- 19 Ağustos 2016
- 726
- 685
- 103
- 36
- Konu Sahibi ailedostu1
-
MerabaBugün tesadüfen tsh değerinin 12.5 olduğunu öğrendim ve şok oldum.30 temmuzda hiç bir sorun yoktu.apar topar dahiliyeye gittim.kan verdim yarın çıkacak.bir daha Bakalım dedi.usg de bir skinti çıkmadı.acayip moralim bozuldu gerçekten.ciddi bor durum mu ilaç tedavisi mi gerekir
Inanın boğazımda ağrı dışında hicbir belirti yok.hatta kilo verdin herkes dedi.son 2 3 gündür gribal enfeksiyon geçirdim.ona bağlıyordum hep ama sanirim tiroiddenmis. Gebelik dusunuyodum ama gebe kalmak istediğim dönemlerde tsh hep normaldi. En son 30 temmuzda batırdım normal.bugun çok sasirdim. Hemen usg bakalım dedi.temiz testi tekrarlayalim dedi yeniden kan verdim.nasil böyle cıktı anlamış değilim.inanilmaz vesvese yaptım.doktor çoğu insan yaşıyor bu durumu dese de algilayamadim. Siz devam ediyor musunuz ilaclaraMeraba
Benim doğurdugum gün 12 çıktı
Oğlumun da 11.5
Ve ben hırs yapıp son 5 ay ilaç almamıştım.
Hepimiz sağlıklıyız korkmayın... onun için yazdım.
Ama ilaç verecekler ve hayat boyu alacaksınız.
Gebelik istiyorsunuz sanırım.
Tahminim sizi 75 mg ile başlatırlar, her sabah aç karna alınıyor. 2 civarına düşene kadar da ayda bir kan veriyorsunuz.
Ortalama 2-3 ayda iner.
Bu değerle gebe kalma şansınız yok gibi bişi, kalsanız da düşme ihtimali çok yüksek.
Ama ilsç çok hızlı etki ediyor ve inanın sıfır yan etki . Gebelikte de alınan mg degeri artıyor, sürekli kan veriyorsunuz falan.
Ama kolay bi durum sıkmayın canınızı. Çaresi var.
Ben de ilk oğluma 3.7 ile gebe kaldım, ilaç al diye ısrar etti doktor almadım, kaldım 10 ayın sonunda gebe. Sdce 5 hafta kullandım gebelikte ilacı , sonra hep ölçtürdüm. Ama şuan 4.8 e çıkmış, bu çok yüksek bunla gebe kalamazsın dediler. Ben de 50 mg alıyorum. Yeni baktılar 1.7 ye inmiş . Doktor aynen devam dedi.
Ha bu arada o kadar yüksek deger kilo da yapmıştır size. İlaçla anlamadan kilo da verirsiniz
Ediyorum hayat bpyu bi ilaç bu.Inanın boğazımda ağrı dışında hicbir belirti yok.hatta kilo verdin herkes dedi.son 2 3 gündür gribal enfeksiyon geçirdim.ona bağlıyordum hep ama sanirim tiroiddenmis. Gebelik dusunuyodum ama gebe kalmak istediğim dönemlerde tsh hep normaldi. En son 30 temmuzda batırdım normal.bugun çok sasirdim. Hemen usg bakalım dedi.temiz testi tekrarlayalim dedi yeniden kan verdim.nasil böyle cıktı anlamış değilim.inanilmaz vesvese yaptım.doktor çoğu insan yaşıyor bu durumu dese de algilayamadim. Siz devam ediyor musunuz ilaclara
Usg yaptirmismiydiniz sizdeEdiyorum hayat bpyu bi ilaç bu.
Zaten valla çernobille bile ilgisi varmış sanırım yav, dünyada acaip yaygın bu ilacın kullanımı. Tiroid kanseri vakaları Çernobille patlamış iyice.
Neyse ki ilacı var çaresi var.
Bende aslen hala normal değer. Yani 5 e kadar bir zararı yok ama gebelik düşünülüyorse değerin 1.5-2.5 arası olmasını öneriyorlar.
Ben oğluma 3 üstüyle gebe kalmışım, 5.5 ile ilaca başlamıştım 7 haftalık gebeyken.
