• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trkiye eitim sistemi hakknda ne dnyorsunuz?

yani o biraz zor gibi
1.5 milyon kişi giriyor
bir kere o kadar kağıt nasıl okunur ki
ayrıca değerlendirmede objektif olunamaz bence.
yani sınava giren aday sayısı nasıl azalacak birde?
napıcaklar da azalıcak

Ona da bir kilif bulurlar sacma seyleri onumuze surmekte ustalar ne de olsa:1closedeyes:
Tic meslegin iktisat istatistik genel hukuk vs okuyupda isletme, iktisat secememesi nasil mumkun degilken onumuze sundularsa bunu da bisekilde kakalarlarkötükedihüso

sekiz yıllık eğitimci olarak benim nacizane görüşüm, meb bakanlığı, kesinlikle hükümetten ayrılmalı, hükümet değiştikçe sistem değişiyor, anlayış değişiyor

milli eğitim bakanlığı kendi içersinde özerk bir yönetime sahip olmalı, ancak bu şekilde sistem yerine oturur

Valla bu konuda konuşa konuşa tüm bir yıl bir hal oldum. Ama yine de susmuyorum.

1. ılköğretim 1,2,3. sınıfta sınav diye birşey yoktur ne yazık ki, velilerin dershanelerle öğretmenlerin birbiriyle yarış içinde olduğu bir ortamda bunu gerçekleştirmek mümkün olmuyor. Biz bu yarış duygusunu aşamadıkça,:1no2:

2. Beden eğitimi, müzik, resim derslerinin de bir ders olduğu ve onların yerine matematik, fen çalıştırılmaması gerektiği anlaşılamadıkça,:1no2:

3. Öğrencilere altından kalkamayacakları performas ödevleri verildikçe ve bu ödevleri veliler yaptıkça,:1no2:

4. Devlet öğretmeni doğunun köylerine atayıp "yahu bu bir şehrin göbeğinden buraya geldi. Buna en azından doğru düzgün bir lojman verelim" demedikçe, öğretmenler ilçeden köye her gün 2 saat yol gidip geldikçe,:1no2:

5. Veli Türkiyenin çoğu yerinde öğretmene iki hediye alınca öğremenin sahibi olduğunu düşündükçe,:1no2:

6. Ne yapıyorsak kendi geleceğimiz için yapıyorz düşüncesi politikacılar, iş adamları, öğretmen ve veliler tarafından anlaşılmadıkça,:1no2:

7. Dört yıl eğitim fakültesinde okuyup öğretmen olmaya hak kazandıktan sonra karşına KPSS gibi bir sınav çıktıkça, (bu öss, sbs vs... için de geçerlidir.):1no2:

8. Eğitim fakültelerinden mezun olanların sadece notlarına baktıkça, psikolojisine, dış görünşüne davranışlarına bakılmadıkça,:1no2:

9. Psikolojisi bozuk öğretmenler çocuklarınızı dövdükçe ve siz sessiz kaldıkça,:1no2:

10. Müdür, müfettiş vs.. Denetim kurumları rehberlik değil ağalık yaptıkça, öğretmeni öğrenci önünde azarladıkça,:1no2:

11. Öğretmenler prosedürlerle uğraşmaktan bıktırılmaya devam edildikçe, :1no2:

12. Kanun öğretmenin elini kolunu bağladıkça,:1no2:

13. "Eğitim şart!" lafı lafta kaldıkça...:1no2:

Daha çoookkk başımız yanar bizim. Bunlar söyleyeceklerimin binde biri olabilir ancak. O gün kütüphanede 78 yılından kalma bir öğretmen el kitabı buldum. O zamanki sorunlar neymiş bir okudum. Ve inanın daha o sorunlardan bir tanesi bile gündemden kalkmamış. Yıllardır ne uzamışız ne kısalmışız...:kahve:

Bu böyle gelmiş böyle gider demeyin. Eğitimci arkadaşlarım, öğrenci velileri ve öğrenciler biz değişmedikçe biz sustukça bu gerçekten böyle gider. meşhur bir laf var ya...

Çaresizseniz
çare sizsiniz.:delphin:
..

Son düzenleme:
sekiz yıllık eğitimci olarak benim nacizane görüşüm, meb bakanlığı, kesinlikle hükümetten ayrılmalı, hükümet değiştikçe sistem değişiyor, anlayış değişiyor

milli eğitim bakanlığı kendi içersinde özerk bir yönetime sahip olmalı, ancak bu şekilde sistem yerine oturur

Guzel yaklasimCADIARZU
Genede puruz cikarak sebep bulurlar..

