Selam arkadaşlar;
Benim kuzenimin eşinde konulan tanı troidleri aşırı şekilde çalışıyormuş.Sanırım da genetik ailesinde bu tarz hastlalık olan varmış.Kendiside yeni doğum yaptı.ve şuan 41 kg. zaten bu hastalık aşırı kilo kaybına neden oluyormuş.Benim merak ettiğim bunun bir ilaç tedavisi veya ameliyat tedavisi yokmudur.Yada önereceğiniz dr ismi varmıdır.Şimdiden teşekkürler.
bide boğazda nodül varmı diye bakarlar nodüller cmi geçiyorsa ameliyat değilse önermiyorlar.yani benimkiler 3,5mm ve 5mmlik olduğu için şimdilik ilaç tedavisi görüyorum.ya genel cerrah uzmanına yada
Endokrinoloji uzmanına görünsün..
O'na bir ilaç vermemişler takip edeceğiz stres sinir yapmıycan 3 hafta sonra tekrar aynı tahliller yapılıp kontrol edeceğiz demişler.Bende ilaç vermemelerine şaşırdım.sebebini merak ettim açıkcası onada çok ayrınt soramıyoruz üzülüyor diye.Bende sizlerle paylaşmak istedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
o zaman başka bi doktora gitsin.sonuçta troid hormonuna bakılıyor,usge çekiliyor olması gerekenler sonuçta..bendede aşırı kilo kaybı oluyordu sürekli zayıfımdır ama şimdi yavaş yavaş kilo alıyorum gibi..
O'na bir ilaç vermemişler takip edeceğiz stres sinir yapmıycan 3 hafta sonra tekrar aynı tahliller yapılıp kontrol edeceğiz demişler.Bende ilaç vermemelerine şaşırdım.sebebini merak ettim açıkcası onada çok ayrınt soramıyoruz üzülüyor diye.Bende sizlerle paylaşmak istedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
canım banada ilaç vermediler.ilk testimde benimde biraz yüksek çıktı.sonra ben emin olmak için başka bir yerde tekrar test yaptım bu sefer normal çıktı.doktor bir ay sonra yine gel tekrar bakalım kendiliğinden düzelir dedi.yanlız bende zayıflama falan yok aksine bekarlığımdan bu yana daha topluyum.el titremesi falanda yapıyormuş.geçen gün bir an titredi diğer beriltiler zaten doğuştan sinirliyim.süprizzzzzonu anlamam zor.arkadaşın başka bir yerde tekrar test yaptırsın derim.belki kendiliğinden düzeliyor olabilir..telaş yapmasın.:teselli:ilk duyduğumda bende çok kafama takmıştım.hayırlısı ALLAHTAN....
kızlar bu hipertroid yüzünden çok terleme sorunu olabiliyor mu?bilmiyorumkismile
ben de çok terleme olmaya başladı.Ateş basması ile beraber oluyor.acaba ben de bir test mi yaptırcam.
Daha önceden forumun takipçisi idim.bu konu olunca dayanamadım artık.