• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma Trakya Usulü Tavuk Kapama Tarifi - Duru Pirinç Sponsorluğunda

Selam arkadaşlar. Bu ay pilav kategorisi için hazırlandık. Ben de tavuk kapama tarifi ile buradayım. Herkese başarılar dilerim. Tarife geçiyorum;
Malzemeler:
*7 adet tavuk baget
*1 adet soğan
*2 adet defne yaprağı
*Tuz
*Tane karabiber
*Su
Pilav için;
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet soğan
*2 su bardağı pirinç
*Tuz
*Karabiber
*1 çay kaşığı zencefil
*2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
-Bagetleri derin bir tencereye alalım. İri doğradığımız soğanları, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ekleyip suyunu katıp haşlamaya bırakalım.
-Pirinçlerimizi yıkayalım. Pilav tenceremize zeytinyağını alıp jülyen doğradığımız soğanı kavuralım. Pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Bu aşamada tuzunu ve isteğe göre zencefilini ekleyelim. En son zeytinyağını da ekleyip eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
-Pirinçlerimizi fırın kabına alalım. (Benim pilavı kavurduğum tava fırında da kullanılabilir olduğu için değiştirmedim.) Spatula yardımı ile pilavı fırın kabının zeminine eşit yayalım. Haşladığımız tavuk bagetleri üzerine dizelim. Biraz bastırırsak pirinç pişerken bageti içine alır. Üzerine haşladığımız tavuk suyundan 3 su bardağı ekleyelim.
-Zeytinyağı ve karabiberi karıştırıp fırça yardımı ile tavukların üzerine sürelim.
-200 derece fırında 35 dakika pişirdim. Afiyet olsuuuuun.
Eki Görüntüle 3545331 Eki Görüntüle 3545332
Eki Görüntüle 3545333 Eki Görüntüle 3545334 Eki Görüntüle 3545335 Eki Görüntüle 3545336 Eki Görüntüle 3545337
ufff şu kızarmış pilavın hastasıyım 😋😋😋 harika olmuş :KK200:

Selam arkadaşlar. Bu ay pilav kategorisi için hazırlandık. Ben de tavuk kapama tarifi ile buradayım. Herkese başarılar dilerim. Tarife geçiyorum;
Malzemeler:
*7 adet tavuk baget
*1 adet soğan
*2 adet defne yaprağı
*Tuz
*Tane karabiber
*Su
Pilav için;
*1 adet soğan
*2 su bardağı pirinç
*Tuz
*Karabiber
*1 çay kaşığı zencefil
*2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
-Bagetleri derin bir tencereye alalım. İri doğradığımız soğanları, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ekleyip suyunu katıp haşlamaya bırakalım.
-Pirinçlerimizi yıkayalım. Pilav tenceremize zeytinyağını alıp jülyen doğradığımız soğanı kavuralım. Pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Bu aşamada tuzunu ve isteğe göre zencefilini ekleyelim. En son zeytinyağını da ekleyip eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
-Pirinçlerimizi fırın kabına alalım. (Benim pilavı kavurduğum tava fırında da kullanılabilir olduğu için değiştirmedim.) Spatula yardımı ile pilavı fırın kabının zeminine eşit yayalım. Haşladığımız tavuk bagetleri üzerine dizelim. Biraz bastırırsak pirinç pişerken bageti içine alır. Üzerine haşladığımız tavuk suyundan 3 su bardağı ekleyelim.
-Zeytinyağı ve karabiberi karıştırıp fırça yardımı ile tavukların üzerine sürelim.
Eki Görüntüle 3545333 Eki Görüntüle 3545334 Eki Görüntüle 3545335 Eki Görüntüle 3545336 Eki Görüntüle 3545337
Orenda bebegim döktürmüşsün ya😍😋

Malzemeler:
*7 adet tavuk baget
*1 adet soğan
*2 adet defne yaprağı
*Tuz
*Tane karabiber
*Su
Pilav için;
*1 adet soğan
*2 su bardağı pirinç
*Tuz
*Karabiber
*1 çay kaşığı zencefil
*2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Ellerinize sağlık. Hiç yapmadığım ama görüntü olarak çok beğendiğim bir tarif😍Başarılar dilerim.

Eline ve emeğine sağlık.
Çok güzel olmuş.
Beğendim.👍🏻😉
Tavukları haşlayıp öyle pişirdiniz demi?
Sonra soslayıp baharatladınız?
🙂

Kırk bin kere maşallah 🥰
Çiçeğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor valla başarılar diliyorum çok öpüyorum seni 🥰🧡😘🫶

Back