Trizomi 18, Trizomi 21, trizomi 14 başından geçenler..

Black93

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla..
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2020
4.177
5.608
78
Merhaba hanımlar ben yeni üye oldum buraya.. Daha önce hep okurdum burayı ne sıkıntım varsa mutlaka burda o sıkıntısı olan birileri olurdu.. Ben bu sene trizomi 18 ile bebeğimi kaybettim hamileyken çok baktım 2020 yılında böyle bir başlık yok.. Şimdi sizlere sorum Başından trizomi 18, Trizomi 21, trizomi 14 gibi kromozom bozukluk geçen var mı? Bunlardan sonra nasıl bir yol izlediniz? Hamile kalan bebeğini sağlıkla kucağına alan var mı?? Veya hamile kalıp aynı kromozom bozukluk veya başka sıkıntı yaşayan var mı?? Cevap verirseniz çok sevinirim.. Ben bebeğimi kaybedeli 3 ay oldu ve şuan 12 haftalık hamileyim.. Hiç adet görmeden hamile kalmışım tekrar.. Yine de şükürler olsun Rabbime.. Ama tabiki planımız böyle değildi.. Şimdi çok endişeliyim çok korkuyorum:110:

Tekrar olacak diye bi durum yok canım sen testlerini yaptır inşallah bu kez saglıkla gelir bebeğin

Tekrar olacak diye bi durum yok canım sen testlerini yaptır inşallah bu kez saglıkla gelir bebeğin
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. 2li test için gittim ense kalınlığı çok şükür kalın çıkmadı burun kemiği de vardı.. Ama test sonucu çıkmadı..

Bende 4 ay önce kaybettim trizomi 18 den şimdi tekrar düşünüyorum sağlıklı bebekler versin herkese rabbim inşallah

Bende 4 ay önce kaybettim trizomi 18 den şimdi tekrar düşünüyorum sağlıklı bebekler versin herkese rabbim inşallah
Çok çok geçmiş olsun :( Gebeliğinizi sonlandırma olarak mı yoksa kendiliğinden mi kalbi durarak kaybettiniz?? Kaçıncı haftada öğrendiniz trizomi 18 olduğunu..? Rabbim en kısa zamanda size ve isteyen herkese hepimize sağlıklı evlatlar versin.. Tekrar yaşatmasın bu acıyı..

Bir de genetik test yapmanız gerektiğini falan söyledi mi doktorunuz? Siz ve eşiniz yaptırdınız mı kendinize genetik test??

Bir de genetik test yapmanız gerektiğini falan söyledi mi doktorunuz? Siz ve eşiniz yaptırdınız mı kendinize genetik test??
Doktorlarim tesadüf bir durum olduğunu söylüyor normalde 6 bin bebekte bir görülen. Bende tekrarlama olasılığı yüzde 1 dedi o yüzden yaptırmiyorum bir kez daha böyle olursa Ozaman yaptiririm herhalde.siZede sağlıklı bebek versin Allah'ım. Durumdan bizi haberdar edin lütfen

Doktorlarim tesadüf bir durum olduğunu söylüyor normalde 6 bin bebekte bir görülen. Bende tekrarlama olasılığı yüzde 1 dedi o yüzden yaptırmiyorum bir kez daha böyle olursa Ozaman yaptiririm herhalde.siZede sağlıklı bebek versin Allah'ım. Durumdan bizi haberdar edin lütfen
Doktorum bana da aynısını söylemişti ama yine de genetik test yaptım fakat doğumdan sonra hiç adet olmadan hamile kaldığımı öğrendim şuan 17 haftalık oldu çok şükür bir problemimiz yok şimdiye kadar ama yüreğim ağızımda yaşıyorum her an birşey çıkacak gibi hissediyorum ne zaman ultrasona gitsem kalbim ağızımda atıyor.. Bizim gibi bu durumu yaşayıp sağlıklı bebekler dünyaya getiren birilerini duymak istiyorum.. Bu arada genetik test sonucumuz da çevresel faktörlerden dolayı incelenenememiş diye bir yalanla beraber sonucumuzun çıkmadığını tekrar kan vermemiz gerektiğini söylediler.. Korona var falan diye ilgşlenmediler diye düşünüyorum ben açıkçası ama bilemem tabi ki..

Ben bu konuyla çok araştırma yaptım özellikle bir doktor demiş ki tekrar üst üste böyle olanı hıc görmedim demiş tabi bence yaş ileri değilse çünkü bu genelde yumurta yaşlanmasına bağlı oluyormus

Ben bu konuyla çok araştırma yaptım özellikle bir doktor demiş ki tekrar üst üste böyle olanı hıc görmedim demiş tabi bence yaş ileri değilse çünkü bu genelde yumurta yaşlanmasına bağlı oluyormus
Ben de çok araştırdım.. O zamanlar kadınlar kulübüne üye değildim.. Ama Googleden giriş yapamadan okuyordum gece gündüz.. Bir tane kadın sadece üst üste 2 kez yaşamış bunu.. Ona denk geldim.. Bir tane de trizomi 18 den sonra sağlıklı bebek sahibi olanı okudum iste.. İnşallah tekrar yaşamayız bunu 😓 Allah bir daha göstermesin.. İşte bana da doktor tamamen döllenme esnasında yaşanan bir rastlandı dedi.. Ama insan bir kere yaşayınca atamıyor içinden bu korkuyu..

Back
X