• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trabzon valisinden al haberi: Körfez yatırımcıları burada Arap şehri kuracak

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.diken.com.tr/trabzon-valisinden-al-haberi-korfez-yatirimcilari-burada-arap-sehri-kuracak/

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Arap ülkelerinden kente gelen ziyaretçi sayısının 300 binlere ulaştığını söyledi. Vali Öz, “Körfez yatırımcıları burada bir Arap şehri kurmayı planlıyor” dedi.

trabzon1.jpg

Trabzon Valisi Öz, doğaseverlerin de tercihlerinde ilk sırayı Trabzon’un aldığını söyledi.

İHA’nın haberine göre “Trabzon’un insanıyla, kültürüyle, yaşam şekliyle Arap dünyasıyla pek çok ortak yönü bulunmaktadır” diyen Trabzon Valisi Öz şöyle devam etti: “Arap dünyasından ilimize yıllık 300 binlere ulaşan bir ziyaretçi sayısı var. Bazı otellerde ve konaklama yerlerinde bir yıl süreli kiralamalara varan talepler söz konusudur. Bölgemize özellikle Körfez ülkelerinden ciddi yatırım ve emlak talepleri gelmektedir. Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar Arap şehri kurmak için planlar yapıyorlar.”

Trabzon ve Arap Kültürü benzerliği:confused:
Şehir kurduklarında giremeyeceksiniz oraya:KK3: bizim bu tarafta bir Arap Şeyhi yer aldı, almaya devam ediyor o yüzden köyü tahliye ediyorlardı, son zamanlarda gitmedim belki o arada boşaltılmıştır bile, artık özel mülkü oldu orası, Eşleriyle yaşayacakmış, etrafında yerli halkı istemiyormuş, adam koca sahil kenarını aldı, güzelim yerin sefasını sürecek:KK14:
Aynısını Trabzon'da da yaparlar, duyarız birkaç sene sonra.

Trabzon ve Arap Kültürü benzerliği:confused:
Şehir kurduklarında giremeyeceksiniz oraya:KK3: bizim bu tarafta bir Arap Şeyhi yer aldı, almaya devam ediyor o yüzden köyü tahliye ediyorlardı, son zamanlarda gitmedim belki o arada boşaltılmıştır bile, artık özel mülkü oldu orası, Eşleriyle yaşayacakmış, etrafında yerli halkı istemiyormuş, adam koca sahil kenarını aldı, güzelim yerin sefasını sürecek:KK14:
Aynısını Trabzon'da da yaparlar, duyarız birkaç sene sonra.

Yok ya müdürüm az tanıyorsam trabzonluları birşeyi istemezlerse helede şehirlerinde oraya kimse bişey yapamaz :27: bakalım neler olucak :KK1:
Arap kültürüyle nasıl benzer özellikleri varmış merak ettim bende :KK45:

Yok ya müdürüm az tanıyorsam trabzonluları birşeyi istemezlerse helede şehirlerinde oraya kimse bişey yapamaz :KK53: bakalım neler olucak :KK1:
İnşallah şehirlerine sahip çıkarlar, buralarada son birkaç yıldır Araplar gelmeye başladı, deniz manzaralı, sahil kesimini silip süpürüyorlar. Trabzon'da da sahile niyetlidirler, rahatça denize girelim deyip komple araziyi kapatırlar, sonra denizi unutsunlar.

Yok ya müdürüm az tanıyorsam trabzonluları birşeyi istemezlerse helede şehirlerinde oraya kimse bişey yapamaz :KK53: bakalım neler olucak :KK1:

Bibi,ozaman tanimiyormussun Trabzonlulari da o bolgeyi de.61-28-53 ve son yillarda batum plakasindan sonra en fazla gorebilecegin plaka arap plakalarj yani arabalaridir Trabzonda.Uzungölün su anda beton yiginina donusmesinin sebebi araplarin akin etmesi yani tesislesmedir.Zaten Turkiyede 2 mekanlari var.1-Trabzon.2-Bursa.
Amann zaten umrumda degil denizmis,yesilmis,dereymis,hesmiş.Zamaninda orda gorev yaparken köyde köylüyle beraber hes'e hayir yuruyusune katildim da noldu.Cukkalarini aldilar 3 kurus oturdular kiclarinin ustune.Koylerinde derenin bir damlasindan da eser kalmadi.O yuzden ne halleri varsa gorsun D.Karadeniz ve dogasinin.Onlar icin cok cirpindim daha da parmagimi kipirdatmam.

İnşallah şehirlerine sahip çıkarlar, buralarada son birkaç yıldır Araplar gelmeye başladı, deniz manzaralı, sahil kesimini silip süpürüyorlar. Trabzon'da da sahile niyetlidirler, rahatça denize girelim deyip komple araziyi kapatırlar, sonra denizi unutsunlar.

