Total Triedektomi oldum, Ameliyat sonras geici ses teli felci oldum..

arkadaşlar ben de 1 hafta önce total triodektomi oldum,dr levitronu kesti.Patoloji sonucuna göre diyor.Ameliyattan hemen sonra hormon ilacı almayan var mı?

bazı doktorlar hemen baslıyor bazılarıda patolojı sonrasında baslatıyor, cunku radyoaktıf ıyot tedaavısı gerekırse ılac alımını kesıyorlar yıne. Patolojı sonucu zaten en gec 20 gunde cıkıyor. Cok gecmıs olsun, amelıyata gırmeden once bıopsınde herhangı bısey var mıydı?

Icınızde rocaltrol kullanan var mı, benım paratıroıdımın tekı gıtmıs klanlarda calısmıyor, 1 ay oldu amelıyat olalı. Moralım cok bozuk, omur boyu bu ılaclara mecbur mu kalacagım ben. Parathormonum sıfır 1 aydır. Kalsıyum cok dusuk fosfor hep yuksek. sesımde daha toparlamadı bıle. Tek sevındırıcı yanım amelıyattan oncekı pantolonuma hala gırebılıyorum ustelık sureklı cıkolata yıyıyorum total tr. Sonrası. Sımdılık 1 levotıron ama 15 gun sonra tsh a bakacak doktor belkı artırır. Ayrıca ben dıane35 ve androcur da kullanıyorum kı onlar da hem tsh ı hemde kıloyu olumsuz etkılıyormus. Tek tek derdım kalsıyum.

cok gecmis olsun ben de hipertiroid hastasiyim ve ameliyat denildi ama cok korkuyorum acikcasi:KK30:

amelıyattan korkulacak bısı yok ama yogun bakımda ben cok zor saatler yasadım. Saatlerce nefes alamadım, yutkunurken bogulup oksurup kaldım. Korkumdan olecekmıyım dıye bıle sordum doktorlara. Olurum dıyordum ama doktorlar o kadar ılgılıydıler kı atlatıyosun bır sekılde. Zaten aksamına servıse cıkartmıslardı benı.

Bırde sımdıkı aklım olsa tekrar dusunurdum esas korkulacak sey amelıyattan sonrası oldu bende kılo alımı sac dokulmesı kalsıyum dusmesı nefes alamama ve sesın cıkmaması cabuk yorulma ve kocaman bır cızgı boyunda. Contractubex dıye bır jel kulanıyorum bıraz ıyı geldı gıbı.

Bende kılo almaya basladım. Sanırım levotıron yetersız gelıyor 10 gun sonra kan verıcem umarım ılacımı arttırır endokrın doktorum. Benden kalsıyum albumın fosfor dısında sadece tsh ıstedı. Tek tsh a mı bakıyorlar acaba.

arkadaşlar sizin ameliyat öncesinde hormonlarınızda yükseklik ya da azlık var mıydı benim tiroid hormonlarım normaldi bi dönem oluşmuş büyük bi nodülüm ve kalsiyum birikmesi vardı.3 hafta oldu ameliyat olalı kilo almadım diyet yapıyorum başka bi nedenden dolayı kilo vermeye başladım bile....Ben EUTHYROX 50 mg kullanıyorum kontrolümden sonra ilacı düzenleyeceğini söyledi doktorum.....Öksürük ve gıcıklık biraz azaldı ama sesim çok kısık çıkıyor....İçimden düzelecekmiş hissi var ama ne zaman....

arkadaşlar sizin ameliyat öncesinde hormonlarınızda yükseklik ya da azlık var mıydı benim tiroid hormonlarım normaldi bi dönem oluşmuş büyük bi nodülüm ve kalsiyum birikmesi vardı.3 hafta oldu ameliyat olalı kilo almadım diyet yapıyorum başka bi nedenden dolayı kilo vermeye başladım bile....Ben EUTHYROX 50 mg kullanıyorum kontrolümden sonra ilacı düzenleyeceğini söyledi doktorum.....Öksürük ve gıcıklık biraz azaldı ama sesim çok kısık çıkıyor....İçimden düzelecekmiş hissi var ama ne zaman....

Tefor ve levatiron piyasadan kalktı yerine euthyrox piyasaya çıktı canım...

arkadaşlar ben de 1 hafta önce total triodektomi oldum,dr levitronu kesti.Patoloji sonucuna göre diyor.Ameliyattan hemen sonra hormon ilacı almayan var mı?

