- 30 Eylül 2024
- 174
- 60
- 13
- Konu Sahibi Annelikyolu
Kızlar, ilk tüp bebek denemenizde rahim filminiz çekildi mi? Benim çekilmeden transfer oldu. Aklımda çok soru işareti var. Doğru mu yapıldı yanlış mı diye? Sizde nasıl yapıldı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oncesinde cekilmemis miydi? Tup bebek tedavisine baslamadan once sartlardan birisi son 1 yil icinde cekilmis rahim filmiydi benim hastanede. Nisanda transfer olacagim rahim filmi cekilmeyecegim bir daha amaKızlar, ilk tüp bebek denemenizde rahim filminiz çekildi mi? Benim çekilmeden transfer oldu. Aklımda çok soru işareti var. Doğru mu yapıldı yanlış mı diye? Sizde nasıl yapıldı?
Hayır, çekilmedi bana. Hormon testleri yapıldı. Amh, fsh, prolaktin vs. Amh düşük gelince kadın doğum doktorum tüp bebek bölümüne yönlendirdi. Orada 2 yumurtam görüldü. Tedavi başladı.Oncesinde cekilmemis miydi? Tup bebek tedavisine baslamadan once sartlardan birisi son 1 yil icinde cekilmis rahim filmiydi benim hastanede. Nisanda transfer olacagim rahim filmi cekilmeyecegim bir daha ama
Ama tüp bebek öncesi şart diye biliyorum ben. Ya rahminizde şekil bozukluğu varsa, yapışıklık , polip varsa? Belki ona göre histereskopi yapılması ve sonrasında transfer gerekir. Bence doktorunuza bunu danışın ve isteyin. Bu önemli bir husus. Benim gittiğim yerde rahim filmi olmadan işleme başlanmıyor.Hayır, çekilmedi bana. Hormon testleri yapıldı. Amh, fsh, prolaktin vs. Amh düşük gelince kadın doğum doktorum tüp bebek bölümüne yönlendirdi. Orada 2 yumurtam görüldü. Tedavi başladı.
Çekiliyor canım bende çektim misal Ocak ayında şimdi işte transferimin 12. Günü olumlu olduKızlar, ilk tüp bebek denemenizde rahim filminiz çekildi mi? Benim çekilmeden transfer oldu. Aklımda çok soru işareti var. Doğru mu yapıldı yanlış mı diye? Sizde nasıl yapıldı?
Evet canım çekiliyor, çekilip sonucuna höre transfer yapılıyor önemli bir durum buKızlar, ilk tüp bebek denemenizde rahim filminiz çekildi mi? Benim çekilmeden transfer oldu. Aklımda çok soru işareti var. Doğru mu yapıldı yanlış mı diye? Sizde nasıl yapıldı?
Evet, vajinal ultrason (transvajinal ultrason) ile rahmin genel durumu, şekli, endometriyum (rahim iç tabakası) kalınlığı, miyom veya polip gibi anormallikler görülebilir. Ancak, vajinal ultrason tüplerin açıklığını değerlendiremez.Ama tüp bebek öncesi şart diye biliyorum ben. Ya rahminizde şekil bozukluğu varsa, yapışıklık , polip varsa? Belki ona göre histereskopi yapılması ve sonrasında transfer gerekir. Bence doktorunuza bunu danışın ve isteyin. Bu önemli bir husus. Benim gittiğim yerde rahim filmi olmadan işleme başlanmıyor.
Anladım. Benim çekilmedi. Transferim oldu. 3. Günüm bugün.Evet canım çekiliyor, çekilip sonucuna höre transfer yapılıyor önemli bir durum bu
Inşalah sorunsuz pozitif olur ve kavuşursunuz. Ama negatif olursa isteyin.Anladım. Benim çekilmedi. Transferim oldu. 3. Günüm bugün.
İnşallahhInşalah sorunsuz pozitif olur ve kavuşursunuz. Ama negatif olursa isteyin.
Vajinal ultrason size bir yere kadar bilgi verebilir. Ama rahmin icinde yapisiklik var mi sekil bozuklugu var mi varsa ne derece bunu soyleyemez. Tuplerin acik olup olmadigini da soyleyemez evet. Ama tup bebekte tupler tikali olsa da sorun degil. Zaten o asama geciliyor. Ancak tupleriniz tikalidir ve tikali tupten rahme sivi gecisi olabilir, bu embriyonun tutunmasina engel olabilir. Yani vajinal ultrasonla bakilip tup bebege karar vermek olur is degil pek.Evet, vajinal ultrason (transvajinal ultrason) ile rahmin genel durumu, şekli, endometriyum (rahim iç tabakası) kalınlığı, miyom veya polip gibi anormallikler görülebilir. Ancak, vajinal ultrason tüplerin açıklığını değerlendiremez.
Yapay zekaya sormuştum.
Vajinal ultrasonda bakıldı. Herhangi bir şey söylenmedi.
Anladım, teşekkür ederim.Vajinal ultrason size bir yere kadar bilgi verebilir. Ama rahmin icinde yapisiklik var mi sekil bozuklugu var mi varsa ne derece bunu soyleyemez. Tuplerin acik olup olmadigini da soyleyemez evet. Ama tup bebekte tupler tikali olsa da sorun degil. Zaten o asama geciliyor. Ancak tupleriniz tikalidir ve tikali tupten rahme sivi gecisi olabilir, bu embriyonun tutunmasina engel olabilir. Yani vajinal ultrasonla bakilip tup bebege karar vermek olur is degil pek.
Doktorunuzu degistirmenizi oneririm.
Mesela benim vajinal ulstrasonum tamamen normal olmasına rağmen rahim filminde hafif kalp şeklinde rahim çıkmıştı. Ama gebeliğe engel olmadıgı söylenmişti. Rahim filmi olmasaydı bunu öğrenemezdim. Nitekim Y , T şeklinde veya unicorn uterus implantasyonu zorlaştırabilir. Öncesinde önlem amaçlı histereskopi yapılması gerekebılır.