tsh ın dengesiz olması neyi gösterir?

gamzeli1986

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
199
1
Merhaba konu başlaığı içeriği tam yansıtmıyor olabilir ne yazacağımı bilemediğimden onu yazmayı uygun gördüm.
Neyse gelelim sorunuma.Ben 3 yıl uğraşmamıza rağmen gebelik olmadığı için dr.a gidiyorum ve yapılan testlerde tsh düşük dendi.

6 temmuz da yapılan test sonucu (not adetin 2. günü)
TSH 0.01
--------------------------------------------------------
8 ağustosta yapılan test sonucu (not yine adetin 2. günü)
TSH 0.30
Free T3 2.83 pg/mL
Free T4 L 0.52 ng/dL
Anti Tpo 580.8
----------------------------------------------------------
19 eylülde yapılan test sonucu Not adetten 13 gün sonra)

serbest T3 3.61 pmol/L
serbest T4 0.86 pmol/L
TSH 14.05
Kortizol 669 nmol/L
--------------------------------------------------------
Troid usg yapıldı ve bunun sonucunda bir sorun yok.

Not olarak adetin kaçıncı günü olduğunu yazdım çünkü belki test sonuçlarını olumlu yada olumsuz etkiliyordur diye bilgim yok tabi bu konuda....

Şimdi infertilite bana tsh ım düşük çıktığı için dahiliyeye gitmemi söyledi. Bu testler sırası ile farklı tarihlerde farklı dr. ların isteğiyle yapıldı. İlk gitiğim dr. Hiçbirşeyin yok dedi ilaç kullanmana da gerek yok dedi.Bunu infertilite bölümüne sölediğimde senin tedavine başlayamayız gebelik oluşursa bebkte sorun olur dedi başka dr.a gitmemi önerdi.Bende başka bir dr.a gittim ve test sonuçlarıma bakarak sende haşimeto var dedi ve bana EUTHYROX isimli iacı yazdı 15 gün kullan sonra kontrole gel dedi.İlacı 15 gün kullanıp dr. un kontrole gelmemi sölediği gün hastaneye gitiğimde dr. yerinde yoktu ve başka bir dr. vardı bende tahlillerimi ona gösterdim ve dr. xxxx hanım bana bu ilacı yazmıştı bugünde kontrole çağırdı dedim.Dr tahlillere baktı ve sende haşimeto yok başka bir rahatsızlık var endokrinolojiye git dedi.Ben aslında troidle ilgili sorun olduğunu öğrendiğim ilk andan beri endokrinolojiye randevu almaya çalışmama rağmen ancak bugün alabildim pazatesi gidicem hayırlısıyla...

Şimdi benim sorum bu tahlil sonuçlarına göre aynı yada benzer karışıklıkları yaşamış olan varmı sizce bu hastalığın adı nedir yada ortada hastalık varmı?

Anlatım şekli biraz karışık oldu kusura bakmayın sonuçlardan anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Tsh düşük olması hipertiroid başlangıcını gösterıyor ama tabıkı ılaclarla dengelenebilir...

Son düzenleme:
İlacım 50 mg fakat şuan kullanmıyorumki ben o ilacı başka bir dr. o ilacı kullanma dedi bende pazartesiyi bekliyorum endokrin uzmanı tüm bu testleri değerlendirip kesin bir teşhis koyarsa ona göre ilaca başlıyacağım hayırlısıyla...

canım benim tsh yüksek yani haşimato tiroidi var bende diğer adı da hipotiroidi
düşüklüğü de bildiğim kadarıyla hipertiroidi doktorun dediği gibi canım eğer
gebelik düşünüyorsan bi süre ilaç kullan normale dönsün ondan sonra
çünkü gerçekten bebekte sorunlara yol açabiliyo ben bu sebeple ikinci bebeğime hamileliği
düşünürken 1 yıla yakın ilaç kullanıp dengeledikten sonra hamile kaldım ama düşük tehlikem
falan oldu nihayetinde kızım bu sebepten 1 ay erken doğdu
zaten randevu almışsın bi git bakalım ne diyecekler sonuçları da yaz emi

canım benim tsh yüksek yani haşimato tiroidi var bende diğer adı da hipotiroidi
düşüklüğü de bildiğim kadarıyla hipertiroidi doktorun dediği gibi canım eğer
gebelik düşünüyorsan bi süre ilaç kullan normale dönsün ondan sonra
çünkü gerçekten bebekte sorunlara yol açabiliyo ben bu sebeple ikinci bebeğime hamileliği
düşünürken 1 yıla yakın ilaç kullanıp dengeledikten sonra hamile kaldım ama düşük tehlikem
falan oldu nihayetinde kızım bu sebepten 1 ay erken doğdu
zaten randevu almışsın bi git bakalım ne diyecekler sonuçları da yaz emi

