- Konu Sahibi salihabetul
-
ben bunda beş yıl önce vücudumdaki morluklardan dolayı doktora gittiğimde ıtp hastası olduğumu ögrendim yaklaşık bir yıl tedavi gördüm o zaman lise son sınıftaydım kortizonlu ilaçlar kullandım trombositlerim yükseldi ama sonrasında tekrar düştü.doktorum yaşımın genç olduğunu dalağımın alınmasını sonrasında iyleşme oranının %80 olduğunu söyledi.ameliyat oldum iyileştim.sonraki 4 yıl hiç bir sorunum olmadı bir hamilelik geçirdim hiç sorun yaşamadım şu an iki yaşında bir oğlum var.herşey çok güzel gidiyordu bir kaç ay öncesine kadar.çok şiddetli eklem ağrılarım olmaya başladı bir kaç doktorun ardından romotolojiye gittim ve lupus olduğumu öğrendim.ıtp hastalarının %90 ı sonrasında lupus olurmuş.ama bana bunu daha önce kimse söylemedi,şu an bununla uğraşıyorum ve dalağım alındığı için vurulmam gereken iki iğnem var bunlardan birini yılda bir diğerini 5 yılda bir vurulmam gerekiyor. yılda bir vurulduğum aşım kaldırılmış. beş yılda bir vurulduğum aşımı ikinci kez vurulmam gerekiyo zamanı ğeldi ama o aşıda hiç bir yerde yok.hastalıklarla baş etmek kolay ama bu sorunlar insanın canını bayağı bi sıkıyo.kusura bakma biraz içimi döktüm ama çıldırmak üzereyim.başka sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım.ama çok dikkatli ol doktoruna aklına takılan herşeyi sor.ğeçmiş olsun...
ALLAH şifa versin inşallah sağlığına kavuşursun.. ben gebelik düşünüyorum dalağımı almalarını istemiyorumbu şekilde riskli ve tehlikeli olur dediler kemik iliği incelemesi yapmaları gerekiyormuş gebelik düşünüorsan dediler.ben de kemik iliği operasyonunun felç riski ihtimali olabileceğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. siz kemik iliği tahlili yaptırdınız mı ?? cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim
evet yaptırmıştım her hangi bir sorun yaşamadım bir kaç gün içinde iyleştim.bir hafta önce tekrar hemotoljiye gittim ve doktorum benim ıtp min de lupustan kaynaklanmış olduğunu yanlış teşis koyduklarını söyledi.dalağının alınmasını neden istemiyorsun. altta yatan başka bir hastalığın yoksa senin için iyi olur hem kortizon kullanmmamış olursun.hemde normal insanlar gibi hayatına devam edersin.benim şuandaki hastalığım değişik tutulumlar yaptığı için ben biraz gerginim.bu hastalık teşis edilmeden önce herşey gayet nolmaldi.ameliyat olmama rağmen çok rahat bir hamilelik geçirdim.birde ben açık ameliyat geçirdim.sonradan öğrendiğim kadarıyla kapalı ameliyatta yapıyorlarmış.korkma ve iyi araştır.inşallah amaliyata gerek kalmaz sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.
Hala bu konuda görüs bekleyen varsa diye bilgilendireyim. Bes yil önce itp tanisi kondu bana. Plt 20 civarlarindaydi ama dalagimi aldirmadim iyi ki de aldirmamisim. 8 aylik hamileyim su an. Plt degerim 70-80 lerdeydi. Son tahlilimde 112 cikti. Doktorum bu degerlerde istedigim sekilde dogum olabilecegino söyledi. Ama yine de riske girmemek icin sezeryan öneriyor. Kanamanin kontrol altinda tutulabilmesi icin. En kötü durumda dogum sirasinda trombosit transfizyonu yapilirmis. Ama genel olarak korkacak bir sey yok. Kadin dogumla birlikte hematoloji takibinde de olun
Hala bu konuda görüs bekleyen varsa diye bilgilendireyim. Bes yil önce itp tanisi kondu bana. Plt 20 civarlarindaydi ama dalagimi aldirmadim iyi ki de aldirmamisim. 8 aylik hamileyim su an. Plt degerim 70-80 lerdeydi. Son tahlilimde 112 cikti. Doktorum bu degerlerde istedigim sekilde dogum olabilecegino söyledi. Ama yine de riske girmemek icin sezeryan öneriyor. Kanamanin kontrol altinda tutulabilmesi icin. En kötü durumda dogum sirasinda trombosit transfizyonu yapilirmis. Ama genel olarak korkacak bir sey yok. Kadin dogumla birlikte hematoloji takibinde de olun
Cok gecmis olsun lupus oldugunuzu nasil ogrendiniz benimde tromposit 70e dustu bi oglum varMerhabalar konu baya olmuş açılalı ama merak ediyorum bende lupusa baglı olarak düşüyo trombositler bir hafta önce dört aylık bebegim karnımda öldügü için suni sancıyla dogurmam gerekti ama tabi benim trombositler 30 lara kadar düştü için trombosit ve ilaç verildi 60 lara yükselince sancı verilmeye başlandı şükür geçti ama çok üzülüyorum çocuk istiyorum ve bu iş böle nereye kadar devam ede gerçekten bilmiyorum bu hastalıkla birlikte gebeliği denetimlemiş arkadaşlarla konuşmaya çok ihtiyacım var
Hematolojiyegittinizmi benimde 70e dusmus ilk defa bu deger dustu yeni dogum yaptimCok gecmis olsun lupus oldugunuzu nasil ogrendiniz benimde tromposit 70e dustu bi oglum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?