• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Transfer öncesi hazırlık

Transfer zamanı rahmi hazırlamak adına hergün bir bardak nar suyu içmiştim. Söylenene göre rahim kalınlığının istenilen ölçüde olmasina fayda saglıyormus bu durum. Transferden sonra icmiyorsunuz ama onu icmenin belli bir araligi vardi tam hatırlamadığım icin net bir sey yazamıyorum ama siz googledan bakabilirsiniz.

Bir de protein agırlıkli beslenmemi söylemisti doktorum. Bn et sevmedigim icin o donemde yesil mercimek corbasi, nohut, fasulye tarzı beslenmiştim. Bir de zorla da olsa (tadini hic sevmiyorum cunku) avakado tuketmistim bol bol. Transfer günü de tuvalet harici kalkmamıstım yerimden ne olur ne olmaz diye.

Bu arada doktorunuz neden 6.güne kadar beklemiş acaba? Normalde ellerinde az embriyo olunca 3.günde donduruyor coğu embriyolog. Bir de bn embriyo sınıflandırılmasından pek anlamam; hatta kendi embriyolarimin kalitesini bile sorgulamamistim fakat burda denk geldigim kadariyla emriyolariniz iyi bence. Doktorunuz da tutma ihtimali düşük demiş ama yok dememiş. Yani tutma ihtimali varsa sizi şimdiden olumsuza sartlaması hiç hoş değil.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Teşekkür ederim bende et tüketmiyorum sadece köfte beyaz ette yemiyorum o yüzden çok sevindim yazdıklarınıza bende dikkat ederim by şekilde beslenmeye . Ben embryolog ile konuştum 16 yumurtadan nasıl 2 tanesi döllendi sadece ben hiç böyle bi şey duymadım görmedim dedim kalitesiz çıktı dedi üçüncü gün donduracak mısınız dedim yok biz 3.gün dondurmuyoruz hiç bir embriyoyu dedi 5.gün blastokist olmadı gerek dedi ama benimkiler 6.günde tamamlamış doktor inanılmaz negatif tekrar toplayalım dedi hatta bunlar geriden geldi tutmaz dedi ama ben deneyelim istedim üzülmek yok diye konuştu bi tanesi tutsa çok şükür derim sakın ikiz olacak diye düşünme falan dedi doktorum o günden beri moralimi toplayamıyorum. Halbuki hayırlısı diye ilerliyordum böyle olunca çok keyfim kaçtı

Anladım geriden tamamladılar dedi 6.günde ondan heralde ama ben elimden geleni yapıp sonra bırakacağım artık evet bende gördüm burda çok bu kalitede tutanlar inşallah benimde tutar bende görürüm o günleri ☺️💚
Sen inancını kaybetme sıkı sıkı tut inan onlara sonuçta tamamlamışlar. Çoğu embriyo 3. güne bile ulaşamıyor. Allah hayırlısını nasip etsin, güzel haberlerle gel inşallah 🤗

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak, 2 negatif tüp bebek deneyimim oldu cumartesi 3. Kez transferim olacak.. göbekten iğne oluyorum ama derim çok sertleşti iğne girene kadar canım çıkıyor artık sizin de böyle mi var mı bir tavsiyemiz:/

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak, 2 negatif tüp bebek deneyimim oldu cumartesi 3. Kez transferim olacak.. göbekten iğne oluyorum ama derim çok sertleşti iğne girene kadar canım çıkıyor artık sizin de böyle mi var mı bir tavsiyemiz:/
Benimde olmuştu 20 iğneden sonra ama geçmedi hemşire aynı yere denk geldiği için iğneler öyle demişti

Ben denemedim ama biri bal sürüp yatin iyi geliyor yazmıştı isterseniz deneyin ,benimde iğne yerlerim aynı şekilde yani yanlış yapmakla ilgisi yok sürekli aynı yerden yaptigimjz için kolonyayla çok ovalıyorum o biraz iyi geldi

Merhaba, ben hiç hazırlık yapamadım çok paldır küldür başladık ondan belki yumurtalar kötü çıktı iki tanesi transfer olacak ama doktor tutmama ihtimali çok yüksek heveslenme diyor benimde moral motivasyon sıfır ama omega3 bende başladım transferden sonrada dediğiniz gibi avakado vs tüketip deneyeceğim umarım olumlu sonuçlanır 🥰 sizin embryo kalitesi neydi tuttu mu acaba ?
Ay o hiç belli olmaz, moralinizi yüksek tutmalısınız hepimiz için geçerli bu aslında… Transferden sonra çiğ kabak çekirdeği, badem, havuç ve taze yeşillik de öneriyorlar. Bunları da deneyebilirsiniz, güzel haberler almanız dileğiyle…

Bu soğutucu spreyler var onlardan sıkabilirisn iğne olurken çok canın yanıyorsa bölgesel kremler var vemcaine sprey var iğneden 20-30 dk önce onu sürüp sonra iğneyi vurursan acı hissetmezsin en azından

Ay o hiç belli olmaz, moralinizi yüksek tutmalısınız hepimiz için geçerli bu aslında… Transferden sonra çiğ kabak çekirdeği, badem, havuç ve taze yeşillik de öneriyorlar. Bunları da deneyebilirsiniz, güzel haberler almanız dileğiyle…
çok teşekkür ederim🙏🏼 tamamdır dikkat edeceğim önerilerinize de inşallah hepimiz için en güzel haberleri alalım burda🥰🙏🏼

Merhaba kızlar iki embriyom var donduruldu 3aa ve 4aa Ocak ayı transfer bu süreçte rahmi hazırlamak için neler yaptınız? Transferden sonra neler yiyip içtiniz ? Ve doktor geriden geldi gelişimleri 6.gün oluştu dedi böyle olup tutan var mı ?
Sonucunuz ne oldu acaba

Kızlar benimde embriyolar maalesef 5. Güne gidemedi ancak 3. Günde 3 tane 1. Kalite embriyom var şubat sonunda 1 tane transfer olucam. Yaşım 29 çikolata kist haricinde ne rahimde ne tüplerde ne de hormonlarda bir sıkıntım yok. Acaba tutunma ihtimali var mıdır? 5. Güne gitmediği için tutunmaz diye korkmalı mıyım?

hayırlısı olsun inşallah. Benim de Şubatın ikinci haftası sanırım
Aminn inşallah hepimiz için en güzeli olsun🥰 ben regl oldum yarın rprogestoron bakılacak ilaca başlanacak 10 gün sonra da muayne olacak o gün sanırım transfer günü belli olacak. Siz ilaç yada vitamin kullanmaya başladınız mı?

Kızlar benimde embriyolar maalesef 5. Güne gidemedi ancak 3. Günde 3 tane 1. Kalite embriyom var şubat sonunda 1 tane transfer olucam. Yaşım 29 çikolata kist haricinde ne rahimde ne tüplerde ne de hormonlarda bir sıkıntım yok. Acaba tutunma ihtimali var mıdır? 5. Güne gitmediği için tutunmaz diye korkmalı mıyım?
Benimde çikolata kisti var sadece ama burdan okuduğum kadarıyla bu iş biraz şans mı nasip mi bilmiyorum 3.gün orta kalite tutup 5.gün iyi kalite tutmayan da var tam tersi olanda. Sanırım biraz akışa bırakıp hayırlısı demek ve elimizden geleni yapmak olacak 😅 bir yerde okumuştum embriyolarınıza güvenin diye bu ara umutsuzluğa kapıldıkça bunu söylüyorum kendime🥰

Back