• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık TSH yuksekligi gebelige engel mi..?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Engel değil ama düşürülmesi lazım canım 2.8 di yinede yüksek 2.5 altına dusurelim dedi dr arkadaşımda 5 le hamile kaldı ilaç kullanıyor simdi

Dr engel demisti
Doktorlar öyle söylüyorlar ben 5 değerle hamile kaldım. İlacını düzenli kullan, sabah aç karnına ve özelilikle yemekten yarım saat önce mutlaka. Birde benim doktorum eğer kullandığın başka ilaç varsa troid ilacıyla birlikte almayın diyor.

Doktorlar öyle söylüyorlar ben 5 değerle hamile kaldım. İlacını düzenli kullan, sabah aç karnına ve özelilikle yemekten yarım saat önce mutlaka. Birde benim doktorum eğer kullandığın başka ilaç varsa troid ilacıyla birlikte almayın diyor.
Evet yaninda demir hapim da var yarim saat ara ile aliyorum

Folik asit ve levetron kullanımı problem olur mu acaba

Selam arkadaslar 8 aydir bebek istiyoruz dr da tsh yuksekligi oldugunu ogrendim 5.80 cikti. Eutyhrox 50mg yazdi dr. İki aydir kullaniyorum beraberinde inofolic combi'ye basladim sizce gebe kalabilir miyim? Tsh yuksekligi gebelige engel mi?
Benim TSH 84 canim iki ay sonra 5 lere düştü hamile kaldım . Hamile kaldigimda 5 ti yani şimdi normal seviyelerde seninki çok yüksek değil stres yapma

Merhaba arkadaşlar benim de 7,6 çıktı kadın doğum doktoru hamile kalmana engel deyip endokrinolojiye yolladı o da hayır engel değil, korunmana da gerek yok hamilelik düşünebilirsin dedi 25 mg başlattı ilaca. Neye inanacağımı şaşırdım çok çok istiyorum bebek 2 senedir evliyim İnşallah bir sorun olmaz da hamile kalabilirim😔

Kızlar daha önce yazmıştım bu konuya. 4.27ydi tsh. 1 ayda 2.81e düştü. 50 mg levetorion’la. Biraz daha düşerse iyi ilaco bırakma dedi doktorum. Folik asitte kullanabilirsin ama folikasiti ilactan 3-5 saat sonra al dedi

Kızlar daha önce yazmıştım bu konuya. 4.27ydi tsh. 1 ayda 2.81e düştü. 50 mg levetorion’la. Biraz daha düşerse iyi ilaco bırakma dedi doktorum. Folik asitte kullanabilirsin ama folikasiti ilactan 3-5 saat sonra al dedi
Ya benim 3.17 çıktı doktorum sorun değil o dedi

Merhaba arkadaşlar benim de 7,6 çıktı kadın doğum doktoru hamile kalmana engel deyip endokrinolojiye yolladı o da hayır engel değil, korunmana da gerek yok hamilelik düşünebilirsin dedi 25 mg başlattı ilaca. Neye inanacağımı şaşırdım çok çok istiyorum bebek 2 senedir evliyim İnşallah bir sorun olmaz da hamile kalabilirim😔
İlaçla düşecektir değer. Ama benim endokrinoloji doktorum 2,5 üstü sıkıntı demişti gebelik için.

Bazıları öyle diyor bazılarıda 2.50 ve altı olması lazım diyor🤷🏼‍♀️ Gebelik düşündüğünü söyledin mi
Söyledim ilk yaptırdığımda 2.30 çıkmıştı hamile kalamayınca bir daha bütün vitaminlere falan baktırdım bu sefer 3.17 çıktı doktor sorun yok dedi . Endokrine gideyim en iyisi

Söyledim ilk yaptırdığımda 2.30 çıkmıştı hamile kalamayınca bir daha bütün vitaminlere falan baktırdım bu sefer 3.17 çıktı doktor sorun yok dedi . Endokrine gideyim en iyisi

Bencede git canım önemli bi hormon

Bebek düşünüyorum, yaklaşık 8 aydır ths sorunu ile mücadele ediyorum dahiliye doktorunun verdiği 25 mg sabah aç karnına aldığım ilacı kullanıyorum 8 den sonunda 2,9 kadar düştüm tekrar dahiliye doktoruna gittiğimde bu ilaca devam et dedi dozunu arttırmadı, peşinden kadın doğum doktoruna gittim oda değerlerimin normal olduğunu söyledi adetinin 3. günü gel sana bebek oluşumu hızlandırma vs gibi bir ilaç vereceğim dedi. Bugün başka bir doktora gitmek zorunda kaldım benden adetliyken tekrar tahlil istedi 2,9 değerin çok yüksek olduğunu 2,5 altına inmem gerektiğini söyledi. Sonuçlarım çıktı ve Ths değerim 3,5 olmuş ağlayacağım ya ilaçlarımı düzenli kullanmama rağmen yükselmiş anlamadım ben ne yapacağımı bilmiyorum. Bir doktor 2,9 değerine normal derken diğeri yüksek diyor ths gittikçe yükseliyor doktor dozu arttırmıyor çocuk denemek istiyorum değerlerimden dolayı düşüş olur diye korkuyorum ben artık delireceğim folik asit istiyorum değerim düşmeden vermiyorlar çocuk deneme sıkıntı diyorlar ne yapayım ben :((

Merhabalar ben haşimato hastasıyım evet hamile kalmayı engelliyor. Tsh 2,5 altında olması gerekiyor. Hamile kalmak istiyprum dediğimde endokrin doktorum aldığım ilacın iki katını kullanmıştım. Allah’a şükür hamile kaldım ve hamilelikte de tsh yüksekliği risk oluyor iki haftada bir değerlerim ölçülüyor ve ona göre ilacın miktarını arttırıyorlar.

Merhabalar ben haşimato hastasıyım evet hamile kalmayı engelliyor. Tsh 2,5 altında olması gerekiyor. Hamile kalmak istiyprum dediğimde endokrin doktorum aldığım ilacın iki katını kullanmıştım. Allah’a şükür hamile kaldım ve hamilelikte de tsh yüksekliği risk oluyor iki haftada bir değerlerim ölçülüyor ve ona göre ilacın miktarını arttırıyorlar.

merhaba ne kadar süre aonra hamile kaldımız kaça düştüğünde hamile kaldınız

Back