- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi ailedostu1
-
Ya canım tsh degerinin yüksek olması az çalıştığı anlamına gelir.Benim de kendimi bildim bileli yüksek. Sinir stres yapıyor. Bszen durduğum yerde sinirlenip ya da üzülebiliyorum. Alıştı herkes bu duruma. Asla gebeliğe engel bir durum degil. Tiroit bezi fazla çalışıyor. Az calissa daha sıkıntılı. Ben 14 değerle hamile old öğrendim ve direk hep gittigim doktoruma kostum. Ioac bile vermedi . Ben lise de verdiler ilacı kullanamadım uyku stres sıkıntı yapıyordu . O zamandan beri icmedim. Doktor bana guven ve içme dedi. Ben de icmedim. Hsmilelik boyunca her ay gördü doktorum kan değerlerini. 6 aydan sonra düştü zaten biraz daha. Bhcg den de oluyormuş. Simdi cok şükür ikimizde iyiyiz. Bu tsh yüksekliği ileri de tiroid bezi yetmezliği mi ne yapar dedi doktor. O zaman da ilaç kullanmak gerekecekmiş
Yok kendimce bırakmadım ama 3 kadın doğum doktoru değiştirdimTamam ozaman.doktorla birlikte karar vermisseniz sikinti.yok ben kendinizce icmediniz gbi anladim okuyunca xnku hamilelikte kesinlikle birakmayin ve takipte olun diyorlarya
Bilmiyorum canim doğru 5 ay once gittim ama yüksekti diye hatırlıyorum düşükte olabilir. Bebekten akil mi kaldi. hipertiroidi iste bende olan. Iyotlu tuz kullanma deniz balığı yeme demişti doktor. Ama hamile olunca mecbur yiyeceksin bebegin ihtiyaci vst iyota dedi. Beyin gelisimi icin onemli old söyledi. Oyle 9 ay ilacsiz kontrol edildi iste. Ama üni hast de direk dahiliyeye devk verdi kadin dogum doktoru ama ben ilac kullandirir diye gitmedim. Ozel de çözdük sorunu. Ben de hicc uyuyamıyor ve duramıyorum. Kilo veriyorum. Yani içimde beni kemiren bişey var gibi.Ya canım tsh degerinin yüksek olması az çalıştığı anlamına gelir.
Yani degerin 0.1 falansa çok çalışıyor demek.
Bir de aslen bende uyku sorunu vardı sinir vardı, ilaçla ikisi de baya yoluna girdi.
Herkeste farklı demek
Canım ya, bebiş istiyosan kullanmadan olmuyo sanırım bilmiyorum da ki of.. ben ilkinde kullanmadım gebe kaldım işte ama 3 civarıydı 4 değildi yani.Bilmiyorum canim doğru 5 ay once gittim ama yüksekti diye hatırlıyorum düşükte olabilir. Bebekten akil mi kaldi. hipertiroidi iste bende olan. Iyotlu tuz kullanma deniz balığı yeme demişti doktor. Ama hamile olunca mecbur yiyeceksin bebegin ihtiyaci vst iyota dedi. Beyin gelisimi icin onemli old söyledi. Oyle 9 ay ilacsiz kontrol edildi iste. Ama üni hast de direk dahiliyeye devk verdi kadin dogum doktoru ama ben ilac kullandirir diye gitmedim. Ozel de çözdük sorunu. Ben de hicc uyuyamıyor ve duramıyorum. Kilo veriyorum. Yani içimde beni kemiren bişey var gibi.
Ben 5 ay once dogum yaptım canım. Allah olmayana versin. Hipertiroidi de bebek olmama sorunu yok. Aksine bebis olabiliyor ama sizin sağlık açısından dikkat etmeniz lazım. Hipotiroid de tiroid yavas çalışır ve gebelik olmusmasi cokk zor. 12 yıldır bu sorunla yaşıyorum ben. Allahbaska dert vermesin. Bende t3 t4 takibi yapılıyor. Tsh dan sonraCanım ya, bebiş istiyosan kullanmadan olmuyo sanırım bilmiyorum da ki of.. ben ilkinde kullanmadım gebe kaldım işte ama 3 civarıydı 4 değildi yani.
