- 8 Nisan 2023
- 112
- 171
- 23
- 34
- Konu Sahibi Psikoterapist
-
Ay maşallah inşallah kese haberini bekliyorum canımEvet bugün verdim 453
Ben keseyi transferin 22. Günü gördüm canım ama benim gittiğim hastane kalp atışından sonra kadın doğuma sevk ediyor. Niye senin merkez seni şimdiden gönderdi anlamadım çünkü keseyi kalbi onlar takip ediyor normalde.İnşallah canım şimdi kendime doktor bulmam gerekiyor bu aşamada tüp bebek kısmı bizim işimiz bitti doktor bukun gebelik takibi için dedi. Kese ne zaman görülür peki?
Sen hangi hastaneye gidiyorsun ilk defa böyle duydumNeden öyle ben de anlamadım transferden sonra iki kere hcg istedi sonra da takibi bıraktılar
Acıbadem Bülent Tıraş öyle ben de bir hastadan duydum. Benim kendi doktorum kese ve kalp atışı için aynı anda çağırdı sonrasında bulunduğun yerde 10 gün sonra ultrason yaptır ona göre ilaçlarını ayarlayalıö dedi. Zaten doktorum herkese numarasını veriyor ama kendim doktor olduğum halde 1 yılda 3-4 kere yazmışımdır rahatsız etmeyeyim diye hep hemşireleriyle iletişim kurdum.Acıbadem Maslak Bülent Tıraş doktorumdu
Siz dahiliye doktorusunuz herhalde öyle mi?Acıbadem Bülent Tıraş öyle ben de bir hastadan duydum. Benim kendi doktorum kese ve kalp atışı için aynı anda çağırdı sonrasında bulunduğun yerde 10 gün sonra ultrason yaptır ona göre ilaçlarını ayarlayalıö dedi. Zaten doktorum herkese numarasını veriyor ama kendim doktor olduğum halde 1 yılda 3-4 kere yazmışımdır rahatsız etmeyeyim diye hep hemşireleriyle iletişim kurdum.
EvetSiz dahiliye doktorusunuz herhalde öyle mi?
Yaaa size bir sorsam
Şu an ilaç kullanmıyorsanız euthyrox 50 ile başlayın bugün yarın beklemeyin. Biz gebelik kararı alan hastaların değerini 2.5 altına düşürüyoruz muhakkak. Kilonuz fazla ise 75 bile kullanılabilir, siz 50 bugün yarın için pazartesi dahiliye doktoru ile görüşürsünüz.Yaaa size bir sorsambenim TSH hep 5-6 arası olur ilaçla düşer. Ben keseyi gördüm doktor kalp atışından sonra bakacakti kan değerlerine ben dayanamadım test verdim TSH 5.12 çıktı. Tüp bebek doktorum da dahileye doktoruna danış miligram için dedi. Ben pazartesi dahileye doktoruna gidicem ama iki gün var evde de EUTHYROX 50 mcg var ben onu ikiye kırıp bugün ve yarın içsem mi? Bir bebeğimi 9 haftalık kaybettim sonra TSH yuksekmis onu öğrendim şimdi de korkuyorum iki gün beklemek istemiyorum ilaç için
Eğer kanı aile hekimliğinde verdiyseniz orada genelde daha yüksek çıkıyor kanlar çok beklediği için.Şu an ilaç kullanmıyorsanız euthyrox 50 ile başlayın bugün yarın beklemeyin. Biz gebelik kararı alan hastaların değerini 2.5 altına düşürüyoruz muhakkak. Kilonuz fazla ise 75 bile kullanılabilir, siz 50 bugün yarın için pazartesi dahiliye doktoru ile görüşürsünüz.
Tiroid antikorlarınıza bakılmıştır muhtemelen anti-tpo anti-tg onlar pozitif miydi?Eğer kanı aile hekimliğinde verdiyseniz orada genelde daha yüksek çıkıyor kanlar çok beklediği için.
Yaa ben bugün 50 yi ikiye kırıp içtim yarısını da şimdi iciyim o zaman olur mu? yarın da 50 içip doktoruma gideyim. anti tpo 13.90 düşük o. Yok normal hastanede verdim kanıŞu an ilaç kullanmıyorsanız euthyrox 50 ile başlayın bugün yarın beklemeyin. Biz gebelik kararı alan hastaların değerini 2.5 altına düşürüyoruz muhakkak. Kilonuz fazla ise 75 bile kullanılabilir, siz 50 bugün yarın için pazartesi dahiliye doktoru ile görüşürsünüz.
Şu an içmeniz pek effektif olmayacaktır, tiroid ilacı sabah aç içilirYaa ben bugün 50 yi ikiye kırıp içtim yarısını da şimdi iciyim o zaman olur mu? yarın da 50 içip doktoruma gideyim. anti tpo 13.90 düşük o. Yok normal hastanede verdim kanı
Anti-tpo aralık üzeri oluyor yanlış hatırlamıyorsam değer aralığını zaten yüksekse pozitif kabul ediliyor ve hashimato tanısını koyduruyor. Antikor pozitifliği ve tiroid usg de tiroidit bulgusu ile tamı koyuyoruz.Yaa ben bugün 50 yi ikiye kırıp içtim yarısını da şimdi iciyim o zaman olur mu? yarın da 50 içip doktoruma gideyim. anti tpo 13.90 düşük o. Yok normal hastanede verdim kanı
50 çok mu gelir diye ikilemde kaldım keşke tam icseydim neyse artık en azından yarım da olsa aldımŞu an içmeniz pek effektif olmayacaktır, tiroid ilacı sabah aç içilirYarın tam 50 alırsınız.
Ben antikorlarima daha önce de baktırdım normal çıktı. Usg de ise iltihaplı tiroid teşhisi konuldu. İlaç ile düşüyor ama ne zaman ilacı birakasam 5 ay sonra falan tekrar 6 seviyesine geliyor. Transferde 2.90 di doktorum ilaç kullandırmadi özellikle sordum istemedi. Şimdi de testi kendim yaptırdım iyi ki yaptırdım yoksa kalp atışından sonrası için daha da yukselecekti. Bazı doktorlar önemsemiyor ama sizin de dediğiniz gibi çok önemli tekrar kaybetmeme sebep olabilirdiAnti-tpo aralık üzeri oluyor yanlış hatırlamıyorsam değer aralığını zaten yüksekse pozitif kabul ediliyor ve hashimato tanısını koyduruyor. Antikor pozitifliği ve tiroid usg de tiroidit bulgusu ile tamı koyuyoruz.
Rica ederim, sıkıntı olmaz merak etmeyin. Değeriniz 3-3.5 olsa 25 başlanırdı da sizin 5 civarı ondan 50 daha uygun olur.50 çok mu gelir diye ikilemde kaldım keşke tam icseydim neyse artık en azından yarım da olsa aldımçok sağolun ya iyi ki yazdım size cevap verdiğiniz için de teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?