• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trkiye eitim sistemi hakknda ne dnyorsunuz?

:) o zaman herkes bırbırını uyarsın dıkkatlerden kaçmasın bende dıkkat edeyım.

Canım amacım seni eleştirmek değil ben bu yazdığın konuyu çok öncelerden okumuştum şaşırdım bir anda allah allah dedim ve halen 2.yazdığın yorumda bu konuya ait sadece üniversite ismini değiştirmişsin hani konu sahibi ben değilim tadli senden özür diliyorum daha yorum yapmadan böyle bir şey yazdığım için

Canım amacım seni eleştirmek değil ben bu yazdığın konuyu çok öncelerden okumuştum şaşırdım bir anda allah allah dedim ve halen 2.yazdığın yorumda bu konuya ait sadece üniversite ismini değiştirmişsin hani konu sahibi ben değilim tadli senden özür diliyorum daha yorum yapmadan böyle bir şey yazdığım için

Ozre hic gerek yok cnm aksine dikkatinden kacmamasi sevindirdi beni, ikinci mesajinda da arkadasin ayni davranista bulunmasi dusundurucu.. CADIARZU

eğitimci olmayan fakat üniversitede yüksek yapan biri olarak konuşmak istiyorum.

bizim ülkemizde eğitim diye bahsettiğimiz hiç birşey tam olarak eğitim değil. ilkokulundan
üniversitesine. Oyüzden zaten Almanya gibi ülkeler bazı mühendsilik eğitimlerimizi eğitimden bile
saymıyor.
Türkiyenin nemli denecek devlet üniversitesinden birinde okuyorum ve inanaın çok boş. Hani derler ya
oğul babayı geçmeli ki ilerleme olsun bunun adı. Oysa geçmeyi bırak aynı basmakta bille durmuyor yeni
yetişen öğretim görevlileri. E onların verdiği eğitimle bizde biryre kadar öğreniyoruz.Kendi çabalarımız kendi inancımız ayakta tutuyor bizi.

Kısacası eğitim çok kötü. İyisini okumak için de para lazım.

Sonumuz parlak değil çok sönük. BU devlet bence cartla curtla uğraşacağına biraz eğitim sisteminin

kalitesini arttırmaya çalışmalı. Her önne geleni eğitimci yapmamalı. Üniversitelerdeki çou asistan çoğu
öğretim görevlisi işini iyi yapmıyor 10 da gelip 4 te gidiyorlar yaptıkları oturmak hani labıratuvar hani
araştırma hani! Girin akademik sitelere makale siterline yazın hocalarınızın ismini kaçının ne kalitede
makalesi var atıf sayısı ne görün. Ben bakıyorum bazen Böyle A sınıfı makaleyi parmakla sayılır halde
buluyorum çünkü yok. Çok acı ama bu hızla biz gerde kalmaya mahkumuz yerimizde saysak
şükredesek haldeyiz.

eğitimci olmayan fakat üniversitede yüksek yapan biri olarak konuşmak istiyorum.

bizim ülkemizde eğitim diye bahsettiğimiz hiç birşey tam olarak eğitim değil. ilkokulundan
üniversitesine. Oyüzden zaten Almanya gibi ülkeler bazı mühendsilik eğitimlerimizi eğitimden bile
saymıyor.
Türkiyenin nemli denecek devlet üniversitesinden birinde okuyorum ve inanaın çok boş. Hani derler ya
oğul babayı geçmeli ki ilerleme olsun bunun adı. Oysa geçmeyi bırak aynı basmakta bille durmuyor yeni
yetişen öğretim görevlileri. E onların verdiği eğitimle bizde biryre kadar öğreniyoruz.Kendi çabalarımız kendi inancımız ayakta tutuyor bizi.

Kısacası eğitim çok kötü. İyisini okumak için de para lazım.

