arkadaşlar uzun yazıcam ne olur benim kusuruma bakmayın kendimi yiye yiye bitirdim...
10 yaşında bir kızım var ve ben ona hamile kaldığımda 58 kilo idim 64 kilo ile doğuma gitmiş ve akabinde tekrar 62 inmiştim kızım 3 yaşına geldiğinde karşı koyamadığım bir kilo alışı ile önce 70 sonra 80 sonra 90 kiloya çıktım ve en sonunda bir kan testi verdim( ana sağlık da) ve kolestrolüm tavan ve ts az tsh tavan çıktı hemen ertesi gün özel bir doktora gittim test sonucuna bakında sana 4 tane daha test yapmamız lazım dedi yaptırdım ve insülün direncim tavan çıktı d vitamınin yerlerde b12 çok az kalmış sınıra yani bütün değerlerim alt üst.. ben bunu anlayana kadar ; şok diyetler yaptım artı karatay artı dükkan artı diyetler sporlar yani ne yapsam herkez 8-10 kilo verirken 1 kilo zor veriyordum şiştim duba oldum ve kendimden nefret eder bir hal takındım ki hala öyleyim..şimdi şeker için sabah akşam bin miligarm bir hap verdi doktor bir tane d vitamini bir tande troid için fakat günde 2 bin milgram çok ağır geldi bana bin miligrama indirdim ayrıca vertigo hastasıyım ve bu aralar baş dönmem başladı. mutsuzum huzursuzum hiç bu stresten kurtulamıcak gibiyim ... ha ne oldu ben 4 yıldır belki sadece 6 kez adet görmüştüm ki genç kızlığımdan bu yana 28 gün ara ile 7 gün adet gören bir kızdım iki aydır bir fiil adet görebiliyorum yoğun olmasada yinede rahatlıyorum..
şimdi sizden psikolojik destek istiyorum.. ALLAH rızası için ben 13 sene panik atak yaşamış biriyim belkide bu hastalıklar tetikledi.. Sanki hayat boş gibi..
aynı dertleri yaşayan varmı ?? yani ne bileyim yaşayıp atlatabilen.. artı bişey uygulayan ?? ilaçların iyi geldiği ?? kilo veren mesela öyle bir mucize yaşayankendimi iğrenç hissediyorum 2 gündürde beynimde bir basınç sanırım boyun düzleşmemden kaynaklanıyor ( ben hepmi bunları yaşıcam arkadaşlar? gerçekten iyi değilim ben ne olur bana destek olun hepinizi çok çok öpüyorum şimdiden çok teşekkürler dostlar
meraba yazınız hemen dikkatimi çekti sanki benim dertlerimi sen yazmışsın gibi aynısının tıpkısını bende yaşıyorum..bende çok uzun yazıcam umarım okursun hepsini :)
d vitamin eksikliği + b12 eksikliği hatta bende çinko eksikliğide çıktı + haşimato hipotiroidi hastasıyım ilaç kullanıyorum sürekli..bende kilo almaya başladım belli bi yaştan sonra ve veremiyorum meğer insülün direnci de varmış onuda yeni öğrendim ..daha yazıcam da utandım vala
şimdi eşimden kaynaklı bide çocuğumda olmuyor 3 defa tüp bebek yaptırdık olmadıyaş oldu 35
bide dün genetik pıhtılaşma sorunum olduğunuda öğrendim.............
neyse aynı bende senin gibi hayata küsmüş gibi yaşıyorum sürekli biyerim ağrıyo canım bişi istemiyo elim kolum kalkmıyo hep uyumak istiyorum hiç bir işe konsantire olamıyorum falan filan ....bu böle gitmes kendine gel dedim ...bütün kan testlerimi verdim insülün direnci için glifor diye bi ilaç kullanıyorum henüz kontrole gitmedim düzeldimi bilmiyorum....ama yaklaşık bir yıldır b12 vitamini için dodex iğnemi düzenli kullanıyorum...d vitami eksiliği için benim ki baya sınırın altındaydı devit denen ilacı 3 ay ayda bikere olmak üzere kulladım inanılmaz bi şekilde vucudumdaki uyuşuklar geçti meğer bundan mış ki doktor bundan dedi zaten..
gilifor kullandığımdan beri de 3 kilo verdim kiii bilirsin bu benim için çok büyük bi rakam ...hem haşimoto troid hem insülün direnci olanalar çoook zor kilo verir çünkü ...gerçi şuanda yine tüp bebek tedavisindeyim aşırı hormon ilaçları alıyorum yine kilo alıcam ama napiyim bebek için.....
canım demek istiyorumki aslında bütün bu yorgun hissetmeler içine kapanmalar bu vitaminlerin kesinllkle etkilediğine inanıyorum bence güzelce testlerini yaptır ve vitaminlerini düzenli kullanmaya başla günlük yürüyüşe çık yarım saat bile olsa yürü inan bana düzene girmeye başlayınca kendini iyi hissedeceksin ...sevgiler
ayyyy ne kadar uzun yazmışımmmçok dertliyim bende çooookk
çok saol iyi dileklerin için ...kalp ağızda atma olaynı bende yaşadım hatta ben yatamıyodum soluma kulağımda atıyodu sanki kalbim bak yemin ediyom kendimi kslp hastası sanıyodum geçen yıl ...kardiyoloji ye gittim bişi yok bana troidden dedi...ilacını endokrin ayarlasın dedi ...kimse bana inanmıyo sanıyodum kendimi anlatamadım bütürlü çünkü o eksik olan vitaminlerin beni düzelticeğine inanmıyodum....sonra bebek düşünmeye başlıyınca düzenli ni şekilde d vitamin b12 ve troid ilaçlarını doktorun dediği gibi kullandım ....kalbimşn çarpıntı şikayeti geçti .. bazen hissediyorum...kollarım ve ayaklarımın uyuşması da geçti ...kilo veremememin sebebide insülin direnci miş onun içim glifor alıyom hwnüz tam etkisini anlayamadım onun ...daha önce dediğim gibi şimdi yine bebek tedavisindeyim onunla ilgileniom ....kendim gibi biri daha olduğu için sevineyimmi senin adına üzüleyimmi varlla bende anlamadım :/ ama öncelikle sanada çok geçmiş olsun birde benim iki gündür sürekli kalbim sanki boğazımda atar gibi bir hal oldu sende de oluyormu??