Sonuçları yazarım mutlaka ama inşallah bir yıl ilaç kullan tedaviye ara ver demezler yoksa ben ölürüm.Ben bir iki ay ara ver demelerinden korkarken 1 yıl daha beklemek benim psikolojimi tamamen alt üst eder.Önemli olan benim ve olacaksa eğer doğacak olan bebeğimin sağlıklı olması tabiki ama inşallah bir yıl ilaç kullanmayı gerektirecek bir durum yoktur.Ben 6 yıllık evliyim ve 3 yıldır bebek istiyoruz değil bir yıl 1 güne sabrım yok.Rabbim tüm evlat sahibi olmak isteyenlere bu yolda uğraşanlara sabır versin tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah......

ben hamileyken yaşadım bu sorunu zehirli guatr denmişti ... iki ilça kullandm hamileliğim boyunca

bebeğimi alacaklarını bile söylediler çok şükür kızımı normal dğumla doğurduktan sonra doğumla birlikte hastalığın da gitmiş dedi doktorum

geçmiş olsun çok zor bi hastalık ama stres çok önemli moralinizi yüksek tutunca ilaçlar etkisini göteriyor

bana da doktor çocuğun olmaz demişti ilaçlara başladım aam bir ay tatil yaptım gezdim dolaştım hiçbişeyi dert etmedim kısaca gamsızmış gibi yaşadım ve ilaç etkisini gösterdi 4. ayda hamile kalmıştım umarım olur sizinde gönülden istiyorum Allah yar ve yardımcınız olsun

İlacım 50 mg fakat şuan kullanmıyorumki ben o ilacı başka bir dr. o ilacı kullanma dedi bende pazartesiyi bekliyorum endokrin uzmanı tüm bu testleri değerlendirip kesin bir teşhis koyarsa ona göre ilaca başlıyacağım hayırlısıyla...

sebebi neymıs cnm kullanma demesındekı? bıraz saç dökülmesi yapıyor benmde tsh bıraz yuksek normal degerlerden aynı ılacı kullanıyorum.

özelden yazamıyorum limitim yetersizmiş :KK43::KK43::KK43:

evet canım 2 lerdeydi benim oranlarımda ...

ama dediğim gibi moralini çok çok yüksek tut gez dolaş o sıralar evliğimizin ilk seneleriydi ve gurbet kayınvalide yanındaydım ... bir iki ay uzaklaştım o ortamdan memleketimde gezdim dolaştım inan ben moral sayesinde kazandım ilaçlarım thromazol ve dideraldi ... 45 kilo olmuştum

ama hemen iki ayda toplandım 3. ayda hamile kaldım umarım gönlünüzce olur herşey :)
:KK49: :KK55:

özelden yazamıyorum limitim yetersizmiş :KK43::KK43::KK43:

evet canım 2 lerdeydi benim oranlarımda ...

ama dediğim gibi moralini çok çok yüksek tut gez dolaş o sıralar evliğimizin ilk seneleriydi ve gurbet kayınvalide yanındaydım ... bir iki ay uzaklaştım o ortamdan memleketimde gezdim dolaştım inan ben moral sayesinde kazandım ilaçlarım thromazol ve dideraldi ... 45 kilo olmuştum

ama hemen iki ayda toplandım 3. ayda hamile kaldım umarım gönlünüzce olur herşey :)
:KK49: :KK55:

cnm ama 2ler normal duzey. benımkı aşırı yuksek degıl bekar oldgum ıcın ve hemen bebek sahıbı olmak ıstemıyorum zaten ordan yırtıyoruz:KK1: yanı bı kaç aya normal duzeye ınme oranı yuksek 1 ay sonra kontrolum var. aöin inş.

daha var o zamana :21:

kadar keyifli olmalısın bol bol GÜL,, Eğlen, Gez dolaş ama :KK52:
:21::21::KK36::KK36::KK36:

nişanlım olmadan zor oluyor cnm:KK1: az kaldı ama gelmesıne elımden geldıgınce kafaya takmıyorum ALLAH korusun daha yuksek de olabılırdı sonucta .. 1 ay sonra kontrolum var acaba yakın zamanda gıdıp bı kan tahlılı yaptrsam mı ne duzeyde dıye merak edıyorum gercı daha ılacım btmedı

nişanlım olmadan zor oluyor cnm:KK1: az kaldı ama gelmesıne elımden geldıgınce kafaya takmıyorum ALLAH korusun daha yuksek de olabılırdı sonucta .. 1 ay sonra kontrolum var acaba yakın zamanda gıdıp bı kan tahlılı yaptrsam mı ne duzeyde dıye merak edıyorum gercı daha ılacım btmedı

Hayırlısıyla kavuşursun inşallah :))

tabi ne zaman istersen yaptır aklında kalmasın sağlık ocakları bile hemen yapıyo bu testi :)

Hayırlısıyla kavuşursun inşallah :))

tabi ne zaman istersen yaptır aklında kalmasın sağlık ocakları bile hemen yapıyo bu testi :)

ilacım henuz bıtmedıgınden dolayı belırlı bı dengeszlk cıkar dıye korkuyorum cnm olmadı bı gdıp yaptırayım

X