malesef cnm,
edepli diziler tutmuyor maalesef. ya da tutmasına müsaade edilmiyor kanal yönetimleri tarafından ya da kalemi kırılasıca eleştirmenler tarafından. geçende başka bir yerde daha bahsetmiştim, kavak yelleri mesela. en başta ne güzeldi değil mi, ailece izlediğimiz masum bir gençlik dizisiydi. aşk vardı, ama cinsellik-şehvet yoktu. sonra otoriteler(!) tarafından tutuculukla suçlandılar, yazarlar değişti, dizi yoldan çıktı.
karınca yuvası diye bi dizi vardı, settar tanrıöver, emel sayın, mehmet ali alabora vardı kadroda. çok sevimli bi diziydi, o da gereksiz yere bitti. diziyi izleyen bilir konusunu, dizi bitince yaptığım yorum şuydu: senaristler dadıyla çocukların babasını yatırsaydı dizi bitmezdi!
sonra yakın zamanda aile saadeti diye bir dizi başladı, yetkin dikinciler başta olmak üzere çok güzel bir kadrosu ve çok sıcak konusu olan bir diziydi. ama diziye hiç izlenme şansı tanımadı kanal. önce gitti saat 10'a koydu, olmadı başka bi güne aldı saat 8'e koydu, bi hafta yayınlandı bi hafta yayınlanmadı... sonuç: canım dizi 5 bölümde bitti
izlemicez arkadaşlar, göz ucuyla bile bakmıcaz TV de görmek istemediğimiz dizilere. hatta dizilerin sitelerine girip yorum bırakıcaz. bakın dizi izleme sitelerine, bu saçma sapan edepsiz diziler nasıl reyting yapıyor. izleyenler seslerini bu reytinglerle duyuruyorlar, biz de yorumlarımızla duyuracağız o zaman. ufkumuzu öyle genişletiyor ki bu diziler, vakti zamanında çarpık ilişkilerin ağına düşüp mahvolan ailelerin halini sergilemek için yazılan romanları bile kullanarak o ilişkileri çok normal, hatta ağız sulandıran şekillerde aktarıyorlar izleyici güruhuna.
ben aman dizidir işte, gerçek değil nasılsa deyip geçmem. hayat tarzıma, inancıma, yetiştirilme biçimime ters gelen şeyi izlemem, evimde de izletmem...
siz hiç kadın programlarını izlemiyorsunuz galiba,gazete okumyorsunuz dizilere hiç gerek yok zaten ilişkiler çok çarpık olmuş kimin eli kimn cebinde belli değil.bence diziler toplumu örnek alıp senaryo yazıyor.
neymiş behlülün yengesiyle ilişkisi varmış topluma kötü örnek oluyormuş
ben gazetelerde okuyorum adam öz kızını hamile bırakıyor gelinine tecavüz ediyor kusura bakmayın ama behlül çok masum kalıyor bunların yanında.
bi toplumu dizi bozmaz kendi bozulur sadece bu sitede bile dizilere taş çıkaracak olaylar yaşanıyor hepimiz okuyor yorum yapıyoruz.
dizilerin çivisi çıkmadı toplumun ailenin çivisi çıktı
galiba en iyisini ben yapıyorum.hiç dizi izlemiyorum
türk dizisi hiç izlemem. o yüzden dizilerde ne olduğunu bilmiyorum. ama aşkı memnu bir klasiktir. ve seneler önce yazılmış bir romandır. ona tıpatıp benziyorsa bir klasiğin dizi filme çevrilmesidir. bu da olmalıdır olacaktırda. aynı şey,yaprak dökümü için de geçerlidir. bunlar olmuyor mu bu ülkede. açın sabah programlarını. yengesiyle kaçan,komşusuyla giden.. ooo dolu. sadece bunlar yansıtılmıyordu eskiden. şimdi evet,olanlar ortaya çıktı....var olanın dışında bir şey gösterilmiyor aslında. aşkı memnu 1900 yılında halit ziya uşaklıgil tarafından yazılmış bir klasik.1 asır önce yazılmış. ve halit ziya,bunu yazdığına göre o dönemde bunlar varmış.ve bu roman çok sevilmiş..100 sene önce yazılan bir romana bile tahammülümüz kalmadı demek.
yanlışı doğru göstermiyor ki bu roman. yada biz bunu doğru görmüyoruz değil mi.. normal olmadığının herkes farkında.
sansürün her türlüsüne karşıyım. olmamalı. istemeyen seyretmesin.bukadar basit..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?