toxoplazma pozitifliği yüzünden bekleyenler...

meyran

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
169
115
103
merhabalar, benim gibi hamilelik düşünüp öncesinde doktor kontrolüne giden ve toxoplazması pozitif çıktığı için bebek isteklerini mecburen erteleyen birileri var mı acaba???

fikir alışverişi yapmak istemiştim ama sanırım benim durumumda olan kimse yok...

Merhaba cnm ben bugün aynen anlattığın şeyi yaşıyorum
Sen bunları yazalı 2 yıl olmuş inşallah meleğine kavuşmuşundur
Bu süreci nasıl atlattın yazarsan çok sevinirim
Çaresizce gezerken rastladım topiğine.. meyran

merhaba canım eğer durumumuz tamamen aynı ise avidite testi istemiştir doktor benim avidite testime göre enfeksiyonu 4 aydan daha önce geçirmişim çıkmıştı sonucum. bu durumda toplamda mecburen riske girmemek için bir yıl gebelik önerilmiyor bazı ciddi risklerden dolayı. benimde 4 aydan eski çıkmıştı yani 4 ay geçmiş gibi düşünüp 8 ay daha bekleyip 12 aya tamamladık ve sonra korunmayı bıraktık. bu arada hastalığı eki geçirmiş çıktığım için ilaç falan kullanmadım yani herhangi bir tedavi uygulanmadı sadece bir kaç ayda bir kontrole gittim ilk başlarda her ay gidiyordum sonra 2-3 ayda bir gittim... ama benim sonucum hala pozitip çıkmaya devam etti çünkü bu tuhaf parazit iyileştiği halde pozitif görünebiliyormuş ama bir yıl sonra artık etkisi olmayacağı için doktorlar bir yıl bekledikten sonra pozitifliği dikkate almıyorlar. çok şükür büyük bir sabırla o süreyi bekledim sonra ocak 2015 de korunmayı bıraktık ve tam 12. ayımda aralık 2015 te hamile kaldım :) nasip böyleymiş demekki.. yani şuan hamileyim 19 haftalık çok şükür... Bukeetbuket

bu arada çoğu insan gebelik öncesi kontrole gitmediği için bu durum önceden bilinmiyor bir çok kişi düşük yaptıktan sonra doktorlar bu testlere bakmış oluyor ve o şekilde anlaşışıyor yani ben kendi durumumda olan kimseye rastlayamadım çok enteresandı yani... ama çok şükür geçirdik bu zamanı Rabbimin izni ile :) senin durumun tam olarak nedir?

İnşallah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın canım

Ben Temmuz ayında 7haftalık hamileyken kürtaj olmak zorunda kaldım, kalbi durmuştu..
Kan pıhtılaşması mı acaba derken bu sorun çıktı işte. ( dün avidite testi yaptırdım dediğin gibi, sonuçları bekliyorum.

Biraz geç kaldık, ben de hiç duymamıştım böyle bir şey şoktayım inanki..
Benim babaannemin 6 kaybı olmuş, bunların bir kısmı düşük bir kısmı doğduktan sonra ölmüş, büyük amcam küçükken menenjit geçirmiş çok sağlıklı değil demekki onda da bu problem varmış diyorum çünkü virüs etkileri bu şekilde sen de biliyosundur meyran

evet canım etkileri öyle Allah korusun ama hamilelik döneminde geçirirsen öyle oluyor yani o dönemde hala aktifse... üzerinden bir yıl geçtikten sonra etkisi olmuyormuş. yani babaannenin bütün kayıpları bu yüzden olmayabilir çünkü bir kere bağışıklık kazanınca tekrar karşılaşsan bile problem olmaz... ama benimde tanıdığım bir kaç kişi var düşük yaptıktan sonra bu tahlillere bakılmış ve pozitif çıkmış Allah korusun düşmeyip daha kötü sonuçlarıda olabiliyormuş. bakalım senin avidite sonucun kaç çıkacak hakkında hayırlısı olsun... ama gerçekten beklemek baya yormuştu beni çünkü bebek düşünüyorsun ama beklemek zorundasın... çok şükür Allah başka sıkıntı vermesin..
merak ettim canım temmuzda kalbi durunca bu testler istenmemişmiydi yeni mi farkedildiki bu durum? baya zaman olmuş bakalım sonucun ne çıkacak banada yaz sonucu merak ederim inşallah eski geçirilmiş çıkar...

İnşallah eksi çıkar canım inşallah amiiiin...

Tahlil işini hiç sorma gitsin zaten
Doktorumuz büyük ihtimalle kromozom bozukluğu dedi ve hiçbir test istemedi canım,o kadar kızıyorum ki anlatamam ama benim içim içimi yedi aylarca.

Psikolojik olarak toparlandıktan sonra tutturdum test de test diye... Eşim içinin rahat olduğunu söyledi ama inat ettim . benim gibi düşük yapan bir arkadaşım var doktor, saolsun aynı şeyleri yaşadığı için o anlayışlı davranıp bütün tahlillerimi yaptı hiç aklıma gelmeyen bu çıktı işte bisürü zaman kaybettim bir daha kimseyi dinlemem

Doktorlar çok inat ve rahat anlican, arkadaşım olmasa özele gittiğim halde tahlil yapıp araştırmıyorlar. Belki bu mesajlarımızı birileri okur, ben herkese kendi doktoru olmasını tavsiye ediyorum gerçekten

İnşallah sonucu haber veririm bu arada henüz sonuç belli değil tatlım meyran

anladım canım peki düşükten sonra kaç ay beklemiş oldun bu tahlili yaptırana kadar? inşallah hayırlısı ile atlatırsınız bu durumu ve sonunda hamiş olursun :) sonucunu bekliyorum

anladım canım peki düşükten sonra kaç ay beklemiş oldun bu tahlili yaptırana kadar? inşallah hayırlısı ile atlatırsınız bu durumu ve sonunda hamiş olursun :) sonucunu bekliyorum

Canım sonuçlar çıktı. Toxoplazmayı atlatmışım ona karşı bağışıklığım varmış kaç ay önce olduğundan bahsetmedi.
Kızamıkçığı da 1,5 ay önce geçirmişim saçmasapan ateşlenmiştim grip oluyorum zannettim sanırım o zamanmış, çok önemsememiştim.. aşı önermedi doktor, sadece 3 ay korunun vücud bağışıklığı tam sağlasın dedi 1 ay sonra kontrol edecek..
Ancak ben sonuçları yarın bir de kadın doğumcuya göstercem bakalım o kızamıkçık için aşı ol diyecek mi

Düşükten sonra kaç ay olduğuna gelirsek 9 ay oldu tam 9 ay cnm Rabb'ime şükürler olsun tekrar gebe kalıp aynı şeyleri yaşamamışım. Her ay o kadar çok ağlardım ki gebelik olmadı diye demekki her işte var bir hayır dedikleri böyle bir şey..

Bebişle sen de iyisindir umarım birbirinize sıkı sıkı tutunun annesi inşallah, sağlıkla kavuşunnnnn.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…