Trombosit sayisi dusuklugu olanlar lutfen bana bu konuda yardimci olun...

vuslat25

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
239
71
323
Merhaba arkadaslar...
34haftalik hamileyim ve mayis sonu insaAllah bebegime kavusacagim.Fakat trombosit sayim cok dusuk bugun hastaneden cok moralim bozuk ayrildim...normal degerin oldukca altinda cikti bastan beri dusuktu 90-100 arasindaydi cok problem yapmiyorlardi ama her hafta duzenli kan testi oluyorum bugun cok dusuk cikti;69 su durumda epidural dogum bile yapamiyorum insaAllah cikar doguma kadar diye umit ediyorum ama ya cikmazsa.....
bu sorunla karsilasan varmi aranizda?bilgisi olan varsa lutfen beni aydinlatsin...
cok tskler...sevgilerimle.....

Canım, bende de trombosit düşüklüğü wardı 3 bine kdr düşmüştü ama ilaçla yükseltmişlerdi.Sen hamilesin sanırım ilaç kullanamıyosun.Yararlı besinler tüketmeni öneririm.K vitamini olan besinler tüket.

K vitamini yağda çözünen bir vitamindir.ıngilizcede pıhtılaşma anlamına gelen coagulation kelimesine (koagıleyşın okunur) atfen K vitamini denmiştir.Kanın pıhtılaşmasında görevli protrombin gibi maddelerin üretimde gereklidir.Kemikleri ve kılcal damarları kuvvetlendirir.

Kıvırcık,ıspanak,brokoli,marul,lahana K vitamini açısından zengindir.Karnabahar,soya fasulyesi ve çilekte yüksek oranda bulunur.Et,karaciğer,yumurta gibi hayvansal kaynaklarda da bir miktar bulunur fakat koyu yeşil yapraklı sebzeler en zengin kaynaklarıdır.K vitamini yeşil çayda da bulunur,siyah çayda bulunmaz.Bağırsaklardaki bakterilere faydalı olan yoğurt tüketimi K vitamini emilimini artırır
.

Ayrıca kan yapıcı besinler de yemen gerekir.

halk arasında beyaz kan denilen aferez trombosit süspansiyonu (ATS) diye bişey var. kan grubunuza göre bi donörden alınıp tombositi düşük hastalara veriliyor. bunu doktorunuza bi danışın derim. sizin almanızda bi sakıncası var mı bilemiyorum.. geçmiş olsun!

merhaba arkadaşlar trombosit sayım 133 çıktı önemlimidir bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun riskli birşey mi

çileği ciddi manada öneririm trombosit sayısı az olanlara..

mesela bi kesik oldu elimizde,vucut o bölgeye trombositleri yolluyor ki kan pıhtılassın,kan kaybı olmasın diye..trombosit eksikliği olan kişilerde ciddi bi kanama cok risklidir. önemli bi kan elementidir, ve 69 cok düşük bi değer,sizin için en iyisini dr.unuz bilir,kendinize dikkat edin ve bu eksikliği bir an önce tamamlayın.gecmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…