Daha yeni ameliyat olmuşsun,geçmiş olsun..Sintigrafiye sokacaktır dr seni,bu yüzden ilaçsız dönemdesin canım...

Ben de 16 yıl evvel Papiler CA nediyle yani tioid kanseri nedeniyle oldum bu ameliyatı..Üzerine iyot 131 tedavisi de gördüm.. Ameliyat sonrası kilo alma durumum oldu biraz tabi..Özellikle ilaçsız dönemde...Ses kısıklığım da oldu..Ama hepsi geçti..Şimdi bir sesimi yükseltsem ortalığı yıkıyorum maşallah :))) Kilo sorunum da tamamen yok oldu..Bu ameliyatın üzerinden sonra evlendim ve çocuklarım da oldu...:KK34:

Daha yeni ameliyat olmuşsun,geçmiş olsun..Sintigrafiye sokacaktır dr seni,bu yüzden ilaçsız dönemdesin canım...

Ben de 16 yıl evvel Papiler CA nediyle yani tioid kanseri nedeniyle oldum bu ameliyatı..Üzerine iyot 131 tedavisi de gördüm.. Ameliyat sonrası kilo alma durumum oldu biraz tabi..Özellikle ilaçsız dönemde...Ses kısıklığım da oldu..Ama hepsi geçti..Şimdi bir sesimi yükseltsem ortalığı yıkıyorum maşallah :))) Kilo sorunum da tamamen yok oldu..Bu ameliyatın üzerinden sonra evlendim ve çocuklarım da oldu...:KK34:

Hemen ilaca başlamadınız sanırım ben ertesi gün başladım ilaca...ses kısıklığın ne kadar sürdü acaba ......

Hemen ilaca başlamadınız sanırım ben ertesi gün başladım ilaca...ses kısıklığın ne kadar sürdü acaba ......

Hemen başlamadım evet..Ama aradan 16 yıl geçti..O zamandan bu zamana tıp daha da ilerledi :) Ses kısıklığım 6-7 ay kadar sürdü...Hatta bazan ses tonum çok kalın çıkıyordu..Erkek gibi kalın çıkıyordu...Sesim bir süre sonra tamamen kesiliyordu konuşurken...Normalde ses tonum kalın değildir :))

6-7 ay mı benimkisi o kadar sürmese bari bi tanıdığım olmuş bu ameliyatı ve bana gelmeyecek olsaydı ameliyattan sonra hiç çıkmazdı sesin ödemin geçmesi lazım dedi.ama bazen ümitsizliğe kapılıyorum......Hiç çıkmayacak gibi geliyor .....Yarın kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek....

merhaba epey olus siz yazalı ama beliki tekrar bakarsınız bi umut amelyat olalı 3 hafta oluo aynen sizin sorunları yasıyorm en canımı sıkansa ses kısklığı öğretmenm ve işimi kaybetmek istemyorm
acaba sesinşiz su an ne durumda bilgi verirsenz sevnrm

merhaba arkadaslar yazdklarınızı okudum aynen yasadklarınızı yasyorm su an ses kısıklığı calsiyum problemi nefes darelıığı ama hiç biriniz ağız düşüklünden bahsetmemişsinz benm alt dudağım gülünce veya acınca düşüyo sizdede görldümü böyle durum nezamn düzeldi sizleri tanımak istyorm sıkıntılarınızın gecp gecmedini öğrenmek istyorm irtibat kurablrmiyiz acaba amaelyat olalı 3 hafta olyo sıkntılıym:KK43:

bende Ankara numune hastanesinde dr. Barış saylam'a ameliyat olucam gelecek hafta. O hastanede çalışan bir arkadaşım tavsiye etti.Daha önce ameliyat olan varmı bir sıkıntıları oldumu?. çok merak ediyorum. Doktora çok iyi diyorlar ama çok korkuyorum!!!!!

bende Ankara numune hastanesinde dr. Barış saylam'a ameliyat olucam gelecek hafta. O hastanede çalışan bir arkadaşım tavsiye etti.Daha önce ameliyat olan varmı bir sıkıntıları oldumu?. çok merak ediyorum. Doktora çok iyi diyorlar ama çok korkuyorum!!!!!
ameliyat oldum sesim mükemmel. doktor total triedektomi yapmış. uyuşma filan da yok . her şey mükemmel!!!!allah herkese acil şifa versin.

