- 29 Mayıs 2016
- 547
- 533
- 33
- 30
Ateistler Tanrı’ya değil bilime inanırlar ve yaşamlarını bilimin doğrultusunda şekillendirirler. Kendileri öyle söylüyor. Diğer ülkelere bilmem ama bizim ateistlerin Darwin’in teorilerine büyük bir inançları var. Peki, bu Darwin’in teorileri ne diyor? Doğal seleksiyon, seçici eşleşme, ırklar arası yaşam mücadelesi gibi konulardan bahsediyor. Hitler’in saf halk düşüncesinde Darwin’den etkilendiği belli. Bu da demek oluyor ki dinler olmasa bile insanlar birçok şeyden etkilenerek katliamlar yapar. Bilimi örnek almanın getirdiği sonuçlar da felaket oluyor. Ayrıca ateistlerin öznel ahlak anlayışları var. Evrensel ahlak anlayışını kabul etmiyorlar. Herkes iyi olamayacağına göre kötü bir insan da kendine göre oluşturduğu ahlak anlayışı ile insanlara zulüm yapabilir.
Kötüler sadece Müslümanlardan çıkmıyor bunu bilin istiyorum sadece. Ve konumuz bir adamın tüm Müslümanlara aynı ölçüde yaklaşması. İslam eleştirisi değil. Ama herkes amacından sapmış eleştiriye başlamış. Buradaki Kürtler içinde aynı şey yapılsa hoş olmaz bu durum. Kürtleri Türkiye'den kovalım demiyoruz. Bütün Kürtler bir değil diyoruz değil mi?
İnsanlar üzerinde deney yapmis bir varliktan bahsediyoruz.
Islama gore insan cani kiymetlidir.
Hatta olum cezasi dahi iskencesiz yapilir.
Iskence ise tum dunyanin vazgecilmezidir şuanda.
Ama umrunuzda bile degil.
Gozleri islam kini ile dolu olan insan buyuk pencereyi goremez.
Pozitivzm,modernizm,faydacilik senden buyuk ahlaki bilinci almis ve sana demistir ki "Amaca giden yolda her sey mubahtir"
Her seyin icine doldurabildiginizi doldurun simdi.
Budizm savasla siddetle en az ilgisi olan din buna ragmen onlarda da radikal gruplar var intihar saldirilari kendilerine eziyet etme vs. Var. Hani islamin en cok karsisina sunduğunuz din
Alinti:
1970’lerde, Budist bir rahip olan Phra Kittiwuttho, Komünistlerin öldürülmesinin Budizm ilkelerinin herhangi bir şekilde ihlal etmediğini savunmuştur. Başka bir çok Budist rahip de onunla aynı görüşü paylaşmıştır ve dile getirmiştir.
Myanmar’daki Müslümanlara yönelik Budist şiddet ve saldırganlık ve bunlarla ilgili şiddet eylemleri radikal Budist rahipler tarafından teşvik edilmektedir.
Islama gore insan cani kiymetlidir.
Hatta olum cezasi dahi iskencesiz yapilir.
Iskence ise tum dunyanin vazgecilmezidir şuanda.
Ama umrunuzda bile degil.
Gozleri islam kini ile dolu olan insan buyuk pencereyi goremez.
Pozitivzm,modernizm,faydacilik senden buyuk ahlaki bilinci almis ve sana demistir ki "Amaca giden yolda her sey mubahtir"
Ateistler Tanrı’ya değil bilime inanırlar ve yaşamlarını bilimin doğrultusunda şekillendirirler. Kendileri öyle söylüyor. Diğer ülkelere bilmem ama bizim ateistlerin Darwin’in teorilerine büyük bir inançları var. Peki, bu Darwin’in teorileri ne diyor? Doğal seleksiyon, seçici eşleşme, ırklar arası yaşam mücadelesi gibi konulardan bahsediyor. Hitler’in saf halk düşüncesinde Darwin’den etkilendiği belli. Bu da demek oluyor ki dinler olmasa bile insanlar birçok şeyden etkilenerek katliamlar yapar. Bilimi örnek almanın getirdiği sonuçlar da felaket oluyor. Ayrıca ateistlerin öznel ahlak anlayışları var. Evrensel ahlak anlayışını kabul etmiyorlar. Herkes iyi olamayacağına göre kötü bir insan da kendine göre oluşturduğu ahlak anlayışı ile insanlara zulüm yapabilir.
