doktor. Bnde anlamadım bogazimda da bademcigimde yani şişlik var surekli agri oluyo. Nodul icin randevu. Verdiler onada baktiricam inşallah. Kafam çok karışık. Ani kilo kaybim ve alamamam beni endiselendiriyor açıkçası

Ilginiz icin tesekkur ederim. Ilacin zayiflattigini sanmıyorum. Çünkü ilac a baslamadan bir ay önce zayıflamaya basladim. normalde yaklaşık on yıldır bir kg bile veremeyen biriyim. Simdi bu ani düşüş beni endiselendiriyor

Yuksek olmasi az calistigiji gosterir.
Kullandigin doz normal
Benim 6.2 den 2 haftada bu ilacla 1.8 e dustu
19 gun uzun bir sure
Tekrar kan tahlili yaptirip baktir degerine mutlaka dusmustur.

İnşallah bnmde düşmüştür. zaten bir sürü saglik problemim var..Umarım birde bu sorunla bogusmam. Peki dr ilaci biraktirdimi size

Hayir devam ediyorum.gebelik boyunca takip edilcem sanirim.5 hafta snr tekrar kan tahlili yaptirip bakcaz canim

benimde tsh değerim 4. 26 idi euthyrox 50 mcg kullandım 1 ayda değerim 0.25 e düştü dr. ilacın dozu fazla gelmiş dedi yarım kullanıyorum şimdi 2 ay sonra tekrar ölçülcek bakalım ne olucak birde ilk gebeliğim düşük oldu ozamanda değerlerim 4.63 dü bebeğimin düşme sebebi tsh değerlerinden kaynaklanabilir mi acaba 10 aydır hala hamile değilim

canim ben doktor degilim ama dusuk ile tiroid degerlerinin maalesef cok yakindan alakasi var yarim kullaniyorsan mutlaka degerlerin normale donmustur, uzulme bu arada sogan suyu kuru yap, bir de seker e baktir, metformin diye bir ilac veriyorlar duzenli yumurtlamayi sagliyor yasim 45 ve 43 yasimd ahamile kalmistim metformin kullaniyordum dogal yollarla hamile kalmistim, plesante previa oldugum icin bebegi kaybettim ama bu tamamiyle benim ilk hamileligimin sezeryan olmasi ve sans ile alakaliydi

tsh ykseklıgınde kılo alman lazım kılo vermen anormal dra gotürmelisin kendini

çok teşekkür ederim canım cvbın için hiç şekerim ölçülmedi ölçtüreyim bide adet düzensizliğide var soğan kürü uyguladım 3 ay düzene girdi bu ay 2 hafta geç geldi oda kullandığım ilaçtan mı bilmiyorum artık tekrar uygulucam soğan kürünü

Doktorunla konus, kiloluysan da veriyorlar metformini, hamilelige cok buyuk etkisi var, benim 19 yil aradan sonra ilk hamileligim metformin sayesinde olmustu

yüksek çıkıyorsa az çalışıyordur 6 yıldır kesintisiz kullanıyorum euthyroxu her ay düzenli tahlil yaptırıyorum çıkan sonuca göre ilacın dozu ayarlanıyor..ne yazık ki bende de ters tepki yapıyor kilo alamıyorum zayıfım..ama o kadar kilo vermen normal değil 50 mg doz fazla gelmis olabilir bunu doktoruna danışmalısın.

Doktorunla konus, kiloluysan da veriyorlar metformini, hamilelige cok buyuk etkisi var, benim 19 yil aradan sonra ilk hamileligim metformin sayesinde olmustu
aaa ne güzel inş. benimde olur aşırı kilom yok canım normalim inş. olur çok istyiorum :)

tsh ykseklıgınde kılo alman lazım kılo vermen anormal dra gotürmelisin kendini
ilacı kullanınca vermeye başladıysan ilacın dozu fazla gelmişdir çünkü bende 50 mcg kullandım 1 ayda sınırın altına düştü ve çok azda olsa kilo kaybı hissettim iştahım azaldı şimdi yarım kullanıyorum zaten seninle hemn hemen aynı değerlerde tsh miz benmde 4.26 idi sınır 4.2 diye gözüküyordu en son 0.25 e düştü şimdi yarım alıyorum büyük ihtimal seninde fazla düşmüştür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…