Neden israrla hamileyken ilacinizi icmediniz nasil buyuk bir risk aldiniz farkinda misiniz sukur saglikliymissinix ama Allah korusun bebek icin cok cok onemli ilac mutlaka alnmali hatta her ay bakiliyor degerw dedgnz gbiMeraba
Benim doğurdugum gün 12 çıktı
Oğlumun da 11.5
Ve ben hırs yapıp son 5 ay ilaç almamıştım.
Hepimiz sağlıklıyız korkmayın... onun için yazdım.
Ama ilaç verecekler ve hayat boyu alacaksınız.
Gebelik istiyorsunuz sanırım.
Tahminim sizi 75 mg ile başlatırlar, her sabah aç karna alınıyor. 2 civarına düşene kadar da ayda bir kan veriyorsunuz.
Ortalama 2-3 ayda iner.
Bu değerle gebe kalma şansınız yok gibi bişi, kalsanız da düşme ihtimali çok yüksek.
Ama ilsç çok hızlı etki ediyor ve inanın sıfır yan etki . Gebelikte de alınan mg degeri artıyor, sürekli kan veriyorsunuz falan.
Ama kolay bi durum sıkmayın canınızı. Çaresi var.
Ben de ilk oğluma 3.7 ile gebe kaldım, ilaç al diye ısrar etti doktor almadım, kaldım 10 ayın sonunda gebe. Sdce 5 hafta kullandım gebelikte ilacı , sonra hep ölçtürdüm. Ama şuan 4.8 e çıkmış, bu çok yüksek bunla gebe kalamazsın dediler. Ben de 50 mg alıyorum. Yeni baktılar 1.7 ye inmiş . Doktor aynen devam dedi.
Ha bu arada o kadar yüksek deger kilo da yapmıştır size. İlaçla anlamadan kilo da verirsiniz
Doğum kontrol hapı tsh i yükseltir mi acebaNeden israrla hamileyken ilacinizi icmediniz nasil buyuk bir risk aldiniz farkinda misiniz sukur saglikliymissinix ama Allah korusun bebek icin cok cok onemli ilac mutlaka alnmali hatta her ay bakiliyor degerw dedgnz gbi
Bilgim yok kullanmadim hic ama bende tsh yuksekliginden ilac kullaniyorum ufacik bi.ilac cnm hergun ac karna.iciyosun sabah kahvaltidan yarm saat once . Allah dermansiz dert vermesinDoğum kontrol hapı tsh i yükseltir mi aceba
Teşekkür ederim.ilk duyduğumda çok korkmuştum ama şimdi okuyunca normal bir durum sanirim.insan yinede korkuyor tabi.Allah dermansız dert vermesin gerçektenBilgim yok kullanmadim hic ama bende tsh yuksekliginden ilac kullaniyorum ufacik bi.ilac cnm hergun ac karna.iciyosun sabah kahvaltidan yarm saat once . Allah dermansiz dert vermesin
Ayrica gebelikte 2 bucuk civari olmasi bekleniyor son 3 ayda yada son ayda 3 olsa da oluyordu doktorum bana yazmisti da net hatirlayamadim hamilr kalirsanda duzenli kontrollerini tahlillerini yaptir ihmal etme
Yok kuzu korkulacak bisey yok ama takiplerjni aksatma ilac dozu artirilmak yada dusurlmek gerekiyo . Allah baska dert vermesin ben onun yuzunden yillarca adet duzenszlgi yasadm sinirlilik sac dokulmesi ivir zivir bisuru seye sebep oluyo kilo verememe ... ben derdime derman bldum diye nasl sevndim hep kadin doguma giderdim halbuse dahiliyeyleyms skntimTeşekkür ederim.ilk duyduğumda çok korkmuştum ama şimdi okuyunca normal bir durum sanirim.insan yinede korkuyor tabi.Allah dermansız dert vermesin gerçekten
Çok teşekkür ederim içime bir nebze şu serptiniz.sizede çok geçmiş olsunYok kuzu korkulacak bisey yok ama takiplerjni aksatma ilac dozu artirilmak yada dusurlmek gerekiyo . Allah baska dert vermesin ben onun yuzunden yillarca adet duzenszlgi yasadm sinirlilik sac dokulmesi ivir zivir bisuru seye sebep oluyo kilo verememe ... ben derdime derman bldum diye nasl sevndim hep kadin doguma giderdim halbuse dahiliyeyleyms skntim