Bebiş istiyorsan ve ovu günleri ilişki olmasına rağmen 6 denemede hala gebe kalmadıysan sebebi tiroid olabilir.
İlacın yan etkisi yok gibi bişi. Ki ben ağzıma ağrı kesici atamayan aktif migren hastası bi insanım. Mide koruyucu içip döküntü döktüğümü bilirim.
Antibiyotik bünyeme girmez. Ama tiroid ilacı gebelikte mide yannması yapması dışında hiç zorlamadı beni.
Ama hayat boyu ilaç içmeye daha 32 yaşında bağlanmış olmam can acıtıyo psikolojikman ama olsun şükğr ki çaresi var.
Banada 9 dedi tsh t3 iyi cıktı usg temiz.sadece antikorlara da bakalım türü varmış sanirim bu tiroidin. Dönemsel de olabilir dedi.50 mg ilaç kullanmaya başladım.onun dışında dere otura iyi geliyor dediler.Ben 5 ay once dogum yaptım canım. Allah olmayana versin. Hipertiroidi de bebek olmama sorunu yok. Aksine bebis olabiliyor ama sizin sağlık açısından dikkat etmeniz lazım. Hipotiroid de tiroid yavas çalışır ve gebelik olmusmasi cokk zor. 12 yıldır bu sorunla yaşıyorum ben. Allahbaska dert vermesin. Bende t3 t4 takibi yapılıyor. Tsh dan sonra
Arkadasimin ilaci yüksek gelmis, 3. gebeligi istiyor ama gebe kalamiyor. Degeri 0.04 , azaltsa da yukselmedi hala degeri. yine de etkisi var sanirim.Ben 5 ay once dogum yaptım canım. Allah olmayana versin. Hipertiroidi de bebek olmama sorunu yok. Aksine bebis olabiliyor ama sizin sağlık açısından dikkat etmeniz lazım. Hipotiroid de tiroid yavas çalışır ve gebelik olmusmasi cokk zor. 12 yıldır bu sorunla yaşıyorum ben. Allahbaska dert vermesin. Bende t3 t4 takibi yapılıyor. Tsh dan sonra
Aynen antikor testi bana da yapıldı canim. Bilmiyorum doktorum hic ilac vermedi. T3 t4 artmadikca sorun yok dediBenimde 9 cikti antikorlara da bakali
Banada 9 dedi tsh t3 iyi cıktı usg temiz.sadece antikorlara da bakalım türü varmış sanirim bu tiroidin. Dönemsel de olabilir dedi.50 mg ilaç kullanmaya başladım.onun dışında dere otura iyi geliyor dediler.
Aynen antikor testi bana da yapıldı canim. Bilmiyorum doktorum hic ilac vermedi. T3 t4 artmadikca sorun yok dedi
Yemenize dikkat ediyor musunuz? Benim t4 normal çıkmış şimdi baktım tekrar.tsh 9 cikti 50 mg lik ilaca başladık.neler tuketiyosunuzAynen antikor testi bana da yapıldı canim. Bilmiyorum doktorum hic ilac vermedi. T3 t4 artmadikca sorun yok dedi
Hayır aç karna ve ilacı içmeden vermeniz gerekiyor tahlili.Kızlar beni Görürmüsünüz bilmem ama şansımı denicembende hamileyim ve başından beri tiroid ilacı kullanıyorum benim merak ettiğim şey şu tsh değerine baktırmadan önce ilacı içmekmi gerekir yoksa içmedenmi verilir yada bu sonucu değiştirirmi sizler nasıl yaptınız acaba
Teşk ederimHayır aç karna ve ilacı içmeden vermeniz gerekiyor tahlili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?