• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trabzon’da Suriyeli dilenciler toplanıp, kamplara gönderildi

Hıhı evet sınavsız üniversite giriş hakkı tanınan devlet tarafından hertürlü Türk vatandaşından öncelikli tutulan suriyelilerin kamplarında gerekli koşullar sağlanarak kimsenin huzuru bozulmadan hakkı yenmeden yaşayıp gitmelerini isteyen gerçekçi bir ilkokul mezunuyum. Mantık hatası nerede acaba?
Birilerine kızmışsın bu daha mantıklı dilerim biran önce atanırsınız

Birilerine kızmışsın bu daha mantıklı dilerim biran önce atanırsınız

Benim atanıp atanmamla konunun ne alakası var? İlkokul mezunu musun bu nasıl bir mantık hatası diye şimdi benim sormam gerekiyor sanırım:) Ayrıca şu an beni etkilemese de tabiki hükümetin bu suriyeli sevdasının ucu hepimize dokunuyor ve dokunacak. Misafir olmak başka ev sahibinin hakkını gaspetmek başka. Yani sen yırtına yırtına üniversite kazanmaya çalışırken elin suriyelisinin en tepeden en iyi üniversitelere konması mantıklı öyle mi? Ve sen hala mağdur edebiyatını yiyorsun :) Güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum. Pess.

Suriyeli cocuklara icim parcalaniyor. Hele o pislik babalari dilendirip cam sildirip kose baslarinda paralarini beklemiyorlar mi gidip bogmak istiyorum hepsini. Fatihte oturuyorum buraları görmeniz gerekiyor. Hangi birine ne kadar yardim edebiliriz.? En normali kamplarda yaşamaları.

Bu kadar mülteciyi alip bizim halkimiz yardimseverdir bakarlar bunlara nasilsa diyip her yere salarsan hem onlari bi sefaletten kurtarip oburune salarsin hem de kendi halkın mağdur olur.

Bizde bu toprakların ilk sahibiyiz ya mal sahabı mülk sahabı hani bu toprakların ilk sahabı bizde bu insanlara yardım etmez iğrenerek bakıp geçeriz bizim başımıza gelmez nede olsa

Bunun suçlusu ben değilim. Arap baharı diyerek zil çalıp oynayanlar utanmalı. Arap baharı bir insanlık suçudur, dünya siyasetinin yüz karasıdır.

http://www.milliyet.com.tr/sanliurfada-suriyeli-gerginligine-gundem-2044831/

işte taze taze bi haber daha...bunlar yerli halkın arasında yaşamaya devam ettikçe bu olayların da arkası kesilmeyecek."ay canııım nolcak yaa onları da aramıza alalım,yazık onlara" mentalitesiyle yürümez bu mülteci işleri.Bu hükümetin de eline yüzüne bulaştırdığı en önemli dış politikadır bu.

devlet aslında yeterince imkan sağlıyor aslında en azından bize sağladığı kadar. ev verilmesi beklenemez dimi? bak karadenizde yaz işcliğinde fındık çay toplasalar senelik masraflarını kazanırlar. kolay değil savaştan gelipte yer yurt edinmek elbette. ama unutmayın ülkede k savaşın sebebi bunların cahilliklerinden geliyor. ha bizim sonumuzda buna benzer olack o ayrı. hiç bir devlat adamı cebinden beş kuruş çıkartıpta bunlara vermiş değil. anlıyacağın bana yol su elektrik olarak dönmesi gerekern vergiler zaten boşta duruyor. ben zaten elektrığe yola para ödüyorm. sahip çıklımıyorsa çıkmayan biz dğiliz çıknaya devlet. şöyle bir şey de var ki hepsi istisnasız dileniyor. ben inanıyorum ki benim halkım onlara iş veriri. ve bir örnek var ki bizim ev için gelen usta suriyeliye günlük parasını önceden verip yarın gel dedi. hop adam ortada yok. bence bu örnek genellemiyi çok iyi anlatıyor

Valla cogu hic de yardima muhtac falan degil. Dun Ankarada bir restorana gittik abimle. Menudeki fiyatlari gorunce dudagimiz ucukladi. Orta yollu bi seyler secip yedik. Karsi masamizda suriyeli bir aile masayi donatmisti mezesinden salatasina, kebabindan kolasina. Ayni anda kalktik, hesabi odemek icin tomarla para cikadilar ya saka gibi... Onlarin yemege odedigi para kadar cebimde harcligim yoktu be. Arabamizin onunu kesiyolar para istiyolar. Yetti ama artik. Dilencilerle mi ugrascaz. Bi insanin fitratinda el acmak yoksa savastan da kacsa kimselere el acamaz. Kimse demogoji yapmasin bana.

Bizim başımıza da gelir de,geldiğinde de bi tekme de bu Arap ülkelerinden yeriz ondan eminim.
Ayrıca yardım etmek,sokaklarda başıboş dolaşmalarına izin vermek değildir.Bu ülkede kaldıkları süre içinde buradaki kurallara uymak zorundalar elbette.Yardım için kamplar yapmışız orayı da beğenmiyorlarsa bir zahmet "o zaman sizi şöyle sınırdışına alalım" demek zorundayız.

Olur mu canım kaos ortamı yarattıkları için başımızın tacı yapmalıyız. Peki bu insanları Ülkeme alırken benim Ülkemin vatandaşlarına soruldu mu acaba? Ama olur mu biz Avrupadan da ileri durumdayız Amerika dan da. O ülkeler bile bunun
1\10'u kadar mülteci kabul etmezken biz neyimize güvenip ediyorsak orası da muamma :KK14:

Valla cogu hic de yardima muhtac falan degil. Dun Ankarada bir restorana gittik abimle. Menudeki fiyatlari gorunce dudagimiz ucukladi. Orta yollu bi seyler secip yedik. Karsi masamizda suriyeli bir aile masayi donatmisti mezesinden salatasina, kebabindan kolasina. Ayni anda kalktik, hesabi odemek icin tomarla para cikadilar ya saka gibi... Onlarin yemege odedigi para kadar cebimde harcligim yoktu be. Arabamizin onunu kesiyolar para istiyolar. Yetti ama artik. Dilencilerle mi ugrascaz. Bi insanin fitratinda el acmak yoksa savastan da kacsa kimselere el acamaz. Kimse demogoji yapmasin bana.

Türklerden dileneceklerine suriyeli zenginler yardım etseler ya madem. Onlar kendi halklarını düşünmezken bizim sırtımızda taşımamız bekleniyor ve bazıları bunu destekliyor. Anlamak mümkün değil.

Back
X