transfer sonrası tutunduğunu veya tutunmadığını gösteren belirtiler nelerdir

Bir de bugun transferimin ilk gunu ve boyle cok acik pembe lekelenmelerim oluyor. Sizce normal mi? Endiselendim biraz

idrar testi yaptin mi canim? Yapmadiysan yapmadan nasil durabiliyorsun :)
Canim yapmayi dusunuyorum ama cok korkuyorum tutmadiysa naparim diye. 3 yildir hic cift cizgi goremedim o yuzden korkuyorum hep negatif cikcak gibi geliyor insllh yanilirim

Bir de bugun transferimin ilk gunu ve boyle cok acik pembe lekelenmelerim oluyor. Sizce normal mi? Endiselendim biraz
Transfer esnasinda icimize takilan o aletler nedeniyle kanama az da olsa gelebilir canim. Hic korkma doktorum ilk 3 gun cok onemli tutunma ilk uc gunde oluyor tutunmadiysa diger gunler ne yaptiysan bos dedi. Cok.kipirdama bol bol dinlen su ic ve bol bol meyve ye. En cok tavsiye edilenler bunlar

Kizlar merhaba kurtaj olan arkadaslara sorum var benim.ben kurtaj olali 1 bucuk ay oldu.bundan 10 gun once adet oldum ama 2 haftaya yakin sadece leke kanamam oldu.normal adet olmadim.sizde nasildi bu surec.normalmi sizce.ne zaman tam adet olabilirim

Kizlar benim tutunamamis bebisler :KK43: Tahmin etmistim sivilcelere ve asiri hel agrisindan.persembe olumsuz sonuc aldim anca yazabildim. Insllh sizlerin tutunur bebisleriniz.

Kızlar merhaba benimde transferin 2.günü yaş 28 sebepsiz inferfilite teşhis ilk denemem çok tedirginim bende tek embriyo transfer edildi dr 6 yumurtam oluştu 3 tanesi döllendi pozitif sonuç alan arkadaşlar omega 3 ağırlıklı besleniyorum sürekli yatmıyorum ama yormuyorum da kendimi başka tavsiyeleriniz var mı bende aşırı gaz başladı bugün

Canm bn hiç yatmadım oturdum 10 dakika bir evde gezindim bol su içtim kafamı dağıtmak icin sürekli birşeylerle uğraştım . Bn cok şükür pozitifi gördüm Bnde de aşırı gaz olmustu umarım sende hamilesindr rabbim isteyen herkese nasip etsin

Bn il dışında olduğum icin yememe cok dikkat edemedim cnku sürekli dışardan yemek yedim ilk dört gün hamburger cips vs yedim sağlıklı hiç birşey yiyememistim rabbim istedi mi nasip oluyor

Dr um transferi yaparken bana 2 yada 3 embriyo koymayı planladığını düşündüğü gibi gitmediğini söyledi tek embriyo transfer yaşından dolayı daha çok yumurtanın oluşacağını düşünmüştüm dedi beni biraz demoralize etti söyledikleri tabi gebelik şansın var dedi önce rabbimin izniyle tabiki herşey ama bi türlü olumlu düşünceler kuramıyorum bu yüzden