Karadeniz denizi unutalı çok oldu sahil yolu sağolsun. .. denize girme dertleri varsa Giresun'a orduya gitsinler ama orda barınamazlar trb daha muhafazakar belki o yüzden tercih ediyorlardır ..
Bende pek sanmıyorum öyle bir yerleşim yapabileceklerini trb da..

:KK70::KK70:
Tam beklediğim cevabı vermişsiniz mervecik:KK39:

:)

Ama Mune ben senin aklındakinin ne oldugunu biliyorum. Yani vatan toprakları yabancılara peşkeş çekiliyor, vatan elden gidiyor diye duygusal tepki veriyorsun ama aslında öyle bir şey oldugu yok. Şu verilen haber oranın halkı için mükemmel bir şey.

:)

Ama Mune ben senin aklındakinin ne oldugunu biliyorum. Yani vatan toprakları yabancılara peşkeş çekiliyor, vatan elden gidiyor diye duygusal tepki veriyorsun ama aslında öyle bir şey oldugu yok. Şu verilen haber oranın halkı için mükemmel bir şey.
Aaaaaa yok hiç öyle der miyim mervecik:KK14: peşkeş kelimesini hiç söylemem ben, bir tane peşkeş kelimesi yorumumu bulamazsın:KK43: üzdün beni şimdi, halk istemiyor, zorla mı dayatmalılar diyorsun, bak mesela Ege'de de bir Köyden birkaç ev bir şeyhe satıldı, baştan birkaç yer olunca Gözlerine Şirin geldi ama sonra şeyh tüm araziyi isteyince işin tadı kaçtı, köylerinden gitmek istemiyorlar ama şeyhte onları istemiyor, köy dediysem sahilde denize sıfır, halbuki senin gibi biri dayatmaya karşı olmalı değil mi?

Aaaaaa yok hiç öyle der miyim mervecik:KK14: peşkeş kelimesini hiç söylemem ben, bir tane peşkeş kelimesi yorumumu bulamazsın:KK43: üzdün beni şimdi, halk istemiyor, zorla mı dayatmalılar diyorsun, bak mesela Ege'de de bir Köyden birkaç ev bir şeyhe satıldı, baştan birkaç yer olunca Gözlerine Şirin geldi ama sonra şeyh tüm araziyi isteyince işin tadı kaçtı, köylerinden gitmek istemiyorlar ama şeyhte onları istemiyor, köy dediysem sahilde denize sıfır, halbuki senin gibi biri dayatmaya karşı olmalı değil mi?

Bence halk duygusal tepki veriyor, o yüzden boşver onları şimdilik. Oradaki araziyi Türklere 1 tl ye satsan almaz ama Araplar 2-3 veriyorlar orası için. Ama mesele aarazi fiyatı bile degil. Araplar oraya paralarını yatırıp şehirleştirmeyi hızlandırdıklarında bunun ardından çok fazla şey gelir.

Önce Araplar için konutlar inşa edilecek, e bu konutlar için bizim inşaat şirketlerimiz çalışacak, bizim ürünlerimiz kullanılacak çogunlukla ve bizim işçilerimiz... Yani istihdam artacak. Bununla da kalmayacak yollar yapılacak bölgenin ulaşımı ve ticareti gelişecek, her yeni kurulan şey farklı ihtiyaçları tetikleyecek (magazalar açılacak, iş yerleri açılacak.. vs vs) ve istihdam arttıkça artacak, o yöre zenginleştikçe zenginleşecek ve sanayileşmeye başlayacak. Egitim kalitesi artacak falan fialn. Hepsi peş peşe gelecek kısacası çünkü Araplar orada yaşamaya başladıklarında bir sürü ihtiyaçları olacak ve giderek artacak.

Bölge halkı için kötü ne olur? Hayat pahalılıgı başlar, ama çok sürmez. Kısa sürede dengeye gelir, bölge halkı oranın yerel işverenleri olur.. vs. Büyür de büyür büyür de büyür. İşsizlik azalır, insanların kazançları artar, yaşam standartları yükselir.. vs.

Kötü şeyler mi bunlar?

Azıcık bir toprak satılınca ülke topragı bitmiş olmaz sonuçta dimi? Ayrıca yıllardır İngilizlere de satılıyordu toprak, Almanlara da... Arapların farkı ise, şu anki teşvikler ile sadece yerleşmekten ziyade bölgeyi kalkındıracak şekilde gelmeleri. Yani yabancılardan bu kadar korkamya gerek yok. Aksine yabancılara kapıları kapattıgımız sürece ekonomi oldugu yerde sayacak.

Senin anlattıgın şeyh olayına bir şey diyemem. Ama en basitinden eger se milyon dolarları verirsen (ya da yeterince diyelim) dünyanın her yerinden sahile yakın arazi alabilirsin, hatta istersen ada alırsın. İstedigin ülkeden alabilirsin, böyle bir özgürlügün var. Türkler Almanya'da hiç mi arazi almadılar, hiç mi işyeri, fabrika falan kurmadılar? Eger biz her yerde toprak alabilyorsak, yabancılar niye alamasın ülkemizden?