Trafik korkusu

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
133
İyi aksamlar. Bundan 1.5 yıl önce arkadaşım trafik kazası geçirmisti. Ziyarete gittim omuzluk boyunluk vs vardı. Aracın takla attığını kaza anını anlattı biraz. Allah kimseye göstermesin diyerekten. Ben ondan sonra uzun otobüs yolculukları yaptığımda gece uyuyamamaya başladım. Ya otobüs kaza yaparsa diye. Tedirgin tedirgin gittim hep.

Bundan 3 ay önce de esim araba aldı. Daha önce araba kullanmamış sadece ehliyet alırken oturmuş şoför koltuğuna. Neyse aldığından beri kullanıyor hem öğreneyim diye. 3 hafta önce kaza geçirdi arka kapısı içeri göçmüştü biraz. Başka hasar yok. Oyle buyutulecek bsy degil diyor.Bir otobüs yandan çarpmış hata eşimde. Trafikte olabiir böyle seyler dedi
Bugün de akraba ziyareti için 2 saat yol gittik otobanda. Tir ve kamyonlarin fazla oldugu bir yol.Giderken çok sorun yoktu. Donus yolunda sağ şeritten gitmesi gereken kamyon sinyal verip bi an önumuze geçti. O an yavaşlamasak kaza yapmak kaçınılmaz. Yine bıkac araç sinyal vermeden bizim seride geçti.Ben bunları gördükçe soğuk soğuk terledim stresten yerimde duramadım. Sanki yol bitmeyecek kaza yapicsz o an hastaneye kaldirilcz annem babam cok uzulur bunlar geciyor aklimdan
Zaten kaza geçirme korkusu var arkadaşımı dinlediğimden beri.
Bir de ölüm hak tabi de Ani ölümden korkuyorum çok fazla Ne yapmalıyım?

Kendi kendinizi telkin edemiyorsanız destek alın , mesela ben deprem korkusu yüzünden psikiyatriste başladım .

Sanki ben konu açmışım gibi. Benim de eşim yeni ehliyet aldı ve daha yeni yeni öğreniyor. Bi aklım onda hep... Allah korusun artık be diyelim..

türkiyede trafik can pazari. sanki bes dk erken varsan bi yere ödül vercekler. herkez kurallara uysa ne trafik kilitlenir nede bu kadar can kaybi olur!

Trafige yeni cikmaya basladim kendi canimdan cok cocuklarimin canini dusunuyorum endiseliyim tabi,depremde ikinci korkum ya ben cocuklarimi koruyamazsam korkusu of of insallah Allah beterinden korusun hepiimizi.Evlat olunca once onlar geliyor.Bir depremzede olarak 99 dan beri hala 3 u gecmeden yatamam..

Trafik kurallari konusunda birçok ehliyeti olana taş cikaririm ama korkuyu yenemiyorum.
Kim arabayi surerse sürsün aynı sizin gibi soguk terler döküyorum arkada.
Hele taksiye binince indiğimde basım dönüyor stresten o kadar kötü sürüyorlar, salaş sürüyorlar ki. Bu yüzden hep ehliyetim olsun istiyorum ama korkuyorum alamıyorum.
Karşıdan araba çıkarsa. Geçiş hakki bizde ama şimdi durmazsa. Kirmizida gecerse bla bla bla bla bu konuda tek sıkıntılı kendim sanıyordum

O değil de eşin cahil cesaretiyle sırf kullana kullana öğrenirim ya deyip kendini otoban gibi extra dikkat isteyen, arabaların 200bastığı (malesef sen dikkat etsen yanındaki basıyor) yoğunluktaki yola nasıl çıkıyor? Sen neden yanında gidiyorsun? Sinek gibi ezilir allah korusun. Bu dediğimi yanlış anlamamanı umuyorum.
Çünkü bu araba evet pratikle kullanılıyor ama otoban bambaşka bir yer. Tırı, kamyonu, otobüsü, otomobili aynı anda karışık seyir halinde. Ehliyet arabayı kullanmıyor. Eşin şehir içinde pratiğini arttırmadan otobana çıkmasın mümkünse.

