Trkiye eitim sistemi hakknda ne dnyorsunuz?

bekolim

baslangıc: 78.7 guncel kılom:70.4
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2007
5.220
960
363
Evet arkadaslar Turkiye'nin okul oncesi egitiminden baslayarak yuksek ogrenime kadar olan egitim surecini ele alacak olursak bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Bu egitim sistemiyle ileri medeniyetler seviyesine ulasabilir miyiz yoksa ancak yerimizde mi sayariz?benneyaptımki
Kk ahalisinin konu hakkindaki dusuncelerini cok merak ediyorum ozellikle egitimciler sizin fikirleriniz nedir?
Buyrun paylasalim....

bu konu hakkında en ufak ümidim yok.Eğitimin zorunlu 8 yıla çıkarılması hata mesela,umarım zorunlu 12 yıla çıkmaz,yoksa yandık.En önemlisi milli eğitimde atamada,evrak kayıtta....vs duran adamları önce eğitsinler,karşılarındaki bir öğretmen.Adamlara bir şey soramıyoruz ki,hemen tersliyorlar.Öğrencileri kesinlikle yeteneklerine göre ayırmaları lazım ki bu da bir ütopya.Okul müdürlerini rastgele adamlardan seçmemeleri lazım,bir müdür bir okulu fazlasıyla değiştirebiliyor.İlk alıma gelenler,bunlar da olmayacağına göre bir şey olmaz bizden......

bende 8 yıla çıkarılmasını onaylamıyorum...şu yönden 8 sınıf bir arada ve minikler büyüklerden her türlü olumsuz alışkanlığı ediniyor maalesef...
birde geçirmek zordunda kalıyoruz çocukları ona daha fena içim yanıyor...

Konuya gosterdiginiz duyarliliktan oturu tesekkur ederim...
Bu soylediklerinize katilmakla beraber bozuk donen carkta en buyuk etkenlerden birinin egitim oldugunu dusunuyorum...
Gelecegimiz olan cocuklari yeteneklerine gore verimli egitmek yerine surekli onlerine bir tas koyuyoruz yanlis egitim sistemiyle geleceklerini, gelecegimizi mahvediyoruz, hayatlarini karartiyoruz bir oss belasi var ki dusman basina ne olacak bu Turkiye'nin hali bu gidisle merak ediyorum...

Son düzenleme:

Gecirmek zorundayiz derken cnm?

canım ilköğretimde öğrenci bırakma yok,ister istemez,kaç alırsa alsın geçiriliyor.Arkadaşımın dediği bu.

canım ilköğretimde öğrenci bırakma yok,ister istemez,kaç alırsa alsın geçiriliyor.Arkadaşımın dediği bu.

Bak bunu bilmiyordum bu nasi absurdluktur yahu egitim sistemimizin sacmaligini birkez daha gormus oluyoruz:1shok:

en başından başlayan ezberci eğitime, sonrasında gelen sınav silsilelerine, öss bilmem ne denilerek gerilen sinirlere, sonrasında alınan puana göre genellikle şans eseri girilen bölümlere, öss maratonu yüzünden sadece dersanelerdeki test sistemine uyarak türev-integral bilmeden, organik kimya bilmeden matematik, mühendislik, kimya vs. bölümlerine girilmesine, isyan edesim var :1no2:
ilköğretimde öğrenci bırakmak yokmuş, bunu da yeni öğrenmiş bulunuyorum, bu sayede ben sanırım okullarda öğretilen ve not dayatmasıyla ezberletilenlerden daha fazla şey öğreniyorum benneyaptımki
öğrencinin yaşadığı not kaygısının, bazı öğretmenlerin yaşattığı not tehdidinin, derslerin gerçek anlamda öğrenilmesinin önüne set çektiğini, öğrencinin tek amacının ezber yaparak o dersi geçmeye çalışmak olduğunu görünce de ayrıca üzülüyorum :1no2:

Bu ne tezat ya gelde delirme, tic. meslek lise mezunu unv de iktisat, isletme secemez
fakat duz lise mezunu rahatlikla girer! halbuki iktisatla alakalari olmaz iktisatin isletmenin tum derslerini biz tic.meslek mezunlari alir!
bunlar nasil egitimci bu nasil duzenleme bunlarda bu islerden anliyorlarsa bende kolumu keserim yada mahsus yapiyorlar milletle dalga geciyorlar okunmasin genclik ileri gitmesin tr ayaklar altinda olsun diye bilincli set cekiyorlar!

2010 da bir degisim daha soz konusu umitsizim fakat esit, adaletli, mantikli bir sistem diliyorum!
Meslek liselerinin onu hep tikandi forumlara soyle bir baktigimda genel lise ogrencileri bu degisimden hicte memnun gorunmuyor neymis efendim vay meslek liseleri avantajli duruma geciyorlarmis bu nasil egitim anlayisiymis peki yillardir onlerinin kesildigini, haklarinin yendigini neden soylemiyorsunuz birakin da hakki olani yillar sonra alsinlar bireysel degil toplumsal dusunun birakin artik bencilligi birakin yapabilen, hakeden diledigi bolume girsin!
kötükedihüso

Ben bir tarıh öğretmenıyım..

Meslekte 9 yılı gerıde bırakıyorum..Bır yılda ortaokulda çalıştım..
Türrkiye 'nın dogusu -batısı.kuzeyınde çalışmış bır eğitimcıyım..