birde nasılım biliyomusun ağlamak istiyorum çok mutsuzum bende 33 yaşındayım hiç bir umudum bir neşem yokALLAH bu yolda herkezin yardımcısı olsun içinde benimde.. ve en kısa zamanda dilerim sende anne olursun.. bunu canı gönülden diliyorum..
çok saol iyi dileklerin için ...kalp ağızda atma olaynı bende yaşadım hatta ben yatamıyodum soluma kulağımda atıyodu sanki kalbim bak yemin ediyom kendimi kslp hastası sanıyodum geçen yıl ...kardiyoloji ye gittim bişi yok bana troidden dedi...ilacını endokrin ayarlasın dedi ...kimse bana inanmıyo sanıyodum kendimi anlatamadım bütürlü çünkü o eksik olan vitaminlerin beni düzelticeğine inanmıyodum....sonra bebek düşünmeye başlıyınca düzenli ni şekilde d vitamin b12 ve troid ilaçlarını doktorun dediği gibi kullandım ....kalbimşn çarpıntı şikayeti geçti .. bazen hissediyorum...kollarım ve ayaklarımın uyuşması da geçti ...kilo veremememin sebebide insülin direnci miş onun içim glifor alıyom hwnüz tam etkisini anlayamadım onun ...daha önce dediğim gibi şimdi yine bebek tedavisindeyim onunla ilgileniom ....
Allah şifa versin canım sanada şuna inan herşey senin elinde bu durumların sende çöküntü yaratmasına izin verme üstüne git ve yen ..
hayır henüz hamile kalamadım ..kalamadığım gibi zaten insülün direnci ve haşimotadan kaynaklı veremediğim kiloların üstüne kullandığım hormonlar vitaminler yüzünden kilo alıp durdum ama bizde asıl sorun eşimde ve eşimden kaynaklı tüp bebeklerimizde tutmadı hiçbir doktor haşimatodan veya kilodan demiyor çünkü ilacımı düzenli kullanıyorum..bilmiyorum canım bende çook ama çok üzüntülüyüm 5 tüp bebek oldu ve hala elim boş
Allah yardımcın olsun...ilaç düzenli kullandığım için tsh 1 civarı benimde ilacı kullanmadan önce 8 lere bile çıkıyodu..vitamin olarak dhea kullandım sonra multivitamin içinde herşey olan hani sonra omega 3 sonra ayrıyeten D vitami düzenli olarrak her ay B12 vitamini bunlar eksik bende çünkü :) :) insülin direnci için glifor kullandım..ama halaaaaaa bana sende bişi yok eşinden kaynaklı bebek olmuyo diyolar onunda spermleri az morfoloji bozuk aslında tüp bebek yapıcak kadar değeleri var ama olmuyo işte nasip olmadı bitürlü ...ben biraz garip bi vakayım sakın kendine örnek alma beni ..herkesin bünyesi farklı dilerim allahtan olmayan herkese hayırlı evlat nasip etsin canım..sevgilerCanım çok üzüldüm. Kilo vermek bizim için gerçekten zor. Benim denemelerde çok şükür kilo artışım olmadı. Ha keza aça yakın gezdim desem yeridir. Ancak tabiki ilaç kullanımları sırasında vucüt çok su tutuyor. İlaçlar kesildiğinde kendinden gitti. İşin açıkcası bizede haşimota kaynaklı denmiyor. ancak kilo vermenin tutunmaya faydası olduğu söyleniyor. İşin açıkcası umutsuzluk gittikçe arttıyor. Sen nerede yaşıyorsun? birde tedavilere başlamadan önce tsh kaçtı? 2,5 altı olması gerekiyor deniyor. Benim ilkinde 0,47 idi ve ikinici denemede 0,5 idi. Vitamin kullandım demişsin ne kullandın? Sorularımla boğdum kusura bakma. Çaresizce arayış içindeyim.
Allah yardımcın olsun...ilaç düzenli kullandığım için tsh 1 civarı benimde ilacı kullanmadan önce 8 lere bile çıkıyodu..vitamin olarak dhea kullandım sonra multivitamin içinde herşey olan hani sonra omega 3 sonra ayrıyeten D vitami düzenli olarrak her ay B12 vitamini bunlar eksik bende çünkü :) :) insülin direnci için glifor kullandım..ama halaaaaaa bana sende bişi yok eşinden kaynaklı bebek olmuyo diyolar onunda spermleri az morfoloji bozuk aslında tüp bebek yapıcak kadar değeleri var ama olmuyo işte nasip olmadı bitürlü ...ben biraz garip bi vakayım sakın kendine örnek alma beni ..herkesin bünyesi farklı dilerim allahtan olmayan herkese hayırlı evlat nasip etsin canım..sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?