Sagol canm sana da ... ne dertlerle ugrasan var bu inan.bisey degil sadece umursamazlik etmeÇok teşekkür ederim içime bir nebze şu serptiniz.sizede çok geçmiş olsun
Yok etmem ben.pimpirikli bir insanim ben.hatta doktor hemen usg çekmeyelim dedi.tekrar kan testi yapalım dedi ben illa yok cekelim dedimSagol canm sana da ... ne dertlerle ugrasan var bu inan.bisey degil sadece umursamazlik etme
Benim 5-6 sene önce yapılmıştı bişi çıkmamıştı.Usg yaptirmismiydiniz sizde
Çok fazla mide yanması yaptı. Çok sıkıntı çektim, ağlıyordum sürekli. Zaten ilk 14 hafta benden ortak kullanıyormuş , sonra kendi tiroidi oluşuyormuş. Kafama göre bırakmadım, endokrnoloji doktoru ve kadın doğum doktoruyla ortak karar verdik. 3 haftada 1 kan verdim, hep yediklerime dikkat ettim kilo kontrolü yaptık. Çünkü benim tsh degerim 3-5 arasıydı, yani ciddi anlamda bi sıkıntı yoktu, sdce çok kilo alabilirdim ve bebeğim çok kilolu doğabilirdi ya da erken doğabilirdi.Neden israrla hamileyken ilacinizi icmediniz nasil buyuk bir risk aldiniz farkinda misiniz sukur saglikliymissinix ama Allah korusun bebek icin cok cok onemli ilac mutlaka alnmali hatta her ay bakiliyor degerw dedgnz gbi
Geçmiş olsun sizede.ben de birazdan doktorumla görüşeceğim insallah hayırlı haberler alirimÇok fazla mide yanması yaptı. Çok sıkıntı çektim, ağlıyordum sürekli. Zaten ilk 14 hafta benden ortak kullanıyormuş , sonra kendi tiroidi oluşuyormuş. Kafama göre bırakmadım, endokrnoloji doktoru ve kadın doğum doktoruyla ortak karar verdik. 3 haftada 1 kan verdim, hep yediklerime dikkat ettim kilo kontrolü yaptık. Çünkü benim tsh degerim 3-5 arasıydı, yani ciddi anlamda bi sıkıntı yoktu, sdce çok kilo alabilirdim ve bebeğim çok kilolu doğabilirdi ya da erken doğabilirdi.
Ama 7 kilo aldım
Oğlum 3.5 kilo doğdu
Ve nerdeyse 42. Hafta doğdu.
Yani sayılanların hiçbiri başımıza gelmedi
Zaten deger en son 41. Haftada 5 civarıydı, doğumun başladıgı gün hastane girisinde alınan kanda bakılmış da ordan duyduk 12 yi.
Oğlanın değeri 1 hafta içinde normale döndü.
korkmayin ultrason temizse hicbir sorun olmayacaktir. Hersey gönlünüzce olsunGeçmiş olsun sizede.ben de birazdan doktorumla görüşeceğim insallah hayırlı haberler alirim
Inşallah.evet usg temiz çıktı dünkorkmayin ultrason temizse hicbir sorun olmayacaktir. Hersey gönlünüzce olsun
Tamam ozaman.doktorla birlikte karar vermisseniz sikinti.yok ben kendinizce icmediniz gbi anladim okuyunca xnku hamilelikte kesinlikle birakmayin ve takipte olun diyorlaryaÇok fazla mide yanması yaptı. Çok sıkıntı çektim, ağlıyordum sürekli. Zaten ilk 14 hafta benden ortak kullanıyormuş , sonra kendi tiroidi oluşuyormuş. Kafama göre bırakmadım, endokrnoloji doktoru ve kadın doğum doktoruyla ortak karar verdik. 3 haftada 1 kan verdim, hep yediklerime dikkat ettim kilo kontrolü yaptık. Çünkü benim tsh degerim 3-5 arasıydı, yani ciddi anlamda bi sıkıntı yoktu, sdce çok kilo alabilirdim ve bebeğim çok kilolu doğabilirdi ya da erken doğabilirdi.
Ama 7 kilo aldım
Oğlum 3.5 kilo doğdu
Ve nerdeyse 42. Hafta doğdu.
Yani sayılanların hiçbiri başımıza gelmedi
Zaten deger en son 41. Haftada 5 civarıydı, doğumun başladıgı gün hastane girisinde alınan kanda bakılmış da ordan duyduk 12 yi.
Oğlanın değeri 1 hafta içinde normale döndü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?