Aynı Cahil cesaretini ben yaptım. Perşembe ehliyetimi aldım.2 gün sonra cumartesi akşam üzeri yola çıktım. Gece gece otobanda şehirler arası yolculuk ysptım.
Tır şoförleri kural tanımıyorlar. Tünelde tırların arasında kaldım.3 şeridi de tırcılar kapatmıştı.Oysaki tırcıların sol şeridi kullanması yasak. Malesef kurallara uyan hiç yok. 2 tırın arasında milim milim o tüneli nasıl geçtim ve nasıl soguk soguk ecel terleri döktüm unutamam.

3 aydır şehir içinde neredeyse her gün kullandı. Ayrıca daha önce de 6 saatlik yolu kendi başına geldi. Ben korkuyorum yine de

Ben şoförüm. Şehirlerarası yol giderim. Ama eşinizin rahatlığı bende bile yok.

Bi de sinyal vermeden şerit değiştirmek o kadar olağan oldu ki sinyal verene teşekkür ediyorum.

Ve yolda tır varsa yaklasmamanizi öneririm. Mümkünse yolun en geniş noktalarında sollama yaparak geçmeye çalışın.

Evet haklısınız. Ben de bir daha bu stresı yaşamak istemiyorum. Şehirler arası otobüsle giderim kafam rahat olur en azindan

Iste o yuzden pratıgı olmayan ınsanların otobana cıkması gerı donulemez sonuclar dogurabılır. Malesef tırlar ve dıger araclar kurallara uymuyor

Valla daha gecen pazar dengesiz bir minubuscu kirmizi isikta onume atladi bana yesil yanmis dik yokusta daha 1aydir ara ara kullaniyorum tam ogrenmemis ve arac manuel ,kaydirmiyim diye korkuyla kaldiriyorum araci adam onune atladi mecur carpismayalim diye kaldirima cok yaklastim ve surttum araci kapinin alti biraz gocmus ama yapacak bisey surmeye devam korkma insanlar cok dikkatsiz ama siz ekstra dikkatli olursaniz bisey olmaz ins. Ama otobana aceminin cikmasi tehlikeli esim cik gel diyo birde ogle saatlerinde daha bos oluyo yol ama okadar deil henuz erken

Bizim durum da size benzerdi. Eşim ehliyetini 15 yıl önce almış, şu yaşına kadar da toplasan on kere araba kullanmamış. Alışmak lazım diyerekten, önce direksiyon dersi aldı, sonra hafta sonları araba kiralamaya başladık, yakın mesafelere gezmeye gittik. Yaz tatilinde gittiğimiz şehirde araba kiraladık. Sonra mesafeleri uzatıp, şehirlerarası yolculuklara çıktık. Birkaç ay önce de araba aldık. Yani kademeli gittik sayılır. Bugün bir, yarın iki kendimizi otobanlara atmadık.

Eşim çok dikkatlidir ama dediğiniz gibi sizin dikkat etmeniz yetmiyor, etraf trafik canavarı kaynıyor. Öndeki arabayla aramızda 1,5 metre mesafe var, sollayıp oraya girmeye çalışıyorlar mesela. Otobüsler ayrı facia, hiçbiri sinyal vermiyor, yavaş yavaş sıkıştırıyorlar sizi. Tırlara zaten yaklaşmamak lazım. Geçen aylarda Şile taraflarında bir tane tır gördük, viraja nasıl bir hızla girdiyse devrilmiş. Kendi canının kıymeti yok ki, bizimkini düşünsün.

