• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TriZomi 13 nedeni ile Bebeğini kaybedip daha sonra sağlıklı bir bebek sahibi olanlar

Eyrana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
505
381
108
45
3 gün önce 23 haftalık oğlumu canımı bu hastalık teşhisi ile kaybettim.bebeğimin yaşamla bağdaşmadığını bu yüzden alınması gerektiğini söylediler.6 ay sonra tekrar hamile kalabileceğimi söylediler.benim acım hergün katlanarak büyüyor ve üç gün içinde tekrar bebek sahibi olmak için kafamda bir Sürü planlar Dönüyor.bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma Alıp koklayabileceğim ayaklarını minik ellerini öpebileceğim emzirebileceğim günü iple çekiyorum Allah bana nasip ederse.merak ettiğim böyle bir durumdan sonra Bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı

can
3 gün önce 23 haftalık oğlumu canımı bu hastalık teşhisi ile kaybettim.bebeğimin yaşamla bağdaşmadığını bu yüzden alınması gerektiğini söylediler.6 ay sonra tekrar hamile kalabileceğimi söylediler.benim acım hergün katlanarak büyüyor ve üç gün içinde tekrar bebek sahibi olmak için kafamda bir Sürü planlar Dönüyor.bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma Alıp koklayabileceğim ayaklarını minik ellerini öpebileceğim emzirebileceğim günü iple çekiyorum Allah bana nasip ederse.merak ettiğim böyle bir durumdan sonra Bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı
canım bu 2li yada 3lü testte çıkmamışmıydı peki trizomi 13 testi de yapıyolar ya

Ikili testimde bir problem yok üçlüyüde istemedi zaten.ama en azından iyi bir şekilde ultrasonla bakılsaydı anlaşılırdı 18 haftada gittiğimde cinsiyeti gösterdi diğer yerleri çok iyi kontrol etseydi anlaşılacağını düşünüyorum

Ikili testimde bir problem yok üçlüyüde istemedi zaten.ama en azından iyi bir şekilde ultrasonla bakılsaydı anlaşılırdı 18 haftada gittiğimde cinsiyeti gösterdi diğer yerleri çok iyi kontrol etseydi anlaşılacağını düşünüyorum
allah saglıklısını nasip etsin inşallah canım 2lide bişey çıkmasada doktor 3lü istiyo genelde ama dediğin gibi ayrıntılı bakılsaydı öğrenilirdi 23. haftada kanaman mı oldu patolojide mi trizomi çıktı canım

Hayır biz 22 haftada doktora gittik kendi doktorum inceledi dudak yarığı bar dedi aynı hastanemin radyoloji doktoruna yönlendirdi oda dudak ve damak yarığı var dedi başka bir şey demedi ertesi gün çok iyi bir radyoloji uzm gittik ve hemen hemen tüm organlarında bir hastalık çıktı hem iç hem dış organlarda Üniversite'de amniyosentez yapıldı üçüncü günü sonuç teizomi 13 olarak çıktı ve doktorlar alınması gerektiğini söyledi aldırdık ve patolojiye gitmesini istemedik Oğlumu Alıp defnettik zaten hastalığı ortada olduğu için izin vermedik

basin sagolsun canim allah sabir versin bebegin patolojiye gitmesi bisey degistirmezdi amniyosentez yeterli merak etme tek sorun bu durum genetikmi esinle genetik test yaptirin sizde bi sorun varmi diye sonra korunmayi istedigin zaman birakabilirsin bende coklu anomali yuzunden oglumu kaybettim yasamla bagdasmiyordu amniyosentez yapilmadi bebekte sorunun nedenini bulamadik biz genetik test yaptirdik cunku nedeni bizden kaynakli olabilirdi icin rahat olmasi icin bir an evvel yaptir derim.