Kötüler sadece Müslümanlardan çıkmıyor bunu bilin istiyorum sadece. Ve konumuz bir adamın tüm Müslümanlara aynı ölçüde yaklaşması. İslam eleştirisi değil. Ama herkes amacından sapmış eleştiriye başlamış. Buradaki Kürtler içinde aynı şey yapılsa hoş olmaz bu durum. Kürtleri Türkiye'den kovalım demiyoruz. Bütün Kürtler bir değil diyoruz değil mi?
Islama gore insan cani
Alaka bariz var da siz göremiyorsunuz. Ateistler din tartışmalarında karşımıza hep Darwin Teorisini getirirler. Ama adı üzerinde teori doğruluğu ispatlanmamış önerme olduğu halde bu konu da net bir inanışları var. Yanlış da olabilir sorgulayım diyen ateist benim çevremde yok. Darwin bunu dedi sizin din yalan haha konuşmaları yapılıyor daha çok. Adamlar inanmış ne diyeyim şimdi? Başka açıklaması mı var bu durumun? Neyse geçelim Hitler’e. O da bu teoriyi kendine model almış. Doğal seçilim ile saf ırk oluşturma ve güçlünün hüküm sürdüğü bir dünya anlayışı ile hareket ederek katliamlar yapmış. Ben de dedim ki ateistlerin inandığı noktaları bile kullanıp katliam yapan insanlar var. Bizzat ateist olup da katliam yapanlar da var dedim. Umarım alakayı görebilmişsinizdir.Darwin, evrim teorisi, dogal seleksiyon, pozitivizm, pragmatizm ve modernizm kavramlarinin acikladiginiz orneklerle alakasi yok.
Mesela ateistlerin Darwin hakkindaki gorusleri tamamen ad hominem. Buradan da Hitler'e baglanmis ki hic alakasi yok, yani siz de kuramamissiniz ki alakayi.
Kavram kargaşası yasamadigimdan eminim çünkü din sosyolojisi ilgi alanim ve yeterince makale okumuslugum var kaynak da gösterebilirim. Bunlar önemsiz seyler aslında ama defalarca vurgu yaptiginiz icin belirttim.
Burma olayi tarafli ama islamla ilgili olanlar tarafsiz oyle mi ?
Hanimefendi, Budizm cihat gibi insan oldurmekle ilgili 1 adet bile temellendirmeye acik degildir.
Dini tartismaya girmek istemiyorum ancak Islamda siddet yoktur diyorsaniz gercekten bahsettiginiz kitabi okumayan kesim icerisine girersiniz.
Karistirdiginiz kavramlar din sosyolojisi ile ilgili olmasa da alaninizin sosyolojiyle baglantili oldugunu ogrendigime cok sasirdim. Zira modernizm, pozitivizm ve pragmatizmi yanlis tarif ediyorsunuz. Uzulerek tartismayi bitirecegim. Tesekkur ederim.
Özet su ki kadın yakma adam kaçırma vb. Vahşetleri birileri islama dayanarak yapiyor diye gercek islam bu diye yaftalayamazsiniz.
Kadinlari cadi diye yakanlar da bunu Hıristiyanlik adina yapmisti
Budist rahipler katliam icin fetva eriyor
Komunist ulkeler ideolojilerini korumak adina katliami mubah görüyor
Birileri bilim adina hayvanlari denek olarak kullaniyorlar
Herkes yaptigi pislige birşeyleri yakistiriyor kisacasi.
Ama gozler sadece islami görüyorsa o gozlerde sorun var demektir
Basit bir Google araştırmasi yapan bile bircok "gayrimuslim" katil bulur
Bir ulke olarak Abd
Mao
Joseph Stalin
Pol pot
Mussolini
Jim Jones
Kim jong
Ayrıca Afrikanin zenginliklerini kendi ülkelerine tasiyan hirsizlar da musluman degildi zira hirsizlik islamda buyuk gunahti
Kadin ticareti baslibasina 'dunya' sorunu zaten
Irki yuzinden insan olarak bile gorulmeyen milyonlarca insan var oysa islamda irk ayrımı dahi yok
Yahudilere akla gelmedik işkenceleri hak goren de müslüman degildi hatta ne ironik ki İspanya'da onlara kucak acan da Osmanlı idi.
