Trombositleri düşük olup bebek düşünen ve ya hamile kalan var mı ?

salihabetul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2011
50
1
36
Ankara
itp hastasıyım doktor takibine alındım gebelik düşünüorum benim gibi gebelik düşünüpte doktor takibine alınan itp li arkadaşlara sorularım olacak

ben bunda beş yıl önce vücudumdaki morluklardan dolayı doktora gittiğimde ıtp hastası olduğumu ögrendim yaklaşık bir yıl tedavi gördüm o zaman lise son sınıftaydım kortizonlu ilaçlar kullandım trombositlerim yükseldi ama sonrasında tekrar düştü.doktorum yaşımın genç olduğunu dalağımın alınmasını sonrasında iyleşme oranının %80 olduğunu söyledi.ameliyat oldum iyileştim.sonraki 4 yıl hiç bir sorunum olmadı bir hamilelik geçirdim hiç sorun yaşamadım şu an iki yaşında bir oğlum var.herşey çok güzel gidiyordu bir kaç ay öncesine kadar.çok şiddetli eklem ağrılarım olmaya başladı bir kaç doktorun ardından romotolojiye gittim ve lupus olduğumu öğrendim.ıtp hastalarının %90 ı sonrasında lupus olurmuş.ama bana bunu daha önce kimse söylemedi,şu an bununla uğraşıyorum ve dalağım alındığı için vurulmam gereken iki iğnem var bunlardan birini yılda bir diğerini 5 yılda bir vurulmam gerekiyor. yılda bir vurulduğum aşım kaldırılmış. beş yılda bir vurulduğum aşımı ikinci kez vurulmam gerekiyo zamanı ğeldi ama o aşıda hiç bir yerde yok.hastalıklarla baş etmek kolay ama bu sorunlar insanın canını bayağı bi sıkıyo.kusura bakma biraz içimi döktüm amaçıldırmak üzereyim.başka sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım.ama çok dikkatli ol doktoruna aklına takılan herşeyi sor.ğeçmiş olsun...

ALLAH şifa versin inşallah sağlığına kavuşursun.. ben gebelik düşünüyorum dalağımı almalarını istemiyorum bu şekilde riskli ve tehlikeli olur dediler kemik iliği incelemesi yapmaları gerekiyormuş gebelik düşünüorsan dediler.ben de kemik iliği operasyonunun felç riski ihtimali olabileceğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. siz kemik iliği tahlili yaptırdınız mı ?? cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

evet yaptırmıştım her hangi bir sorun yaşamadım bir kaç gün içinde iyleştim.bir hafta önce tekrar hemotoljiye gittim ve doktorum benim ıtp min de lupustan kaynaklanmış olduğunu yanlış teşis koyduklarını söyledi.dalağının alınmasını neden istemiyorsun. altta yatan başka bir hastalığın yoksa senin için iyi olur hem kortizon kullanmmamış olursun.hemde normal insanlar gibi hayatına devam edersin.benim şuandaki hastalığım değişik tutulumlar yaptığı için ben biraz gerginim.bu hastalık teşis edilmeden önce herşey gayet nolmaldi.ameliyat olmama rağmen çok rahat bir hamilelik geçirdim.birde ben açık ameliyat geçirdim.sonradan öğrendiğim kadarıyla kapalı ameliyatta yapıyorlarmış.korkma ve iyi araştır.inşallah amaliyata gerek kalmaz sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.

inşallah : ) dalak ameliyatını araştırmıştım bağışıklık biraz zayıflıyormuş dalak olmayınca o yüzden bi de ameliyattan korkuyorum

Hala bu konuda görüs bekleyen varsa diye bilgilendireyim. Bes yil önce itp tanisi kondu bana. Plt 20 civarlarindaydi ama dalagimi aldirmadim iyi ki de aldirmamisim. 8 aylik hamileyim su an. Plt degerim 70-80 lerdeydi. Son tahlilimde 112 cikti. Doktorum bu degerlerde istedigim sekilde dogum olabilecegino söyledi. Ama yine de riske girmemek icin sezeryan öneriyor. Kanamanin kontrol altinda tutulabilmesi icin. En kötü durumda dogum sirasinda trombosit transfizyonu yapilirmis. Ama genel olarak korkacak bir sey yok. Kadin dogumla birlikte hematoloji takibinde de olun

ben de 2006 da bu hastalıkla tanıstım kortizonla düzeldim cok sükür ama gecen yaz tekrar etti.az kalsın dalagımı alacaklardı izin vermedim uzun ugras sonucu ve tekrar düzeldim.ama bu hastalık biraz sinsi.ben de tüp bebek tedavisine basladım.umarım sorunumuz olmaz artık.saglıklı günler...

Allah sifa versin dogumun nasil gecti bebege gecmedi degilmi hastalik bende 10 haftalik hamileyim 50 bin 60 bin gibi plt sayisi. Gebelik oncesi 100 bindi.daha cok dusmesinden korkuyorum bende. Senin gebeliginin baslarinda kac bindi plt n

merhabalar; bende 15 gün önce hastaneden taburcu oldum.. İTP teşhisi kondu. ilk gittiğimde trombozitim 3 e kadar düşmüştü..heryerimde morluk burun kanaması diş kanaması.. hepsi birbirine girdi..günlerce yattım..kortizon kullanıyorum... ne kadar kullanılır ne kadar sürer..sizler ne kadar kullandınız.. boynum ensem kalınlaşmaya başladı.. doktor ilacı azaltınca yine düşerse dalağı alacağız dedi... bir oğlum var.. tekrar hamile kalmam için ne kadar beklemeliyim.. yaşım zaten 36... en çok ona üzüldüm zaetn

merhaba sormak istedigim sorular var? itp hastasiyim evliyim hamilelikle ilgili soru sormam lazim kime diyecem bilmiyorum yardim edermisiniz lutfen!!!

Merhabalar konu baya olmuş açılalı ama merak ediyorum bende lupusa baglı olarak düşüyo trombositler bir hafta önce dört aylık bebegim karnımda öldügü için suni sancıyla dogurmam gerekti ama tabi benim trombositler 30 lara kadar düştü için trombosit ve ilaç verildi 60 lara yükselince sancı verilmeye başlandı şükür geçti ama çok üzülüyorum çocuk istiyorum ve bu iş böle nereye kadar devam ede gerçekten bilmiyorum bu hastalıkla birlikte gebeliği denetimlemiş arkadaşlarla konuşmaya çok ihtiyacım var

Cok gecmis olsun lupus oldugunuzu nasil ogrendiniz benimde tromposit 70e dustu bi oglum var

Aradan baya zaman geçmiş ama yazmak istedim. Konu başlığını açan arkadaşım bebeğiniz oldu mu acaba ?

Ben de yaklaşık 16 yıldır İTP hastasıyım. Dalağım alındı, kortizon kullandım, İVİG kullandım. Mabthera aldım ama hiçbiri yükseltmedi. 8-9 senedir ilaçsız idare ediyorum.40-70 arası oluyor genelde trombositlerim. Bu değerlerden çok yükseğini görmedim. Ama bana artık yetiyor sanırım bir sorun olmuyor.
Evlendim ve bebek sahibi olmak istiyorum fakat doktor zor olur diyor. Çok sıkı takip edilmen gerekiyor diyor ve ben çok korkuyorum ya bir şey olursa… O yüzden aynı soruyu tekrar ben de sormak istiyorum benim gibi olan ve bebek sahibi olan tecrübelerini aktarabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…