Tsh yüksekliği düşük sebebi mi

Ben diğer tüm sebeplere baktırdım canım hepsinin önlemini almıştım ama bunu atlamış doktorum sadece sepeb bu demiyorum odamı etkiledi acaba diyorum
Dusukten genetik materyal alinip genetik incelemesi yapildi mi peki? Yani sizin genetik durumunuz degil, bebegin mevcut durumu patolojiye yollandi mi? Embriyonuz genetik acidan koromozomal acidan saglikli ise diger her ihtimal elenince evet etkilemis olabilir. Bu husus hakkinda bilginiz yoksa artik uzerine dusunmeyin derim zira cevap alabilme ihtimaliniz yok, hipotiroidi tablonuz icin ilac verildiyse ilacinizi duzenli kullanirsaniz Tsh bir ayda istenen seviyeye gelir, saglikli gebelik elde etmenize de engel olmaz. Tshm 20lerdeyken ilaca basladim, tup bebek surecim oldugu icin planli gebelikti. Sonrasinda spontane gebelik ve saglikli dogum gecirdim. En azindan sunu bilin ki bundan sonra onunuze tsh problemi cikmayacak. Yuzumuzu her zaman ileriye donmeliyiz bazen gecmis bizim pesimizde cok dolansa da.

Evet yapılmıştı genetik incelemesi

Merhaba öncelikle kayıplarınız için sabır diliyorum. Rabbim en kısa sürede kucağınızı sağlıklı evlatlar ile doldursun. 3 gebelik kaybım oldu hepsi de erken haftalarda hepsinde de tsh değerimi gözlem altında yani 2.30 altında tutuyorduk. Ara verme kararı aldık kalp rahatsızlığım nedeniyle tiroid ilacımı bırakmıştım o süreçte bilmeden hamile kalmışım tsh değerim 53 lere vurmuştu… Ama rabbim nasip etti oğlumu sağlıkla kucağıma aldım. Evet kadın doğumcular tsh yüksekliğinden rahatsız olur ama sizin değeriniz değil de çok daha yüksekleri için… Bence siz hem kendiniz hem eşiniz için detaylı genetik tarama yaptırın, hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Teşekkür ederim genetik tarama yaptrdık hiç bir sorunumuz çıkmamıştı

Teşekkür ederim genetik tarama yaptrdık hiç bir sorunumuz çıkmamıştı
Genetik tarama, spermiyogram, trombofili paneli, rahim içi görüntüleme hepsini yaptırdık bizde sonuçta hiçbir şey bulunamadı bizde de. Sonrasında dav genetikli tüp bebek denedik 3 defa hiçbiri tutmadı. Ardından doktorum (prof recai pabuçcu) rahime çizik attı. Sonrasında sağlıklı hamilelik yaşadım. Belki sizin için de bir yöntem önerisi olur Rabbim sabır versin sizi çok iyi anlıyorum.

Amin canım teşekkür ederim

Ben de aynı sorunu yaşıyorum troidim 5.9du ilaçla 3e düştü ama 2 buçuk altı olmalıymış

Bi arkadaşımın hamilelik ile birlikte tsh degeri yükseliyordu iki kez bu sebepten düşük yaptı ve doktorları bu konuda uyarmadı. 2.5 altında olması gerekiyor bu değerin hamile olmaya engel mi bilemem ama dusuge sebeb. 3. Hamileliginde direk kan sulandırici ve troid hapi kullandı yavrusuna kavuştu canim sıkı takipte olmak gerekiyor bu değeri. Bir çok etken var tabi sorun bu işe çözümü var. Benimde 2 dusugum oldu bakalım hayırlısı sürecim devam ediyor

Öylemi canım çok geçmiş olsun çok zor bir durum şuan bende ilaç kullanıyorum ama hamile kalmaya korkar oldum artık denemeyi bile düşünmüyorum drek tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum ama çok ama çok kararsızım senin kayıplarının sebebi neymiş araştırıldımı herşey Allahtan canım biz nede yapsak alanda verende o

Valla bende öyle korkular hep devam edicek sanırım. Hamile kalabiliyorsan bence tüp bebek düşünme tabi doktorların ne öneriyor bilmiyorum. Demekki senin hamile kalmanda değil bebegin tutunmasinda bir problem var. Süreçleri konuşalım paylaşalım bende öyle rahatlatıyor kendimi. 2 sene gebelik olmadi benim sebeb de bulunamadı rahim filmi çekindim kanallar açık fakat rahmim kalp şeklindeydi ilk doktorum problem değil dedi. Sonrasında aşılama önerdi ama ben beklemek istedim 6 ay sonra gebelik oluştu ama 6. Haftada kaybettim. İlk kayıplar normal karşılanıyor herhangi bi araştırmada yapılmadı. 2 gebelik oldu 10. Haftada kaybettim qmq benimki 2 hafta geriden geliyordu o yüzden 8 haftalikdi görünen. Sonra onunda kalbi durdu. Genetik araştırmaya gittik kromozom ve kanda pihtilasma bakıldı. Kanımda pihtilasma varmış ama halledilebilir dendi. Benimde tsh değerimde yükselme olmuştu bu arada 2. Hamilelikte fark ettik . Sonra ben doktor değiştirdim. 2. Doktorum ilk kontrollü rahmin basitliği bebegin konforunu bozuyor olabilir dedi. Kanda da pihtilasma varmış bundan sebeb de olabilir dedi 2. Kontrolümde bu ay yumurtlamadigimi öğrendim ilk defa başıma böyle bisi gelmişti bende şaşırdım dusukle ilgisi olduğunu düşünüyorum. Yumurta olmayınca üzerine konuşacak birsey de olmadı. Tekrar adet olmayı bekliyorum oda gecikti yumurta olmadığı için hamile kalamam aslında şu an için ama bende de kafalar karışık sizin süreç nasildi

Tsh degeri hamilelikte kimisinin yükselerek devam ediyor bu değer yükseldiğinde bebegin beyin gelişimini engelliyor ve sağlıksız bebeği vücut bedenden atıyor. Sen onu sıkı takip et bence sebeb o olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…