Sen bana kalkip onune geleni tekfir eden tiplere yukarida saydigim pislikleri yapan canilere iste islam onlari bu hale getirdi dersen sana iki soru sorarim
Islam onlari bu hale getirdiyse digerlerini o hale ne getirdi soylesene?
Islam ogretilerine bariz olarak aykiri olan fiileri istediklerini bile bile neden hala bunu islama mal edersiniz?
Ayrica bugün Afrikaya elini uzatan insanlar neden muslumanlar neden digerleri degil yahut bir elin parmagini bile gecmez ki yapanlar da din propagandası yapar soylesenize
Maalesef ki vitrinimiz kötü, yani dünya vitrinde sadece bomba, kafa kesme, canlı canlı yakma, köle kadınlar vs. görüyor.Ya bu canilik dinde değil insanda deniyor da, kardeşim zaten bu canilerin hepsi ellerinde kutsal kitapla, dillerinde Allah'ın adıyla yapıyorlar yaprıklarını. Hayır, İslam kötülemek için değil, ciddi ciddi dinin gereği olarak görüyorlar. Araplar desen, hepsi Müslüman, içlerinde neler var dini inanç diye uygulanıp bize ters gelen. Bizim ülkenin başındakiler bile din diye diye her türlü yolsuzluğu yapıp bu halka yedirdi. Bizim milletin yarısı Erdoğan'ı sevmeyi Müslümanlık'ın gereği sanır olmuş. Cidden, bu kadar insan İslam diye diye bir sürü pislik yaptı, Trump gibi dışarıdan bunu gören birinin bu dinden soğuması çok normal artık. İslam dininde niye bu kadar büyük kitleleri etkileyen "yanlış anlaşılmalar" var ve niye milyomlarca insan bazılarına göre "gerçek Müslüman" değil acaba... Niye diğer dinlerin insanlarından değil de bu dinden çıkıyor bu kadar felaket. Niye İslam devletleri hep çağın gerisinde? Bunları bir sorgulasak keşke ezbere "ama o da gerçek değil, bu da gerçek değil" diye aklamak yerine. Ya bilmiyorum, ben son 10 yıldır kadar Müslüman değilim, benim inanabileceğim bir din değil. Bunu bu din hakkında bilgilenmeye başladıktan sonra anladım. Üzerine Trump'ın da gördüğü şeyleri ben de görünce, bu şahsa da hak veremiyor değilim.
Israrla komünist liderlerin Katliamlarıni reddediyorsun
Dünyaca kanıtlanmış olanlarini bile.
Burada dinini hersey pahasina savunmaya calisan bir din mensubu gibisin
Islam hakkindaki yorumuna gelince:
""Ve şunu da belirtmeliyim ki, ben Işid'ten daha farklı bir yoruma ulaşamıyorum.""
Islam hakkinda bu yoruma ulaşıyorsunuz peki müslüman olan kadinlari kafir ilan edip yakmalarini islama uygun olmasi açısından tartisin kanıtlayin bekliyorum
Bahar Yildirim
Belki verdiğin örneğe alakalı bir destek bulamayız, ama aynı insan dinden çıktığı için birini öldürür ya da eşini döverse, çok da güzel alaka buluruz.Bush'un Irak'a girmesini dinle değil ideoloji ile alakalandirdim ben zaten.
Bir din veya ideoloji mensubu olmalari ile ne adina yaptiklari farkli iki şeydir. Bunun aksini iddia etmedim. Örneklerime tekrar bakabilirsiniz
Iki kere yazdim ama kimse hala cevap vermedi.
Kitabını bir kez bile okumamis senede bir ay oruç tutmuş ama tutmayan birini görünce linç ediyor. Simdi bu kisinin yaptığını "islam" adina yapmis olsa bile ne kadar alakalandirabiliriz islamla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?