Kelebek088 8. ve 9. madden o kadar dogru ki ne olacak bu milletin hali gercekten cok ama cok uzuluyorum, birakin bireysel olarak gelecegimiz demeyi Turkiye'nin gelecegi gidisati cok kotu..
Bastakiler duzelmedikce bastakiler derken kastim iktidar degil fakat iktidar da icinde benim gozumde al birini vur otekine bastakilerin zihniyeti degismedikce her gelen kendi borusunu otturmeye calistikca bu ulkenin hali duzelmez..
Cabalari kotulestirme batirma yonunde...

yazılı sınavla eski sisteme mi döndürmeye çalışıyorlar yine?
bu şartlarda yazılı sınava hiç güvenemem. notlar, kağıtları okuyan kişiye göre değişir, torpiller devreye girer. torpilin pek ortaya çıkamadığı yerlerden biri ösys.
meslek liselerinin önündeki engel kaldırılmalı bence de. çoğu, ailesinin isteğiyle, bilinçsizce meslek lisesine girmiş bulunuyor.

sınavların tamamen kalkmasından yana değilim. tek aşama ile hayatlarının seçiminin yapılmasını da doğru bulmuyorum.
bir elemeden geçilmesi gerektiğine inanıyorum ben.
herkes istediği mesleği yapacak olursa; populer mesleklerde aşırı yığılma olur.
bir de yeterliliklere göre meslek seçimi yapılmalı. bunun kriterlerini her meslek kendi içinde belirlemeli, tek belirleyici puan olmamalı.

Ne yazık ki tam bir fiyasko..
Talim-terbiye kutsiyeti ve önemi son derece geniş olan mefhumlardır..Öğrenim denen olay,doğumumuzdan itibaren başlar gelişir,artar etken ve sistemlere göre de ya coşar ya da çöker..
Türk milletinin yani bizlerin özümüzde nasıl kuvvetli,zeki,çalışkan ve asil bir millet olduğumuzu bilmesek gam yemeyeceğim:(
Destanlar yazmış nice milletlere duruşumuzla insanlığımızla beynimiz ve yüreğimizle dersler vermiş,örnek olmuşuz..
Ben milletimizin gücüne ihtişamına canı gönülden inanıyorum lakin sistemin daha doğrusu sistemsizliğin bizleri nasıl da kösteklediğini görüyoruz..
Beyin göçleri,farklı imkanlar sunan ülkelerde eğitim almalar hep bu sebepten..
Yap-boza döndü bu olay..
Sil baştan kurulması,gözden geçirilmesi gerekiyor .
Resmen ezbere ve tekdüzeliğe dayalı Türkiye de eğitim öyle değil mi
zeka denen birşey var,cuzi irade ile yaratıcılık var..neden kısırlaştırılıyor bunlar sorarım?
önümüzün açılması gerekiyor,bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum...
ınşaAllah düzelir de evlatlarımız öz yurtlarında paşalar gibi okur...
Güzel bir konu,tebrik ederim
bu konuda söylenecek daha çooook söz var..

öğretmenlerin elindeki tüm güçler alındı malesef, öğrencilik dönemimizde biz öğretmenlerimin peşinde koşardık, yalvar yakar olurduk, taktir alacağız, notumuzu yükseltebilir misiniz diye

ya şimdi, biz öğrencilerin peşinde koşuyoruz, aman oğlum canım oğlum ödevini getir, dersine çalış
çalışan da geçiyor yan gelip yatan da
çalışamayan öğrenciye bırak sınıfta bırakamayı 1 dahi veremiyorsun, verdiğine pişman ediyorlar çünkü
binbir dokuman evrak, beraberinde yapacağın çalışmalar
çalışmayan öğrenciyi haketmese de geçirmek için malesef geçirmek için neler yapıyoruz bir bilseniz

kısaca ben bu eğitim sisteminden hiç memnun değilim, medeniyetler ülkesi avrupa bu sefer de eğitimimizi de bozdu, ne mutlu onlara....

alıntıdır demeyı unutmusum

Son düzenleyen: Moderatör:
evet unutmusum kızlar sorryyy

Son düzenleyen: Moderatör:
evet unutmusum kızlar sorryyy

Anliyorum, biraz daha dikkatli olursak sitenin basida belaya girmemis olur, biliyorsunuz ozellikle son gunlerde alinti yapilan konular ustunde cok duruldu...

Gokyuzundedans seni de dikkatinden oturu kutlarim canim..

Back