bu konu hakkında en ufak ümidim yok.Eğitimin zorunlu 8 yıla çıkarılması hata mesela,umarım zorunlu 12 yıla çıkmaz,yoksa yandık.En önemlisi milli eğitimde atamada,evrak kayıtta....vs duran adamları önce eğitsinler,karşılarındaki bir öğretmen.Adamlara bir şey soramıyoruz ki,hemen tersliyorlar.Öğrencileri kesinlikle yeteneklerine göre ayırmaları lazım ki bu da bir ütopya.Okul müdürlerini rastgele adamlardan seçmemeleri lazım,bir müdür bir okulu fazlasıyla değiştirebiliyor.ılk alıma gelenler,bunlar da olmayacağına göre bir şey olmaz bizden......
bende 8 yıla çıkarılmasını onaylamıyorum...şu yönden 8 sınıf bir arada ve minikler büyüklerden her türlü olumsuz alışkanlığı ediniyor maalesef...
birde geçirmek zordunda kalıyoruz çocukları ona daha fena içim yanıyor...
canım ilköğretimde öğrenci bırakma yok,ister istemez,kaç alırsa alsın geçiriliyor.Arkadaşımın dediği bu.
ben lisede kimya bölümü mezunuyum
üniversite tercihlerinde 4 yıllık kimya alan dışı oluyor bana
3 yıl kimya okudum ve üniversitede kimya alan dışı olduğu için seçemedim Çok üzgünüm çoook
ama kimyayı sadece yüzeysel görmüş biri rahatlıkla seçebiliyor
Bu ne tezat ya gelde delirme, tic. meslek lise mezunu unv de iktisat, isletme secemez
fakat duz lise mezunu rahatlikla girer! halbuki iktisatla alakalari olmaz iktisatin isletmenin tum derslerini biz tic.meslek mezunlari alir!
bunlar nasil egitimci bu nasil duzenleme bunlarda bu islerden anliyorlarsa bende kolumu keserim yada mahsus yapiyorlar milletle dalga geciyorlar okunmasin genclik ileri gitmesin tr ayaklar altinda olsun diye bilincli set cekiyorlar!
2010 da bir degisim daha soz konusu umitsizim fakat esit, adaletli, mantikli bir sistem diliyorum!
Meslek liselerinin onu hep tikandi forumlara soyle bir baktigimda genel lise ogrencileri bu degisimden hicte memnun gorunmuyor neymis efendim vay meslek liseleri avantajli duruma geciyorlarmis bu nasil egitim anlayisiymis peki yillardir onlerinin kesildigini, haklarinin yendigini neden soylemiyorsunuz birakin da hakki olani yillar sonra alsinlar bireysel degil toplumsal dusunun birakin artik bencilligi birakin yapabilen, hakeden diledigi bolume girsin!kötükedihüso
seninde aynı durummuş
ben o zamanda yani 6-7 sene önce tv de izlemiştim
bu konu ile yetkili bir isim ve bir eğitim programı yapımcısı
bu konuyla ilgili şöyle konuşuyorlardı;(meslek liselerinin önünü kesmelerinde ne kadar haklı olduğunu savunuyorlardı) efendim,bu liselerin önünü iyikide kesmişler,çünkü,olduda biri kazandı üniv.yi bu şahıs orda çok zorlanırmış
mat fizik ileri görülmüyor ya.sonrada başaramadığı için bunalıma filan girermiş
bu kişilerde bizleri! bu durumdan kurtarmak için önceden tedbir alıyorlarmış...
aynen bu cümleleri duydum Çok üzgünüm çoook
peki öyleyse dedim çabaladım başka bir bölümü kazandım
ileri mat ileri fizik gördüm hiç te bunalıma girmedim yani
Vay vay biz ogrencileri de dusunurmus bu benciller oysaki cokta iyi niyetlilermis,
efendim biraksinlar bu ayaklari neyin ne oldugunu gorecek kadar ehl-i kitabiz cok sukur,
bu meslek mezunlari disini tirnagina takip imkansizi gerceklestirip aobp ve bunun gibi bircok zorluga karsin istedigi bolumu kazanacak ve mat. biyoloji kimyayi halledemiyecek oyle mi buna k... la gulerim ben ya zevzekler ...
Demin ki ekledigim konuyu okudun mu yok baskani sayin unal bey 3-5 yil icinde oss yi yazili sinava cevirecekmis bir bu kalmisti yapmadiklari yapsinlar tam olsun diyecek o kadar sozum var ki susuyorum:1closedeyes:
okudum evet yine 2 aşamalı olacak yani
bu da çözüm gibi gözükmüyor :1no2:
habire değiştiriliyor zaten
Hayir onu gectim yazili sisteme gecirecekmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?