Teşekkür ederim canım yaptıracağız bir iyileşeyim kısmet olursa yaptıracağız inşallah
basin sagolsun canim allah sabir versin bebegin patolojiye gitmesi bisey degistirmezdi amniyosentez yeterli merak etme tek sorun bu durum genetikmi esinle genetik test yaptirin sizde bi sorun varmi diye sonra korunmayi istedigin zaman birakabilirsin bende coklu anomali yuzunden oglumu kaybettim yasamla bagdasmiyordu amniyosentez yapilmadi bebekte sorunun nedenini bulamadik biz genetik test yaptirdik cunku nedeni bizden kaynakli olabilirdi icin rahat olmasi icin bir an evvel yaptir derim.

bir şey çıkmaz Allah bir daha yaşatmaz inş çünkü ikinci sezeryanlı oldu bu​

Teşekkür ederim canım yaptıracağız bir iyileşeyim kısmet olursa yaptıracağız inşallah

bir şey çıkmaz Allah bir daha yaşatmaz inş çünkü ikinci sezeryanlı oldu bu​

çok geçmiş olsun Allah bir dahakini sağlıkla nasip etsin inşallah..peki ense de kalınlık çıkmamışmıydı canım iki testte kalınlığı ne kadar dedi dr.

bende 8 ay önce 19 hatalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldık şimdi 7 haftalık hamileyim 8 yaşında bir de kızım var rabbim başka acılar göstermez inşallah

çok geçmiş olsun Allah bir dahakini sağlıkla nasip etsin inşallah..peki ense de kalınlık çıkmamışmıydı canım iki testte kalınlığı ne kadar dedi dr.
Canım Sağol benim ikili testimde bir sıkıntı yoktu ense kalınlığı felan yoktu

bende 8 ay önce 19 hatalık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldık şimdi 7 haftalık hamileyim 8 yaşında bir de kızım var rabbim başka acılar göstermez inşallah
Canım bana umut oldun inşallah Rabbim sana sağlıklı sıhhatli Nur topu gibi bir bebek versin inşallah iki sezeryanım var inşallah hamile kalırsam Allah banada sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip etsin inşallah çünkü üçüncü sezeryanım olacak kısmetse

Canım bana umut oldun inşallah Rabbim sana sağlıklı sıhhatli Nur topu gibi bir bebek versin inşallah iki sezeryanım var inşallah hamile kalırsam Allah banada sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip etsin inşallah çünkü üçüncü sezeryanım olacak kısmetse
AMİNNN CANIM HEPİMİZİN İNŞALLAH BENİM İLK SEZERYANDI AMA KAYBETTİĞİM YAVRUM NORMAL DOĞUMDU

Anladım canım test sonuçlarını Alınca yaz bizi merakta Bırakma müjdeli haberini bekliyorum

