Tsh yüksekliği düşük sebebi mi

A airy-fairy bak içinde neler var

İçeriğinde özel miktarlarda ve özenle seçilmiş Sertifikalı Adaçayı, Aslanpençesi, Civanperçemi, Çörekotu, Hayıt Tohumu ve Özel Çam Balı bulunmaktadır.

Valla arkadaşlar ben bir hafta oldu tiroid hastası olduğumu ogreneli aynı zamanda insülin direncimde çıktı.degerim.4.56 bu arada.doktoruma tüp bebeğe basladigimizi bir iki ay içerisinde transfer yapılacağını soyledim.endokrin doktorunun bana dediği tiroid bu kadar yuksekken kadın dogumcumun bana transfer yapmayacagini ve yapsa bile tutmayacagini yüksek troidle normal gebeliğin zor olduğunu,ama hamile kalanlarında olduğunu, ama troidin 2.5o altına ilaçla dusurulmeyenlerin bebeğinin cocugunlugunun düştüğünü söyledi.drmem oku 2.50 altına dusmedrn normal gebeligimin zor olacağını transfer yaptırmam gerektiğini söyledi.
Anladım canım bende tüp bebek yaptırmayı düşünüyordum artık ama ben 4 defa düşük yaptım dördündede kendiliğinde hamile kalmıştım bana doktorum tüp bebeğe gerek yok sen zaten hamile kalıyorsun bebeği dışarda birleştirip içeri koyamaya gerek yok demişti ama tekrar tekrar düşük olunca insan hamile kalmayı düşünmüyor bile

Teşekkürler canım sadece tiroide bağlamıyorum ilk düşüğüm değil 4 defa düşük yaptım herşeyime baktırdım kan pıhtılaşmam var evet ama son hamileliğimde kan pıhtılaşmam olduğu için iğne ve hap kullandım bunlara rağmen düştü bebeğim ama tiroidimi yeni öğrendim acaba bi sebepte omu diğe sizlere soru soruyorum daha önce böyle bi hastalığım olduğunu bilseydim diğer sorunlarımla beraber tiroid içinde ilaç kullanırdım bu kadar çok düşüpe sebep olduğunu bilmiyordum
Rabbim sizi en kisa zamanda mükafatlandirsin ben hamile kalinca bile aralikli hormon testi istiyordum 5 degeri ilac kullanilcak kadar buyuk olmasadaher ay degisebiliyor o yuzden tedbiri elden birakmamak gerekiyor belki sizi etkilemiste olabilir.

Bebeğinizi kağbettiğinize çok üzüldüm geçmiş olsun acaba o zaman tsh nız kaçtı canım
6.7 küsür çıkmıştı o zaman ilacı bırakınca daha da arttı 11 e kadar ama şuan 3.5 civarında çok şükür, çok teşekkürler bu arada Rabbim bidaha göstermesin

Merhaba,
Öncelikle kaybıniz için üzgünüm, geçmiş olsun. 4.40 tsh tek başına düşüge sebep olacak bir yukseklik değil. Gebelik planlarken tshın 2.5 altı olmasi istenir ancak bu spontane gebeliklerde her zaman yakalanamayabilir. Ilk on haftadaki dusuklerin sebebi cogunlukla genetik kromozomal bozukluklardir. Tsh yuksekligi bazi risklerin oranini artirsa da dogrudan sebep budur demek icin tshinizin bu degerden cok daha yiksek olmasi gerekirdi. Bir de gebelikte vucutta bir bebek oldugu icin tsh hormonu salgilanmasi da artiyor yani gebe kaldiginizda belki tshniz normal degerlerdeydi, ihtiyac arttikca yukseldi. Zira ben hipotiroidi hastasiyim, ilac kullaniyorum. Her ay kontrol ettirmem gerekiyordu ve neredeyse her uc ayda bir ilacimin dozunu artirmamiz gerekti. Yani sizin hipotiroidi tablonuz yoksa bence dusuk icin arayacaginiz sebeplerde sonlarda kaliyor tsh degeri.

Merhaba,
Öncelikle kaybıniz için üzgünüm, geçmiş olsun. 4.40 tsh tek başına düşüge sebep olacak bir yukseklik değil. Gebelik planlarken tshın 2.5 altı olmasi istenir ancak bu spontane gebeliklerde her zaman yakalanamayabilir. Ilk on haftadaki dusuklerin sebebi cogunlukla genetik kromozomal bozukluklardir. Tsh yuksekligi bazi risklerin oranini artirsa da dogrudan sebep budur demek icin tshinizin bu degerden cok daha yiksek olmasi gerekirdi. Bir de gebelikte vucutta bir bebek oldugu icin tsh hormonu salgilanmasi da artiyor yani gebe kaldiginizda belki tshniz normal degerlerdeydi, ihtiyac arttikca yukseldi. Zira ben hipotiroidi hastasiyim, ilac kullaniyorum. Her ay kontrol ettirmem gerekiyordu ve neredeyse her uc ayda bir ilacimin dozunu artirmamiz gerekti. Yani sizin hipotiroidi tablonuz yoksa bence dusuk icin arayacaginiz sebeplerde sonlarda kaliyor tsh degeri.
Ben diğer tüm sebeplere baktırdım canım hepsinin önlemini almıştım ama bunu atlamış doktorum sadece sepeb bu demiyorum odamı etkiledi acaba diyorum

Back