• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Transfer sonrası ne zaman dışarı çıktınız

Kızlar ben transfer sonrası odaya getirdiklerinde direkt kalktım tuvalete gittim, çok sıkışıktım çünkü. Sonra 1 saat dinlenip şehirdışında evimize dönmek için yola çıktık hemen, yaklaşık 3,5 saat yol sürdü. Eve gelirken kuruyemişçi, markete ve fırına uğradık, her seferinde ben de arabadan inip eşlik ettim eşime. Sonra o gün eve geldikten sonra genel olarak dinlendim ama ertesi gün itibariyle tamamen rutinlerime döndüm. Ağır iş yapmadım evet ama yatmadım da hiç. Yürüyüşümü de yaptım, yemeğimi de yaptım, dışarıda arkadaşlarımla vakit de geçirdim, işe de gittim.

Ve bütün süreçte kan verene kadar hiçbir belirti de yaşamadım. Ne bir kasık ağrısı, ne meme hassasiyeti, ne de herhangi başka bir şey. Hatta ara ara endişem olmadı değil, tutmadı mı acaba diye. Ama illa belirtilere odaklanmak da istemedim. Sadece 9. gün çok minik adet olacakmışım gibi ufak bi sancım oldu.

10. gün kan verdim. Ve sonucumuz çok şükür pozitif 🥹🙏🏻 5 gün önce keseyi gördük, önümüzdeki hafta da kalp atımı için gidicez. Kalp atımına kadar sabırla bekliyoruz 🌸

Yani demem o ki süreçte sürekli yatmak gerekmiyor. Hatta tam aksine, sürekli yatınca kan akışı yavaşlıyor ve bu da tutunma ihtimalini azaltıyor.

Allah ol deyince oluyor gerçekten. Herkesin süreci birbirinden çok farklı. Kimseyle karşılaştırmayın kendinizi. Hepimizin sağlıklı evlatlara sahip olabilmesi dileğiyle 🙏🏻🥹❤️
Transferin kaçıncı günü krede göründü ve kan değeriniz kaçtı acaba bizede bikgi verir misiniz

Maşallah hayırlı olsun bebiş 🩷🙏
Haklısınız ama insan korkuyor galiba yatinca tutacakmis gibi birşey var ben ilk transferimdede yattım dışarı çıktım ama kimyasal gebelik yaşadım bundada yattım dün ilk defa dışarı cikip 1 saaten fazla yürüdüm eve geldiğimde kasıklarım çok agridi onun dışında belirti yok bunda igne kullanmadigim için ondn korkup dikkat ettm dha da çok
Çok teşekkür ederim 🌸 Tabii ki haklısın, korkuyoruz, endişeleniyoruz. Ama doktorumun beni uğurlarken “Senden tek ricam, bugün dinlen ama yarın itibari ile lütfen bütün rutinlerine dönmeni istiyorum. İnan yatmaktan çok daha sağlıklı ve ihtimalimiz bu şekilde daha çok artıyor. Kan akışını yavaşlatma lütfen sürekli yatarak.” demişti. Biraz ondan cesaretlendim sanırım ben de ❤️

Hiçbir şey olmaz tutunacak olan tutunuyor. Ben de 10 dk yatıp kalkıp tuvalete gittim. Zaten hemşireyle de konuştuğumda başka merkezlerde transferden sonra yatağa kadar yürütebiliyorlar demişti. Yine transfer yapıldıktan sonra ayağa kalkıp tekerlekli sandalyeye oturdum, etkilemez dediler. Tuvalete gittikten sonra geldim bi 10 dakika daha yattım, sonra kalktık eve yaba

Hiçbir şey olmaz tutunacak olan tutunuyor. Ben de 10 dk yatıp kalkıp tuvalete gittim. Zaten hemşireyle de konuştuğumda başka merkezlerde transferden sonra yatağa kadar yürütebiliyorlar demişti. Yine transfer yapıldıktan sonra ayağa kalkıp tekerlekli sandalyeye oturdum, etkilemez dediler. Tuvalete gittikten sonra geldim bi 10 dakika daha yattım, sonra kalktık eve gittim😂
Bana da hemşire bir şey olmaz dedi ama bir şüphe kalıyor insanda maalesef

Çok teşekkür ederim 🌸 Tabii ki haklısın, korkuyoruz, endişeleniyoruz. Ama doktorumun beni uğurlarken “Senden tek ricam, bugün dinlen ama yarın itibari ile lütfen bütün rutinlerine dönmeni istiyorum. İnan yatmaktan çok daha sağlıklı ve ihtimalimiz bu şekilde daha çok artıyor. Kan akışını yavaşlatma lütfen sürekli yatarak.” demişti. Biraz ondan cesaretlendim sanırım ben de ❤️
Maşallah bende bugün de ayaklandim dışarı ciktim geldim çamaşır katladm salata yapicam aradan yanlardan bi batma oluyr

Transferden kaç gün sonra dışarı çıkıp gezdiniz
Valla biz il dışından gelip transfer yaptırdık. Transfer günü sabah 7 de burda olun dediler. Biz bir gün önce gece 9 da evden çıktık dönüşte ucakla donecegimiz icin arabayı havalimanina bıraktık ordan otogara gecip yaklasik 8-9 saat yolculuk yaptik oradan hastaneye gittik oglen 2 de transfer oldum yarim saat yattıktan sonra 2 metrobus aktarmasi yaparak havalimanina gittik metrobus aktarma aralarinda yaklaşık 40 dk yürümek zorunda kaldım. 4 saat kadar ucagin saatini bekledik. Indikten sonra 1 saatte arabayla evime geldim. 2 günlük uykusuzluk ve yorgunluk üstüne de aşırı griptim. Kesin tutmayacak demistim. Ama en cok yatıp dinlediklerimde tutmadı. Bu transferim tuttu. 3,5 aylık hamileyim. Eger Rabbim nasip ettiyse ne olursa olsun oluyor. Yürümekmis kosmakmis bahane değil. Bana cok baski kuruyorlar asla kaldirmiyolardi yerimden. Dinlemeyip arkadasimin cocugunun dogum gününe gittim. Ordan çıktım magaza gezdim. Kimseyi dinlemeyin. Kafanizin rahatına bakin.

Transfer sonrası yarışın tutunmayı artırdığına dair bir veri olsaydı eminim doktorlar ilk bir kaç gün hastaneye yatış yaptirirlardi.

Back