• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Tsh

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kadın doğuma bebek istiyorum diyip gittim tahlilde cıktı ama kafam karıştı örnek verim değer 4.15 se benimki 4.30 gibi bişeydi doktor dahiliyeye git demişti başka doktorlara gösterdim engel olmaz yüksek değil dedi bende gitmedim ama bebek yok hala bilmiyorum çok doktora gittim bu yüzden eşim artık gitme diyo kafama çok taktigim için bide yaşadığım yer küçük sürekli de gitmek istemiyorum

Canım bende aynı şekilde ben ilaç kullanıyordum ara verdim ilaca meğer yükselmiş.
Bugün doktora gittim ilacımın dozunu arttırdı ve bırakmamamı söyledi anlayacağın ömür boyu kullanacağım. Gebe kalsam bile
Genetikmiş öyle söyledi doktor
Benimde 2 ye düşürmüştüm ara verdim 1 ay şuan 10 a çıktı yarın nasipse ilaca başlıyorum kontrol altına alacak beni her ay
Ve tiroid de gebeliğe engelmiş doktora bugün sordum engel evet dedi yumurtlamayı durduruyor dedi
Bende ovulasyon testi yapıyorum yapıyorum hep negatif görüyorım meğer değerim yüksek diye neyse ilaca başlıyorum nasipse 1 aya düşürecem öyle de kullanmaya devam edecek

Inşallah olur sende benimki yüksek mi sonra baktirmadim ama engel olan o mi acaba

Canım bilemem şimdi ki değerin kaç
Ben diğer hormon testi vs hepsini yaptırdım muayene oldum alttan hiçbir sorun görmedi
Sadece tiroidim var engelim o

Kadın doğuma bebek istiyorum diyip gittim tahlilde cıktı ama kafam karıştı örnek verim değer 4.15 se benimki 4.30 gibi bişeydi doktor dahiliyeye git demişti başka doktorlara gösterdim engel olmaz yüksek değil dedi bende gitmedim ama bebek yok hala bilmiyorum çok doktora gittim bu yüzden eşim artık gitme diyo kafama çok taktigim için bide yaşadığım yer küçük sürekli de gitmek istemiyorum
Canim benim gebelik icin tsh 2.50 alti olmasi lazimmis cok iyi bi dr un verdigi bilgi hadi tiroit hastasi degilsin diyelim yine sinir 3 3.5 en fazla sen gebe kalabilirsin belki engel olmaz ama gebelikte 3 un ustune cikarsa zeka geriligine sebep olabilir , ben saglikciyim ayni zamanda , senin levotiroksin 50 mg kullanip 4 hafta sonrada kontrole gitmen lazim duzene girmis mi tsh baktirmalisin

Teşekkürler o zaman ben bi dahiliyeye gıdım belki de o yüzden olmuyo o kadar denemeye

Başka bi sorunum yok iki kere vajinal ultrasona girdim sorun yok dendi şimdi içime bi kurt düştü ama yüksek olsa diğer doktorlar neden sorun olmaz dedi valla kaç tane doktora gittim hepsi farklı şeyler soyluyo inanın naoicagimi şaşırdım şu bebek bi gelse hayırlısıyla ama artık umudum pek yok

Daha yeni evli sayılırım bide biraz daha mı beklesem diyorum

Canım sen tekrardan tahlil ol doktor gerekirse ilaç verir bana verdiği gibi

Tiroid ile ilgili o bölüm uzmanlığı bakar canım. Dahiliye genel kontroller için. Endokrinoloji sana daha uygun tedavi yapacaktır. Gebelik düşündüğünü söylersin ona göre bakar.
Endokrinolojiye direk randevu alınmıyor malesef . İlk önce dahiliye tedaviye başlaması lazım uygun görürse seni sevk ediyor

O şey ama bnada dedi eğer düşmezse değerin oraya yönlendiririm dedi

2 gün sonra 6 ay olcak 3 4 aydır deniyoruz ilk iki ay istemedik sonra denemeye başladık her ay belirti oluyo ama yok hala

Back