Gebeliğe Hazırlık Tsh 4.33 troid gebeliğe engel mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Deger cok yuksek degil,hamilelige engel olacak bir durumda degil yani.esinizin degerlerine bakildimi?

Düşmesi için mi bana neden bişi vermedi anlamadım gitti
Benim de T3 3,62 - T4 0,91- Tsh 2,05
Şubat ayında doğal yolla ilk denemede hamile kaldım fakat kimyasal oldu. Dahiliye doktoru güvendiğim de bir doktordur ilaca gerek olmadığını 6 ay sonra ultrason çekip ilerleme varsa ilaç kullanmaya başlamam gerektiğini söyledi kadın doğumcu da gebeliğe engel olcak bi durum yok dedi

Ben troit rahatszlğm var. Gebelik planlayonca dr gidip seviyesini biraz daha düşürüyo dr. Normalde 4 seviyesi normal ama gebelik için bir dr 2.5 altı olması daha iyi demişti gerçekten değer düşünce hamile kaldm.

Triod degeriniz sınırda yani bu da demekki daha da yükselebilir . Triodinizi dengede tutmanız gerekir . Bende triod hastasıyım ilk başta benim doktorda oralı olmadı . 4 lerde sonra 5 7 derken dahiliye doktoruma gttim doktorum 5 deyken bile sen çocuk Sahibi olamıyormusun dedi hayır dedim . Bunu düşürmemiz lazım dedi ve ilaç kullanıyorum. Şuan normal seviyede 1,5 2 arasında gidip geliyor . Dahiliye doktoruna görünmeniz de fayda var detaylı inceler t3 t4 hormonlarına bakar.

Bu arada devlet hastanesine mi gidiyorsunuz ? Oradaki kadın dogumcular malesef pek oralı olmuyor Bu işin uzmanı endokrinoloji ve dahiliye doktoru .

Yok ben özel hastanede kadın doğuma göründüm baya ilgili ama tsh beni çok düşündürüyo o düşerse hamile kalabilirim diye düşünüyorum bilmiyorum öle hissediyorum

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim virüs bitsin ilk işim doktora gitmek olucak allahın izniyle

Allah bağışlasın canım benim bende tekrar görüncem senin kaç ayda düştü troidin

İlaç kullanınca bir iki hafta içinde düşüyor ama doktorlar genelde 1 ay sonra kontrole çağırıyor. Sizin de herşey gönlünüze göre olur inş.
Triod normalde ömür boyu kullanılan ilaç oluyor . Çok nadir kesim bırakıyor. Bir ayda kontrol sonra 2 ayda bir kontrol iyi gidiyorsa 3 ayda bir kontrol diye devam ediyor. Alışkanlık oldu bendede kahvaltı gibi bşey içmeden güne başlayamıyor insan . Rabbim beterinden korusun inşallah

Amin canım Allah razı olsun hepinizden Allah gönlünüze göre versin

İnşaallah benimkide bir iki haftaya düşer yarın gidip baktırcam ilaç isticem
Ama normalde hiç kullanmyorsan vermeyebilir dr. Biraz önce biinin yazdığı gibi troit ilaçları genelde bir ömür kullanılır. Bazen gebelik boyu kullananlar da oluyo ama

Tsh gebeliğe engel olmuyor ancak gebeliğin sağlıklı ilerlemesi noktasında sorun çıkarıyor. Bana da sorun yok dendi 4 küsür değere. Gebe kalmadan önceki değerdi. Sonra gebe kaldım, düşük oldu. Ardından kontrollerde 6 küsür çıktı yine bir şey demediler. Artık ben aile dostumuz olan endokrin doktoruna söyledim o ilgilendi ve yaklaşık 4 aydır ilaç kullanıyorum. Gebelikte istenilen tsh değeri 2.5 altıymış. Benim en son ölçümüm 1.16 çıktı. Velhasıl Allah doktorunda ilgilisine ve iyisine denk getirsin. Siz de ihmal etmeyin.

Geçmiş olsun canım Allah bidaha yaşatmasın ben bu gün tekrar kan verdim cuma sonucumu alıp tedaviye başlicam doktorumu değiştirince zaten hem özele gidip hem bi sonuç elde edememek çok can sıkıcı

Geçmiş olsun canım Allah bidaha yaşatmasın ben bu gün tekrar kan verdim cuma sonucumu alıp tedaviye başlicam doktorumu değiştirince zaten hem özele gidip hem bi sonuç elde edememek çok can sıkıcı
Ben doğuma kadar düzenli troide baktrdm. Sizde varsa gerçekten önemli bir hormon. Benim kadın doğumcu doçent buranın en iyisi diyebilirm ve riakli gebeliklere bakıyor. Her gittiğimde kendisi sorardı troite baktryorsun demi diye

Bundan sonra kendim takibini yaptırcam kimsenin düşünüp gel demesini beklemicem sağol yardımcı olduğun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…