Sonumuz parlak değil çok sönük. BU devlet bence cartla curtla uğraşacağına biraz eğitim sisteminin

kalitesini arttırmaya çalışmalı. Her önne geleni eğitimci yapmamalı. Üniversitelerdeki çou asistan çoğu
öğretim görevlisi işini iyi yapmıyor 10 da gelip 4 te gidiyorlar yaptıkları oturmak hani labıratuvar hani
araştırma hani! Girin akademik sitelere makale siterline yazın hocalarınızın ismini kaçının ne kalitede
makalesi var atıf sayısı ne görün.
Ben bakıyorum bazen Böyle A sınıfı makaleyi parmakla sayılır halde
buluyorum çünkü yok. Çok acı ama bu hızla biz gerde kalmaya mahkumuz yerimizde saysak
şükredesek haldeyiz.

buna kesinlikle katılıyorum ama bu ülkede yayın çıkarmak da çok zor, uluslararası iyi bir dergide yayın yapmak istiyorsanız ve yayınınız türkiyeden gittiği için bir kere 1-0 yenik başlıyorsunuz maratona, böyle bir dergide çıkan son makalemi 1 buçuk yıl önce yollamıştım, son olarak editörle konuşup yayın güncellemesi yapmam gerekti kaybettiğim zaman ve bu arada çıkan yayınlar için. burda bilim yapmak da zor, bilim yazmak da a.s

meslekte 7. yılım
ençok karsı oldugum durumları yazayım

1. ilköğretim 2. kademe ile 1. kademenin aynı ortamı paylasmasından rahatsızım...ergenlik sürecindeki çocuklar ile miniklerin aynı ortamı, aynı tuvaletleri paylasmasının büyük zararları var miniklerimie

2. yedi,sekiz,dokuz yasındaki çocukların 45 dakika aynı alanda sırada tutulmalarına karsıyım...
bu cocuklar oyun cocugu ve oynayıp enerjilerini atmaları lazım..aralık ayında okumasın mayısta okusun. ne sakıncası var..bu cocukların eglenmeye ihtiyacları var yaradılıslarına aykırı bu durum

3. sınavlara toptan karsıyım zaten

4. okullarda ciddi labaratuvalar, atölyeler olmalı...yani her sınıfın sırayla gün içinde gidip marangozluk, tamir, güzel sanatlar,müzik (flüt hariç,onun bir müzik aleti olduguna inanmıyorum) gibi alanlarda gerekli olan aletlerle yüzlesip kullanmayı öğrenip vaktini verimli gecirebilecehgi alanlar...

5. anasınıfı cocuklarının sirk elemanı gibi kalabalık gruplara sov yapmalarına karsıyım

6. MEB'in hükümetlere baglı olmasına karsıyım

7. egitim ile ilgili kararlar alınırken bizlerin fikirlerini bir havuzda toplamamalarına karsıyım...kardeşim alanda çalısan benim bana sorsana sıkıntılarımı ya da tavsiyelerimi..belki bir tane dahiyane fikir çıkar
degmez mi bu yorunluga bu ülkenin cocukları için

8. su anda koltukta oturan tüm milli egitim ve sube müdürlerine karsıyım...bu is hiç bir görüş için kadrolaşmayı kaldırmaz...masalarda ceketini asmıs müdürler değil yerinde duramayan, gönüllü, calışkan insanlar görmek istiyorum...

offf yaz yaz bitmez sanırım

zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılmasına karşı çıkan arkadaşların gerekçelerini merak etiim. CADIARZU

meslekte 7. yılım
ençok karsı oldugum durumları yazayım

1. ilköğretim 2. kademe ile 1. kademenin aynı ortamı paylasmasından rahatsızım...ergenlik sürecindeki çocuklar ile miniklerin aynı ortamı, aynı tuvaletleri paylasmasının büyük zararları var miniklerimie

2. yedi,sekiz,dokuz yasındaki çocukların 45 dakika aynı alanda sırada tutulmalarına karsıyım...
bu cocuklar oyun cocugu ve oynayıp enerjilerini atmaları lazım..aralık ayında okumasın mayısta okusun. ne sakıncası var..bu cocukların eglenmeye ihtiyacları var yaradılıslarına aykırı bu durum

4. okullarda ciddi labaratuvalar, atölyeler olmalı...yani her sınıfın sırayla gün içinde gidip marangozluk, tamir, güzel sanatlar,müzik (flüt hariç,onun bir müzik aleti olduguna inanmıyorum) gibi alanlarda gerekli olan aletlerle yüzlesip kullanmayı öğrenip vaktini verimli gecirebilecehgi alanlar...

