• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tsh degerim yuksek mi?

Waweylaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2021
484
241
53
26
Tsh degerim adetin 3.gunu yapilan hormon testinde 3.20 olarak cikmis doktora gosteremedim daha e nabizdan baktigimda kirmiziyla isaretli degil referans araligi icinde ama formda 2.5 alti olmasiyla alakali seyler okuyorum ve gebelik dusunuyorum 10 aydir.

Tsh degerim adetin 3.gunu yapilan hormon testinde 3.20 olarak cikmis doktora gosteremedim daha e nabizdan baktigimda kirmiziyla isaretli degil referans araligi icinde ama formda 2.5 alti olmasiyla alakali seyler okuyorum ve gebelik dusunuyorum 10 aydir.
Referans aralığında dediğiniz için içim rahat ama bazen laboratuvarların birim ve referans aralığı farklı olabilir. Tek başına TSH yetmez, normal olsa bile tiroid bezinin kendi hormonları olan serbest T4 ve serbest T3 de bakılmalı. Gebe kalma sorunu taşıyorsanız bu hormonlar önemli. Lab. sonuçlarınızın olduğu raporu buraya koyarsanız değerlendirilebilinir.

Referans aralığında dediğiniz için içim rahat ama bazen laboratuvarların birim ve referans aralığı farklı olabilir. Tek başına TSH yetmez, normal olsa bile tiroid bezinin kendi hormonları olan serbest T4 ve serbest T3 de bakılmalı. Gebe kalma sorunu taşıyorsanız bu hormonlar önemli. Lab. sonuçlarınızın olduğu raporu buraya koyarsanız değerlendirilebilinir.
Tabiki koyarim ama sadece hormon testi t3 ve t4 testleri yok malesef

20220418_190342.jpg

Gebelik için yüksek böyle bir isteğiniz varsa ilaç verir benim 3.40 4.aya girdim devam ediyorum 25mg ile

Hepsi normal gözüküyor ama bence sT3 ve sT4 de olmalıydı. Ayrıca LH. FSH ve E2'nİn adet döngüsünün hangi gününde alındığını bilmek lazım. Önemli bir şey yok gibi gözüküyor.
Adetin 3.gunu verdim sadece bunlara bakmis yarin tekrar gidicem hastaneye ama kafama takiliyo 10 aydir korunmadik.

Engel olurmu gercekten gebelige anlamis degilim
Valla bende olmadı 5 haftalıkken ilk tahlilde dr farketmese benim de haberim yoktu durumdan. ama gebeyken yüksek seyrederse bebeğin zihinsel gelişimine doğrudan etki ediyormuş dr. Söyledi.

Hamileliğe engel olabiliyor diye biliyorum ama ilaçla düşünülebilir eğer bundan kaynaklı hamile kalamıyorsanız değer düştükten sonra hamile kalırsınız ablamında yüksekti ilaç kullanıyordu kolayca hamile kaldı.

Gebelik öncesi ve gebelik süresi ilk üç ay 2.5 ve altı değer istiyorlar ama oyle çok yüksek de değil gibi çünkü benim gebeligimi öğrendiğimde 3.40 tu ilaç başlattılar şimdilerde 2 civarı seyrediyor ilacla hemen düştü..direk gebelige engel bir sefer gibi gelmedi bana ama doktorunuzla görüşün tabi onun değerlendirmesi daha sağlıklı olur

Gebelik öncesi ve gebelik süresi ilk üç ay 2.5 ve altı değer istiyorlar ama oyle çok yüksek de değil gibi çünkü benim gebeligimi öğrendiğimde 3.40 tu ilaç başlattılar şimdilerde 2 civarı seyrediyor ilacla hemen düştü..direk gebelige engel bir sefer gibi gelmedi bana ama doktorunuzla görüşün tabi onun değerlendirmesi daha sağlıklı olur
Anladim tesekkurler yarin tekrardan gidicem doktora insallah engel degildir yada kisa zamanda gebelik elde ederim.

Değildir canim 10 ay da endiselenecek bir süre değil strese girmeyin hiç olur elbette ..hayirlisi ve sağlıklısı olsun insallah
Yalanci 2.cizgiler duzenli adetin gecikmeleri ve cevremdeki bos insanlarin baskisi insan ister istemez etkileniyo sussunlar diye artik dusunmuyorum demeye basladim ama kesilmedi hic tanimadiklarim ne oturup duruyosun hadi dogursana olmuyo falan diyolar🤮

Yalanci 2.cizgiler duzenli adetin gecikmeleri ve cevremdeki bos insanlarin baskisi insan ister istemez etkileniyo sussunlar diye artik dusunmuyorum demeye basladim ama kesilmedi hic tanimadiklarim ne oturup duruyosun hadi dogursana olmuyo falan diyolar🤮
Anladım cnm haklisin insan ister istemez geriliyor normal..ne kadar gereksiz insanlar iste ağzı olan konuşuyor..dusunmuyorum istemiyorum de en iyisi o..kimseyi alakadarda etmez zaten..ben yeni evliliğigimde 2 sene gebe kalamistim..2 sene sonra hadi doktora görüneyim dedim iste hormon testleri birde rahim filmi çekilmişti.. normaldi hersey ..ilac falan hicbirsey vermediler..bu muayanelerden sonra 4. Ay regl günüm gelmedi hamileydim kızım oldu çok şükür..son üç yıldır ikinciyi istiyorduk..3 tane kaybım oldu..su anki 4. Bakalım inşallah bunu alırız kucagimiza..diyecegim sana zor biliyorum ama kimseyi umursama ınan vakti ve zamanı vardır cnm rahat ol

Anladım cnm haklisin insan ister istemez geriliyor normal..ne kadar gereksiz insanlar iste ağzı olan konuşuyor..dusunmuyorum istemiyorum de en iyisi o..kimseyi alakadarda etmez zaten..ben yeni evliliğigimde 2 sene gebe kalamistim..2 sene sonra hadi doktora görüneyim dedim iste hormon testleri birde rahim filmi çekilmişti.. normaldi hersey ..ilac falan hicbirsey vermediler..bu muayanelerden sonra 4. Ay regl günüm gelmedi hamileydim kızım oldu çok şükür..son üç yıldır ikinciyi istiyorduk..3 tane kaybım oldu..su anki 4. Bakalım inşallah bunu alırız kucagimiza..diyecegim sana zor biliyorum ama kimseyi umursama ınan vakti ve zamanı vardır cnm rahat ol
Kayiplariniz icin cok gecmis olsun basiniz saolsun. Bebeginizi saglicakla kucaginiza almanizi diger cocugunuza uzun saglikli omurler dilerim.

Engel olurmu gercekten gebelige anlamis degilim
Olmaz ben 3nokta bişeyle hamile kaldım 4ile 6ile kalan çok insan var ama bu yüksek değerlerde gebe kalmak tehlikeli olduğu için doktorlar indirmeye çalışıyor gebe kalmadan önce haklı olarak. Siz de 25lik dozda başlarsınız büyük ihtimal. Büyük ihtimal t3 t4ünüz de normaldir yine de baktırın içiniz rahat etsin

Back