Maalesef sorun en başta

Söz konusu eğitim olunca eğtimciler dışında herkes konusuyor...

Eğitimle ılgılı cogu kararrda öğretmenlerın hıc bır soz hakkı yok..

Öğrencılerımız bır sınav maratonuyla başlıyor..
Konusamayan hayal kuramayan fıkrını soylemeye cekının bır bırey olarak yetısıyor...

Öğrencılerıme guncel bır konu hakkında bılgı vermek ıstedıgımde

İlk soyledıklerı çalışkanların bu konu'Ö.S.S cıkıyor mu..
Sınavla alakası olmayan öğrencıler de 'bıze ne bu konulardan 'dıyor..

Eğitim sıstemı 'öğretmen,,öğrencı velı olmak uzere uc saç ayagı var..

Bunların ucude saglam olursa gelecekten umutluyum

Kibela24 bastakiler kafalarina gore takildigi surece ben cok ama cok umitsizim..
Su konuya bakar misin!

Kendi bencil istekleri dogrultusunda, cikarlarina gore at kosturuyorlar hadi hayirlisi!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YÖK'ün 2010 ÖSS'de Uygulamak ıstediği Ancak Yapılan Değişikliklere Rağmen Hayata Geçiremediği "Yazılı Sınav" Döneminin, Önümüzdeki Üç -Beş Yıl ıçinde Uygulanmaya Başlanacağını Bildirdi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YÖK’ün 2010 ÖSS’de uygulamak istediği ancak yapılan değişikliklere rağmen hayata geçiremediği "yazılı sınav" döneminin, önümüzdeki üç-beş yıl içinde uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

ıngiltere ve Yunanistan’da da yazılı sınav yönteminin kullanıldığını belirten Prof. Yarımağan, "Sınava giren aday sayısının azalması durumunda uygulamaya geçeceğiz" dedi. YÖK Genel Kurulu’nun kararıyla 2010’dan itibaren uygulanmaya başlayacak yeni ÖSS sistemine ilişkin bilgi veren Yarımağan, şunları söyledi:

"Yeni sistemde de yerleştirme puanları hesaplanırken ortaöğretim başarı puanını eklenecek. ıki aşamalı üniversiteye giriş sınavının birinci basamağı mevcut sistemdeki ilk dört testin soru sayısının biraz daha artmış, ikinci basamağı da eskiden uygulanan iki basamaklı sistemin gelişmiş hali olacak. Birinci aşamanın Nisan başlarında, ikinci aşamanın da Haziran sonlarında iki hafta sonu Cumartesi- Pazar günleri gerçekleştirilmesini planlıyoruz. Yeni sistemde soru türleri değiştirilmedi. Tüm sorular yine çoktan seçmeli test şeklinde olmaya devam edecek ancak ders düzeyinde ve o dersten daha çok soru yöneltilerek bir ölçme yapılacak. Soru sayısı ne kadar olacak bilmiyoruz ama soru sayısı 160- 180 dolaylarına çıkabilir. Verilen süre artmayacak, muhtemelen üç saat olacak.
(ALINTIDIR)

Bir bu eksikti genclik deneme tahtasi ya kullanin bakalim!

Son düzenleme:

seninde aynı durummuş
ben o zamanda yani 6-7 sene önce tv de izlemiştim
bu konu ile yetkili bir isim ve bir eğitim programı yapımcısı
bu konuyla ilgili şöyle konuşuyorlardı;(meslek liselerinin önünü kesmelerinde ne kadar haklı olduğunu savunuyorlardı) efendim,bu liselerin önünü iyikide kesmişler,çünkü,olduda biri kazandı üniv.yi bu şahıs orda çok zorlanırmış
mat fizik ileri görülmüyor ya.sonrada başaramadığı için bunalıma filan girermiş
bu kişilerde bizleri! bu durumdan kurtarmak için önceden tedbir alıyorlarmış...
aynen bu cümleleri duydum Çok üzgünüm çoook
peki öyleyse dedim çabaladım başka bir bölümü kazandım
ileri mat ileri fizik gördüm hiç te bunalıma girmedim yani

bu konu içimde ukdedir

Son düzenleme:

Vay vay biz ogrencileri de dusunurmus bu benciller oysaki cokta iyi niyetlilermis,
efendim biraksinlar bu ayaklari neyin ne oldugunu gorecek kadar ehl-i kitabiz cok sukur,
bu meslek mezunlari disini tirnagina takip imkansizi gerceklestirip aobp ve bunun gibi bircok zorluga karsin istedigi bolumu kazanacak ve mat. biyoloji kimyayi halledemiyecek oyle mi buna k... la gulerim ben ya zevzekler ...
Demin ki ekledigim konuyu okudun mu yok baskani sayin unal bey 3-5 yil icinde oss yi yazili sinava cevirecekmis bir bu kalmisti yapmadiklari yapsinlar tam olsun diyecek o kadar sozum var ki susuyorum:1closedeyes:

okudum evet yine 2 aşamalı olacak yani
bu da çözüm gibi gözükmüyor :1no2:
habire değiştiriliyor zaten

Hayir onu gectim yazili sisteme gecirecekmis.

yani o biraz zor gibi
1.5 milyon kişi giriyor
bir kere o kadar kağıt nasıl okunur ki
ayrıca değerlendirmede objektif olunamaz bence.
yani sınava giren aday sayısı nasıl azalacak birde?
napıcaklar da azalıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…