• Benim belirti diyecegim en spesifik ozellik birden sicak basmasiydi. Boyle sanki atesim birkac saniyeligine 40 olup sonra tekrar 36.5 a dusuyormus gibi oluyordum. Her zaman üşüyen ben sicaktan bunaliyordum. Bunlar daha once hic yasamadigim seylerdi.
  • Adet sancisinin aynisi zaten malumunuz. Deli gibi adet sancisi cektim.
  • Transferden 5 gun sonra mide bulantilarim basladi. Sabahlari bulanti artiyordu.
  • Goguslerim sisti ama uclari. Yani sanki boncuk kadar olan ucu misket buyuklugune ulasti ki bu da daha once hic basima gelmemisti.
  • 1-2 kere bas donmesi yasadim yataktan kalkamadim.
  • Istahim inanilmaz acildi. Yemek yerken kendimi durduramaz oldum. Nefes almadan ne bulursam ağzıma tıkmaya basladim. Hatta ruyamda muz falan goruyordum ne alakaysa : ) surekli actim, hic doymak nedir bilmeyen bir aclik hali.
  • Gece uyandigimda ayaklarim buz kesmiş oluyordu, onca saat yatagin icinde hic isinmiyorlardi.
  • Ve tabi ki uyku. Aksam 10 gibi falan pilim bitiyordu ki ben normalde gece 1 den once uyuyamayan insanim ama artik dayanamiyorum nerde olursam olayim gozlerim kapanıyor suan uyumamak icin direniyorum.
  • Transferden sonra hergun idrarda gebelik testi yaptim. 7 gune kadar hep silik cikti. 7. Gunden sonra gittikce kopkoyulasti. 12. Gun sabah yaptigim gebelik testi en koyusuydu artik. Ayni gun Kanda bhcg 990 cikti.
  • Tum bu belirtilerin ilaclardan olduguna kendimi inandirdim cunku hayalkirikligi yasamak istemiyordum. Belirtiler bebekler yüzünden oluyorduysa da zaten cok sevinecektim. 12. Gunden once kesinlikle kan testi yaptirmadim. Yaptigim idrar testlerini de hep transfer gunu yaptigim catlatma ignesine bağladım. aklima gelenler simdilik bunlar. Allah her isteyene evlat versin ins

Arkadaşlar yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi anlıyorum. Ben de hissettim aynı şeyleri. Ama lütfen belirti aramayın. Bu süreçte tüm belirtileri yaşayıp negatif sonuç alan da oldu hiçbir belirti yaşamayıp pozitif alan da. O yüzden kendinizi sıkmayın. Doktorunuzun dediği test gününe odaklanın ve sabırlı olun. Mümkünse kafanızı dağıtacak şeylerle ilgilenin. Benim ve eşimin ailesinin haberi yoktu. Bayram dolayısıyla transferden sonra 3. Günün gecesi yola çıktık. Yaklaşık 6-7 saat yol geldim. Mola verdiğimiz yerde yağmur yağıyordu. Lavobaya gittikten sonra arabaya doğru koştum biraz, gittiğimiz yerde asansör yoktu her gün 5 kat merdiven indim çıktım. Yakın olan bir ilçeye gezmeye gittik o gün dışarda yürüdüm, çok yoruldum. Eşimin köyüne gittik yol bozuktu sarsıldım hep. Eşimin ailesinin evinde mutfak işlerine yardım ettim. İğnelerimi vurunmaya giderken çoğu zaman yürüdüm hareket olsun diye. Tüm bunları yaşarken hep tedirgin oldum bir şey olacak mı diye. Hatta transferden sonra 2.gün kabız oldum biraz ıkındım. Doğal yollar işe yaramadı duphalac şurup içmek zorunda kaldım. O da sonradan etki gösterdi ve gaz sancısı da çektim. Yani bir sürü şey yaşadım. Sonuç ne mi oldu Allah a şükür pozitif sonuç aldım. Ikiz başladığımız bu yolda 7. Haftada birinin kalbi durdu. Keseyi görmeye gittigimiz gün belliydi biraz zaten diğerinden geride geliyordu. Şu an Allah a şükür 16 haftalık hamileyim :dua::nazar:
Darısı sizlerin başına :dua:
Belirtilere gelirsek hafif kasık ağrım oldu test gününe yaklaştıkça, nefesim kesiliyordu biraz yürüyünce ve çabuk yoruluyordum. Akşamları da erkenden uykum geliyordu. İlaçların etkisiyle. Başka da bir şey hatırlamıyorum. Dediğim gibi hiç belirtilere takılmayın dua edin ve kafanızı dağıtacak bir şeyler bulun. Çok hareketsiz kalmayın, kendinizi yormadan hafif yürüyüşler yapın rahme kan akışının iyi olması için. Ha bu arada yeme içmeye de çok takılmayın, sağlıklı beslenin yeter :KK66: kabız olmamaya çalışın lifli gıdalar tüketin. Hee olursanız da canınızı sıkmayın. Onun da olumsuz etki yarattığı tartışmalı.
Umarım bebeğimi sağlıkla kucağıma alıp büyütürüm :dua: Sizler de pozitif sonuç alıp sağlıkla bebeklerinizi doğurup, büyütürsünüz :dua::KK200:

Back
X