İlk zamanlar ben de çok korkuyordum, kendim için değil de, iki küçük kızımız var. Hala tamamen korkmuyor değilim, trafiğe girdiyseniz her zaman bir tehlike potansiyeli var. Ama eşime daha fazla güveniyorum. Eşiniz direksiyon dersi alabilir. Yollarda değil, uygun alanlarda pratik yapsın biraz.

benım 12 yasımdayken yasadıgım trafık kazasını yasasanız aklınızı kacırırdınız heralde hayatımda 1 kere otobuse bınmıstım onda da kaza yapmıstık kamyonla carpısmıstı bızım uyuyakalan sofor, benım koltugumun arkasından ıtıbaren komple asker vardı ızne cıkmıslardı oyle sıddetlı kaza gecırdık kı arka tarafıma carptı kamyon arkamdakı askerın patlayan kafası yerınden cıkan gozu hertarafımız kemık kan oldu bırkac kısı kurtulduk askerlerın nerdeyse hepsı ölmustu hamıle kadın bızım aıle ve 2 aıle kurtulduk hepsı ölmustu

sofor korktu kactı gıttı, konya ovasında kaldık oyle... sabaha karsı yolcu dolu bır baska otobus bızı gordu hayrına aldı bırakabılecegı en uygun yerde bıraktı sehre ulasabılelım dıye de oyle kalmadık kan ıcınde sagolsun kulagımızın ıcınden bıle camlar cıktı cok acı kotu bır olaydı

ogunden berı trafıge cıkıyorum. cıkmam lazım yoksa eve hapsolurum yanı keske zıplayarak ucan bır sandalye falan olsa oturdugum yerden zıplaya zıplaya ıstedıgım yere gıdebılsem otobuse arabaya falan bınmeden ama mumkun degıl sanırım :)

rahat olun olmaya calısın allah ölümünde hayırlısını versın... dusunmemeye calısın bunları . verılmıs sadakanız varmıs kotu bırsey yasamamıssınız gormemıssınız . o goruntu akıldan hıc cıkmıyor cunku sukredın

Tedbirli olmakta fayda var tabii ki uygun sekilde pratik yapa yapa ögrenecek ama hele ki istdaysaniz oyle kimsenin trafik kurallarina uymasini beklemeyin o defter surucu kursundan ehliyet almakla kapaniyor bir sure sonra alisiyorsunuz zaten sinyalsiz gecene de sacma sapan surene de onunuze dalana da minibusculere de siz dikkat edin yeter babam hep o koltuga oturunca tum soforleri kor sagir en acemi ggibi goruceksin onlardan kurallara uymasini beklemeden kendin uyucaksin onlar yanlis yaptiginda panik yapmadan sakince toparliycaksin her sey olur bu iste sen manevra yapmayi bil der.....

İstanbulda yasıyorsanız alişın zira trafik kuralına uyan insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Hele taksi,minibüs,otobüs zaten varsa sağda solda,önde arkada ekstra dikkat etmek gerek.
Bilemiyorum,ben alıştım,biri önüme kırdığında kaza atlattım demiyorum bile o ne ki yaşananlar göz önüne alındığında.
Biraz sakin olmakta fayda var.
Hep kötüyü düşünerek araba kullanılmaz.
Ayrıca acemilik dönemlerinde otobanda sol şerit kullanmamak gerek bence,sadece şerit değiştirmek için kullanılmalı zira sol şerit baya hızlı akıyor. Kamyon geçmese yavaş gidiyorsa bir başkası geçecek,o şeritte tin tin gidilmez,gidene baya sellektör yapıp ,korna çalarlar.
Bunun dışında kendi bildiği,trafiğin yoğun olmadiğı lokasyonları tercih etmeli yine alışana kadar arabaya,trafiğe.
Eşinizin cesareti iyi güzel ama trafikte biraz kendini bilerek hareket etmek gerekiyor.
Uzun zamandır araba kullanıyorum ama ilk aylarda park edemeyeceğim yerlere girmedim,otobana çıkmadım,temde kullansam sağ şeritten gittim tın tın,zamanla alışıp pratik yaptıkça değişti benim loksayonlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…