5. anasınıfı cocuklarının sirk elemanı gibi kalabalık gruplara sov yapmalarına karsıyım

6. MEB'in hükümetlere baglı olmasına karsıyım

7. egitim ile ilgili kararlar alınırken bizlerin fikirlerini bir havuzda toplamamalarına karsıyım...kardeşim alanda çalısan benim bana sorsana sıkıntılarımı ya da tavsiyelerimi..belki bir tane dahiyane fikir çıkar
degmez mi bu yorunluga bu ülkenin cocukları için

8. su anda koltukta oturan tüm milli egitim ve sube müdürlerine karsıyım...bu is hiç bir görüş için kadrolaşmayı kaldırmaz...masalarda ceketini asmıs müdürler değil yerinde duramayan, gönüllü, calışkan insanlar görmek istiyorum...

offf yaz yaz bitmez sanırım

Bende dediğiniz zamanlarda ders gördüm bizden büyüklerle yanyana durduk hiç bir zararınıda görmedik yeri geldi beraber oynadık. İlk defa bir eğitimcinin sınavlara karşı olduğunu okudum. Bazı maddeler aslında çocukların sosyal olması için yapılan şeyler ve bu tür etkinliklere katılan insanlar ilerde sosyal işler yapıyorlar. Eğitimci birinin böle şeyler düşünmesi beni şaşırttı.

Bende dediğiniz zamanlarda ders gördüm bizden büyüklerle yanyana durduk hiç bir zararınıda görmedik yeri geldi beraber oynadık. İlk defa bir eğitimcinin sınavlara karşı olduğunu okudum. Bazı maddeler aslında çocukların sosyal olması için yapılan şeyler ve bu tür etkinliklere katılan insanlar ilerde sosyal işler yapıyorlar. Eğitimci birinin böle şeyler düşünmesi beni şaşırttı.
bizim zamanımızla şimdiyi kıyaslayabilirmiyiz?
yani internet ve kitle iletişim aracları sayesinde çocuklarda erken cinsel gelişim ve bilgilenme var..ben bebegin nasıl oldugunu ögrendiğimde 12 yasındaydım...
şimdi cinsel içerikli görüntülere 10 yasındaki cocuklar kolaylıkla ulasabiliyor..
ve bunları uygulamaya geciriyorlar... biz bunları okullarda yasıyoruz..kurallar bütün insanlar için konulmaz kurallar en kötü ihtimal düşünülerek konulur...sizin basınıza bir olay gelmemis olabilir dogrudur...her 100 ögrenciden belki 99 unun basına birsey gelmemiştir..ama1 kişi için bile olsa bu hassasiyet sergilenmelidir...
ayrıca öss ve sbs ye karsıyım ve ilk karsı olan eğitimci oldugumu sanmıyorum...ben çoklu zeka kuramına inanıyorum... farklı kabiliyetlere sahip insanlar vardır...
bunlar benim şahsi düşüncelerim....dogru bulmaya bilirsiniz...

bizim zamanımızla şimdiyi kıyaslayabilirmiyiz?
yani internet ve kitle iletişim aracları sayesinde çocuklarda erken cinsel gelişim ve bilgilenme var..ben bebegin nasıl oldugunu ögrendiğimde 12 yasındaydım...
şimdi cinsel içerikli görüntülere 10 yasındaki cocuklar kolaylıkla ulasabiliyor..
ve bunları uygulamaya geciriyorlar... biz bunları okullarda yasıyoruz..kurallar bütün insanlar için konulmaz kurallar en kötü ihtimal düşünülerek konulur...sizin basınıza bir olay gelmemis olabilir dogrudur...her 100 ögrenciden belki 99 unun basına birsey gelmemiştir..ama1 kişi için bile olsa bu hassasiyet sergilenmelidir...

ınternet olmadığındada zaten arkadaşlarıyla çocuk oynayınca zamanla keşfediyor zaten bazı şeyleri adınada evcilik diyorlar. Cinsel gelişim ve bilgilenme var diyonuz onlar kitaplardada bahsediliyor. Merak eden biri zaten öğrenir. Cinsel içerikli görüntüler izlememesi için Telekomikasyon sektörleri çalışıyor.Çeşitli programlarla engellenebiliyor. Siz VELıLERı bilgilendirirseniz böle bir sorun olcağını sanmıyorum. Eğitim = Evde, dışarda, okuldadır.

ayrıca öss ve sbs ye karsıyım ve ilk karsı olan eğitimci oldugumu sanmıyorum...ben çoklu zeka kuramına inanıyorum... farklı kabiliyetlere sahip insanlar vardır...
bunlar benim şahsi düşüncelerim....dogru bulmaya bilirsiniz...