Merhaba, benimde troidlerimin tamamı alındı,tek taraflı ses felci yaşıyorum..atom alacağım, atomun yan etkisini yaşadınız mı, tükürük bezleriyle ilgili, ,saç dökülmesi tarzı..

arkadaşlar ben burada nodüllerim olduğunu yazıyordum ve devamlı kontrol halinde tutmaya çalışıyorum..

en son bana ameliyat şart dediler..zaten artık geceleri yastıla bile yatamaz olmuştum.boğazımı nodüller tıkıyordu ve sesimin kalitesi gitmişti...

ameliyatta tüm tiroidleri ve 7 nodülü çıkardılar.. doktor bana ses tellerimde nodül olmadığını ve ses kaybı yaşamayacağımı söyledi...

ama ameliyat sonrası 4 ay boyunca sesim fısıltı halinde çıktı. 6 ay rapor aldım ve çalışamadım.doktorumu arayınca o da tiroidleri çıkarırken ses sinirlerimi zedelediğini ama düzeleceğini söyledi..

tek taraflı ses teli felci olmuştum. arkadaşlar o kadar korkunç bir durum ki..konuşamıyorsunuz,enerji harcayamıyorsunuz..nefes nefese kalıyorsunuz en ufak harakette.evi süpüremiyordum bile.. sıcak çay yok,soğuk hiçbirşey yok,yutkunma problemi,boğazınızda hep faranjit halleri,nefes kavurup geçiriyor..

ve düzelememe ihtimali o en beteriydi..

5. aydan sonra sesim yavaş yavaş yerine geldi.şükür..

bu arada tiroidlerim gitti..forumdaki arkadaşlar bu ameliyattan sonra 8-10 kilo aldıklarını söylüyordu..ben de 8 kilo aldım ve veremiyorum.hormonlarım alt-üst.metabolizmam yavaş..neler yapıyorum neler..

kilo hemen alıyorum ama biraz süzülmek için çok çaba harcıyorum.eskiden bu çabalarla incecik kalırdım ama şu anda gerçekten bunalımdayım..eski kıyafetlerime giremiyorum.

artı adet problemleri yaşıyorum..sorum şu:bu ameliyatı olanlar hiç bu sorunları yaşadı mı acaba?
Geçici ses teli felciniz iyileşti mi ,nasıl bir süreç yaşadınız,ne kadar sürdü..

Merhaba,
Bende total tiroidektomi oldum. Benim sorunum ise çift taraflı ses teli felci .
Anadolu Sağlık John Hopkins Gebze hastanesinde görevli Dr. Kemal Raşa ya tiroid kanserim sebebi ile totaltiroidektomi ameliyatımı yaptı. Ameliyattan gözümü açtığım andan itibaren nefes alamadım, yemek yiyemedim ve sıvı tüketemedim. Aynı zamanda konuşma zorluğu yaşadım. Kendisi ve ekibi bu durumun geçici olduğunu ameliyatta soğuk ortam olması vs. gibi sebeplerle ödem oluştuğunu söylediler. 4.gün taburcu edildim ki bana verilen bilgiye göre normalde hastanede 1 gece kalacaktım. Şikayetlerimin şiddetle devam etmesi üzerine görüştüğüm KBB uzmanı çift taraflı ses teli felci olduğumu söyledi. Bu yoruma Kemal bey ise KBB cilerin abarttığını söyledi. Haziran 2021 de olduğum ameliyat üzerinden 2 yılı aşkın süre geçti ve çift taraflı ses teli felci ile yaşamaya çalışıyorum. Sesimi kimse dumuyor, aldığım ses ve nefes terapisinin sayısını unuttum. Spor yapamıyorum ağır taşıyamıyorum ve uyuyamıyorum. Kemal Raşa beni bir kere aramadı sormadı, ameliyat sonrası kontrol için görüştüğümde ise ben seni ne hale getirdim sen bana çikolata mı getirdin diye de pişkin bir yorumda bulundu. Konuyu yargıya taşıdım. Yaşadıklarımı kimse yaşamasın isterim
Geçici ses teli felciniz iyileşti mi ,nasıl bir süreç yaşadınız,ne kadar sürdü..

X