Kardeşim sana cevap yazmak ve bi umut olsun diye hesap açtım gecenin bu saatınde..ben gecen sene 2013 Aralık 21 de 18 haftalık bebeğimi trizomi 13 yuzunden kaybettim suni sancıyla normal dogum yapıldı ,13 Aralık'ta normal kontrolde damagı yarık olarak görüldü o zamana kadar hiç bişey söylenmemişti ve o kadar baglanmıştımki:(daha sonra başka doktora gittim yüksek riskli gebelik uzmanına Detaylı usg yaptı ve bir cok sorun yarık dudak ve damak,kordon bağında eksik damar, kalp anomalisi beyinde oluşmamış yerler dünya Başıma yıkıldı inanamadım amniyosentez yaptırdım trizomi 13 !!!dr yaşamla bağdaşmıyor 40 haftayı tamamlamazsın kaybedersen dedi ve ölü dogum Yaptım !!21 Aralık 2013 ne uzun gece!!!sürekli ağlıyordum bebek ,hamile ,bebek mağazası görmeye dayanamıyordum uyumuyordum ,hem tekrar bebegım oldun istıyodum hemde cok korkuyordum ya bidaha aynı şey olursa...genetik testler yaptırdım bizdenmi Kaynaklı diye ama Dr alakası olmadıgıni trizomi 13 bebekle alakalı kromozom bozuklugu genetık degıl ve bı daha tekrarlama riskı her kadında olduğu kadar dedi zaten düşüklerin çoğuda kromozom bozukluğundan oluyormuş .. Zaman Saçma sapan geçerken ben Mayıs 2014 te tekrar hamile olduğumu ögrendim son adetım 21 nisandı,cok mutlu olmuştum ama cok korkuyordum bebegım 13 haftalıkken Dr cvc yada amniyosentez yaptırmamı istedi risk varsa görelim dedi ama ben korktum bebegım sağlıklı ise bu testler ona zarar verirse diye sonuçta cok küçük bi ihtimal düşük olma olasılığı var dedi..bu testler olmadan sadece kan alınarak bi test var dedi panorama testi ondan yaptırabilirsin ondada kesin sonuç cıkıyo dedi, ben bu testı yaptırdım sonuç temizdi ama doğana kadar korkularım devam ettı ya badka bişey olursa...psıkolojım hala düzelmedi hep arada girer bakarım nete trizomi 13 belasına!!!senin yazınada böyle rastladım..23 Ocak 2015 te Oğlumu kucağıma aldım cok mutluyum ama içimdeki burukluk hep kalacak ...oğlumun melek bir abisi var ..Allah mekanını cennet etsin tüm yavruların...sende umudunu yıtırme zaman ver kendine ilaç gibi geliyor ve inancını kaybetme, ben kendi yerime koydum seni ,bu acıyı cok iyi bildiğim için paylaşmak istedim Allah yardımcın olsun kardeşim,hersey gönlünce olsun ve dilegım en kısa zamanda sende yavrunu kucağına al...

Sibel arkadaşım çok teşekkür ederim Allah Razı olsun umut oldun bAna Allah sana daha hayırlısını vermek için almış demek ki yavrunu biZler sağlıksız bebeklere de sahip olabilirdik gidenlerin acısı dinmeyecek ama gelenler yaraya merhem olacaklar sana sa çok geçmiş olsun yürekte ki yara kapanmıyor bende artık hamile kalmak istiyorum.gebelikten sonra sütüm geldi hiç kımıldamadan tülbentlere sardım.bşr ay sonra sağ göğsümün iç kısmı yani Çatal'a bakan tarafta Ağrı var ağrı daha çok yanma gibi sızı şeklinde doktora gitmedim üç ay oldu bazen geçiyor bazen tekrar Başlıyor yumurtam çatladığında rahatlıyorum adete yakın tekrar şiddetleniyor.internette 30 YAŞ kadınlarda genelde bu ağrımıyorsunuz yazıyor bende sonuçta bir gebelik yaşadım ve sütüm geldi ve emziremedim ona bağlıyorum ama aklımdan da hiç çıkmıyor hafiften şu anda bile var geçer gider mi gebelikten önce doktora gideyim mi yoksa Çalışmalara başlayayım mı gebelik için karar veremedim.doktora gitmeye çok korkuyorum psikolojim berbat durumda rahatlamaya çok ihtiyacım var bu durumun geçici bir durum Olmasını umut ediyorum.

merhaba, benimde 13. kromozom bozukluğundan dolayı gebeliğimi sonlandırıldı. bizim ki trizomi değildi ama 13. kromozom kopması falan bir şeyler söylediler. hala tam tanı için bebeğimizin otopsi sonucunu bekliyoruz.

benim tek korkum sanki bir daha hamile kalamayacağım, kalsam da yine böyle şeyler yaşayacağım.
Herşeyi Allah bilir, en doğrusunu o bilir ama çok korkuyorum bu psikolojiden çıkamıyorum :(

Bende cuma günü langer giedion sendromu olan bebegimi doğurmak zorunda kalacagim (sonlandirma). suan 21. HaftaMdayim 11.haftadan beri kabus icindeyim. Ve gecwn hafta array testi sonucuna gore bu sendrom cikti 8.kromozomda bozukluk oldugunda oluyormus ve sonlandirmam istendi. Cuma günü sonlandirilacak ama cok korkuyorum cok zor oldugunu söylüyorlar :( gercektende oyle mi?

Back