Öğretmenim kurduğun cümle
sınavlara toptan diyince hepsini anlıyorum. Başarılı olan zaten başarılı oluyor. Ama bu sınavlarda dışarda gezip çalışmayıp da öbürü düzenli çalışıp ikiside aynı kefeye konmasına karşıyım, bu sınavlarda onu ayırt ediyor. Zeka öğrenmeyi kolaylaştırır. El becerisi zamanla pratik yaparak gelişir.

Görüşlerinizede saygı duyuyorum öğretmenim saygılar

Son düzenleme:
sınavlar sadece çalışanla çalışmayanı ayırt etmeyi sağlamıyor.
öğrenciler arasında uçurum denecek derecede fırsat eşitsizliği var. birçok kişi çok çalışıp üniversite kazanan çoban gibi örnekler verebilir ama bu mucizevi bir şey olmanın ötesine geçmiyor malesef. bunu bir kenara bırakırsak , ki bırakılacak gibi bir eşitsizlik değil bahsettiğimiz, çocuk yaşta insanların hayatla ilgili her şeyi bir kenara bırakıp sınavlara odaklanması ne kadar doğru? bunu ilkokuldan beri haftasonlarını dershanede geçirmiş biri olarak söylüyorum. sizce de çocukların saçma rekabet kurallarından sıyrılıp biraz daha çocuk gibi olmaları gerekmez mi?
sanırım öğretmenim de katılacaktır bana

arkadas demişki el becerileri zamanla gelişir sınavlar sarttır..
yani insan çamurla oynaya oynaya heykeltraş olabilir öyle mi?
nacizane tavsiyem çoklu zeka kuramı ile ilgili arastırmalar yapıp bilgi edinmeniz...
o zaman daha iyi anlatabilmiş olurum sanırım

Son düzenleme:
sınavlar sadece çalışanla çalışmayanı ayırt etmeyi sağlamıyor.
öğrenciler arasında uçurum denecek derecede fırsat eşitsizliği var. birçok kişi çok çalışıp üniversite kazanan çoban gibi örnekler verebilir ama bu mucizevi bir şey olmanın ötesine geçmiyor malesef. bunu bir kenara bırakırsak , ki bırakılacak gibi bir eşitsizlik değil bahsettiğimiz, çocuk yaşta insanların hayatla ilgili her şeyi bir kenara bırakıp sınavlara odaklanması ne kadar doğru? bunu ilkokuldan beri haftasonlarını dershanede geçirmiş biri olarak söylüyorum. sizce de çocukların saçma rekabet kurallarından sıyrılıp biraz daha çocuk gibi olmaları gerekmez mi?
sanırım öğretmenim de katılacaktır bana

çalışanla çalışmayan zaten iş hayatında ayırt edilir...
kabiliyeti olan alanda çaba gösteren insanın basarılı olması kaçınılmazdır...
peki 3.5 saatlik bir sınavla insanların gelecek seçimi yapması adil midir?
sınavın icerigi malum, basarılı olanların özellikleri malum...
yıllarca bu sınavlarda iyi puan alanlar akıllı zeki olarak nitelendirildi...çemberin dısında kalanlar olumsuz yaftalandı...
adil midir, dogru mudur?
bana göre asla asla asla...
bu meselede tartışmam bile yıllarımı eğitim işine adadım ben ve alanda herseyi bizzat yasıyoruz...görüyoruz...
yazıktır günahtır yavrulara

benimde en çok sinirime dokunan konu yabancı dil eğitimi meselesi, yani ingilizce, ilkokul 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar çocuklar hep ing görüyor, ama ne öğreniyor, What is your name, Where are you from?...

benimde en çok sinirime dokunan konu yabancı dil eğitimi meselesi, yani ingilizce, ilkokul 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar çocuklar hep ing görüyor, ama ne öğreniyor, What is your name, Where are you from?...

Evt malesef boyle de bir celiski var ayni sekilde yurt disinda liseyi bitiren bir ogrenci ingilizceyi 2. yabanci dil olarak konusabilirken biz de lise mezunu malesef what is your name? den ileri gidemiyor:1no2:

arkadas demişki el becerileri zamanla gelişir sınavlar sarttır..
yani insan çamurla oynaya oynaya heykeltraş olabilir öyle mi?

