Tsh yüksekliği düşük sebebi mi

MlsFzl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2022
167
60
28
30
Merhaba kızlar tiroit hastasıyım. Şubat ayında düşük yaşadım o zaman öğrenmiştim ilaç kullanıyorum benim TSH 4.40 çıktı iğne ve aspirin kullanmama rağmen bebeğim düşmüştü tiroid hastaları zor hamile kalıyormuş Böyle değerleri olup gebeliği etkilenenler var mı, tiroid tekrarlayan düşük yaparmı çünkü ilk gebelik kaybım değil sağlıklı bir gebelik yaşadınız mı yardımcı olurlarsanız sevinirim.

Benimde sağlıksız gebeliklerim oldu ancak bunun tiroid ile alakalı olduğunu sanmam, gebeliğe engel olabilir belki ama gebelikte düşüğe sebeb olacağını düşünmüyorum.

Ben de tiorid hastasıyım ama değerim düşük normal seviyede o zaman benim sağlıklı gebeliğim olması gerekirdi sebebi o olsaydı.

Düşükler bazen normal bazende başka sıkıntılara dayalı oluyor. Ne kadar sıklıkla ve hangi zamanda olduğuna bağlı ona göre doktor bir yol çizmesi lazım.

Tshı dert etmeyin düzenli kullanılan ilaçla dengeleniyor.

Bu değerle hamile kalmak mucize neredeyse. Evet istisnalar var, yüksek TSH ile gebe kalıp sağlıklı gebelik geçirenler var ama sayıları çok az. TSH 2,5 civarı düşmeden gebelik planlamayın.

Haklısın canım ama ben herşeyime baktırdım kan pıhtılaşmam vardı gebeliklerimde kan sulandırıcı iğne kullandım coraspirin kullandım buna rağmen kaybettim bebeğimi senin kan pıhtılaşman varmı baktırdın mı baktırmanı öneririm senin sorunun bu olabilir ben sadece tsh yüzünden düşük yaptım demiyorum diğer sorunlarımla beraber bu hastalığım olduğunu bilseydim bunun içinde ilaç kullansaydım belki bebeğimi kaybetmezdim benim gibi olanlar varmı diğe soruyorum sadece

Merak etme çoğunlukla sağlıksız olduğu için sonlanıyor gebelikler. Rabbim en hayırlısını verir, ishaAllah en kısa zamanda kavuşursun bebeğine Amin

Kaybınız icin üzuldum Allah tekrar nasip etsin insallah benim de tsh hep 5 di bu surecte hamile kalamadim ama onun yaninda diger degerlerim de iyi degildi yumurtam tembel ve gelismiyordu daha sonra macun kullandim tsh 2.5 oldu bu surecte hamile kaldim 7 haftalik dusuk yaptim 3 ay sonra tekrar gebelik yasadim tahlil veriyordum troid degerim normaldi sonra 20 haftalik erken dogumla kaybettim rahim agzi yetmezligi var tek basina troide baglamayin gebelik sagliksiz ise vucud atiyor sizde pıhtilasmada var dikkat edilmesi gerekiyor

Rabbim size en kısa zamanda bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin çok geçmiş olsun.. tsh değerinizi sadece macunla mı düşürdünüz ılaç almadınız mı ?

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Evet ben ilk bebeğimi tiroit yüzünden kaybettim ama hamile kalmayı zorlaştırmıyor. İlk düşüğüm sonrası değişik psikolojimle ilacı bıraktım 1 ay adet görüp tekrar hamile kaldım değerim 11 küsürdü şuan ilaç kullanıyorum çok şükür 8.haftaya girdik. İlacını düzenli kullanırsan düşük oranı çok çok düşüyor

Rabbim size en kısa zamanda bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin çok geçmiş olsun.. tsh değerinizi sadece macunla mı düşürdünüz ılaç almadınız mı ?
Allah razi olsun size de en kisa zamanda nasip etsin yanlis hatirlamiyorsam siz gecen sene ki mayis ayinda gebelik topiğinden hatirliyorum, ilac almadim hic benim tum hormonlarim dengesizdi tsh da bir parcasi pco var maacunu almaya baslafiktan sonra hepsi duzeldi sukur ve 2 kere hamile kaldim.

Teşekkürler canım sadece tiroide bağlamıyorum ilk düşüğüm değil 4 defa düşük yaptım herşeyime baktırdım kan pıhtılaşmam var evet ama son hamileliğimde kan pıhtılaşmam olduğu için iğne ve hap kullandım bunlara rağmen düştü bebeğim ama tiroidimi yeni öğrendim acaba bi sebepte omu diğe sizlere soru soruyorum daha önce böyle bi hastalığım olduğunu bilseydim diğer sorunlarımla beraber tiroid içinde ilaç kullanırdım bu kadar çok düşüpe sebep olduğunu bilmiyordum

Bebeğinizi kağbettiğinize çok üzüldüm geçmiş olsun acaba o zaman tsh nız kaçtı canım

Nasil bir macun bu? Nereden temin edilir?

Valla arkadaşlar ben bir hafta oldu tiroid hastası olduğumu ogreneli aynı zamanda insülin direncimde çıktı.degerim.4.56 bu arada.doktoruma tüp bebeğe basladigimizi bir iki ay içerisinde transfer yapılacağını soyledim.endokrin doktorunun bana dediği tiroid bu kadar yuksekken kadın dogumcumun bana transfer yapmayacagini ve yapsa bile tutmayacagini yüksek troidle normal gebeliğin zor olduğunu,ama hamile kalanlarında olduğunu, ama troidin 2.5o altına ilaçla dusurulmeyenlerin bebeğinin cocugunlugunun düştüğünü söyledi.drmem oku 2.50 altına dusmedrn normal gebeligimin zor olacağını transfer yaptırmam gerektiğini söyledi.

Hangi macunu kullandınız acaba siz tiroidi düşürmek için.

Amin cümlemizden..

Evet geçen sene Mayıs topiğini ben açmıştım macunu merak ettim doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…