İsterse bir insan herşeyi yapabilceğini siz eğitimciler sölersiniz. Çamurla oynayan biri ilerde bunu isterse heykeltraş olabilir yada hobi olarak bu işi yapabilir. Güzel sanatlara giden bir çok insan biliyorum gitar, saz yapmayı bilmiyolardı. Şimdi onlardan iyi gitar, saz yapan yok. Lise mezunu ama ondan iyi ticaret yapamayan birçok insanda tanıyorum. Üniversite bilişim günlerinden bazı başarılı şirketlerden insanların lise mezunu olup gelip konferans verdiklerini biliyorum.

nacizane tavsiyem çoklu zeka kuramı ile ilgili arastırmalar yapıp bilgi edinmeniz...
o zaman daha iyi anlatabilmiş olurum sanırım
Görsel - Uzamsal zekaya sahibim. Gayet iyi bilgi sahibiyim.

İsterse bir insan herşeyi yapabilceğini siz eğitimciler sölersiniz. Çamurla oynayan biri ilerde bunu isterse heykeltraş olabilir yada hobi olarak bu işi yapabilir. Güzel sanatlara giden bir çok insan biliyorum gitar, saz yapmayı bilmiyolardı. Şimdi onlardan iyi gitar, saz yapan yok. Lise mezunu ama ondan iyi ticaret yapamayan birçok insanda tanıyorum. Üniversite bilişim günlerinden bazı başarılı şirketlerden insanların lise mezunu olup gelip konferans verdiklerini biliyorum.

Görsel - Uzamsal zekaya sahibim. Gayet iyi bilgi sahibiyim.

çok sagolun istifade ettim
meslek ufkuma yeni seyler kattınız
bunların hepsini geri kalan meslek hayatımda tatbik etmeyi düşünüyorum
başka deneyimleriniz varsa paylasırsanız cok mutlu olurum

türkiyede ki eğitim - aa vardı dimi (!)--- sistemi berbat..berbat..berbat

bunu kim düzeltecek ? meb,öğretmenler,öğrenciler,hatta öğrenci velileri

öğretmenler istese de istemese de geçirmek zorunda öğrenciyi niye idare laf ediyo.. niye veliler çocuk çalışmadı diye öğretmeni dövmeye geliyo... niye çünkü öğrenciler şımarık ve beyinsiz.. peki onları bu hale getiren kim ? gene veliler ve öğretmenler aslında... kısır döngü gibi

benim işime gelirdi hakettiğimden yüksek not almak. çünkü diploma notu yükselcek.. ama düşünüyorumda niye çalışmayanda çalışanda yüksek notla geçiyo ?

evet bir eleme olmalı..kitap yüzü görmemiş insanla bir olmamalıyım üniversiteye beraber girmemeliyiz..

ama nasıl bir eleme olmalı ? önce oks vardı. tek yıl çok stres dendi 3 yıla çıkarıldı.. ilk bakışta iyi geliyo. ne güzel 3 yılın ortalaması alınacak daha rahat olcak çocuk diye.. ama sonra o çocuğun 6.sınıftaki sınav için 4.sınıftan beri dershane/özel derse gitmesi gerektiğini farkedince bu sınava da lanet ediyoruz!

lisede bir sınavla ölçülmesin dendi lysler çıktı .. o da ayrı dert oldu birçok gün giriliyo gene aynı stres diye... bence ne yapılsa bi zararı oluyo

meslek seçiminde ise insanları hep aynı meslekleri seçiyorlar diye yadırgıyodum.. ama bitek onlarda iş garantisi var nerdeyse.. hatta onlarda da kalmadı. tek iş garantisi olan meslek doktorluk :)

ezberci bir sınav sistemi çok kötü... bu yıl türkçe sınavında herkes zorlanmadı mı ? sorular mı çok zordu yooo... sadece test kitabıyla ilişkisi olan bir insan tabiki yorum sorusunda zorlanır

bunlar bir günde bir ayda düzeltilecek şeyler değil.. ülke düzeltilmeli ki meslekler düzelsin.. onlar düzelsinki onlara göre okusun insanlar onlara göre yapılsın sınavlar... bilinçli veliler olsun...çocukları iyi yetiştirsinlerki öğretmenlerin belası olmasınlar..

4+4+4 ise azıcık kalan eğitimide süpürecek...

Back