• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tost makinesi hakkında fikirleriniz nelerdir?

enessa

İzmirdeyim
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
143
3
641
43
Almanya
hanımlar evime tost makinası alacağım. sizce ne marka iyidir tecrübesi olanlar yardım etsin lütfen.

evet bende alacağım merakla bekliyorum...

annem felix kullanıyor memnun ama yinede yorumları takipteyim...

bende tefal kullanıyorum çok memnunum tefal snackn bütün parçaları sökülüp bulaşık makinasında yıkanıyor ve waffle de yapıyor tavsiye ederim

bende tefal kullanıyorum çok memnunum tefal snackn bütün parçaları sökülüp bulaşık makinasında yıkanıyor ve waffle de yapıyor tavsiye ederim

hem bütün parçaları çıkıyor hem de waffle yapıyor ha...süpermiş ya..bana başka bir marka hediye gelmişti...gelmeseydi kesin bundan alırdım.....waffle ye bayılırım ben

78031kd1.jpg

Arzum portento aldım memnunum, özellikle ızgarası çıkarılıp yıkanabilen tost makinalarını tercih etmeni tavsiye ederim....:delphin:

Arzumun tost makinasını tavsiye ederim .Ürün ismi"Arzum Prego"olarak geçiyor..Plakaları Teflon ve kolayca çıkartıp yıkıyorum.Tavuk ,köfte, balık her şeyi denedim çok güzel pişiyor..Tost yaparkende tost ekmeğinden 3 tane birden aynı anda yapabilirsiniz.İçi oldukça geniş.Fiyatıda oldukça uygun.
mtarar213.jpg

arkadaşlar,

birkaç aydır biz de tost makinesi arıyorduk. sadece tost fonkisyonu olmasını ve az yer kaplamasını istiyorduk.

ilk başta pişirme plakaları çıksın istemiştik. plakaları çıkan 4'lü tost yapabilen makineler indirimlerde 50 tl civarına alınabiliyordu. bir sitede makine güçlerini, sıcaklık ayarlarını incelerken aklıma şu geldi: büyük makineyi ısıtmak için daha çok enerji harcayacağız, bir tost bile yapsak.

evdeki kalabalığı düşünüp ona göre almalı diye düşünüyorum.

biz sadece iki kişiyiz ve bir defada en fazla, genelde de tek tek yapacağız, farklı saatlerde kahvaltı yaptığımız için.

sinbo'nun ikili tost makinesini aldık, 35 tl civarı sanırım fiyatı,carrefour express'ten, pişirme yüzeyleri çıkıyor.

ayrıca king'in 2'li tost makinesi de bir yerde indirimdeydi sanırım 32 tl civarı bu günlerde.

bir de migros'ta bilmediğim bir markanın 2 li makinesi 26 liraydı diye hatırlıyorum geçen hafta.

biz çok kafaya taktığımız için paylaşmak istedim, bugünlerde arayan arkadaşlar varsa.

:enbuyukkk:

aslında küçük ev aletleri de şans işi arçelik tost makinem hediye gelmişti 9 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum plakaları çıkabilen ve de bulaşık makinesinde yıkanabilen olduğu için çok pratik
hangi marka da karar verirseniz verin mutlaka plakaları çıkabilen olsun sorunsuz temizlenmesi açısından en önemli ayrıntı

valla 2 tane tantık ver bende işimi görüyo.. markayı takıntı yapma bence........sengözlerimebaksanab

bence de şans işi elektronik alet konusu. sadece tost fonksiyonunu istediğimizi için de mümkün olduğu kadar ucuz olsun istedik. evet çıkması çok iyi oldu, ıslatıp süngerle temizlemek içni bile olsa, elektrikli ısıtıcı bölümlerine su kaçmıyor rahat rahat temizliyoruz. pahalı bir tane alacağıma, ucuz bozulur eskirse yenisini alırım dedim.

Kızlar ama plakaları çıkanların üstü teflon ve ekmeği güzel kızartıp inceltmiyor.Bizde arzumun metal olanı var teflon çıkan plaka yenilerden hiç memnun değiliz.Tostu güzel kızartmıyor ve kalın oluyor.Lezzetide güzel değil.O yüzden temizliği zorda olsa; tostu en lezzetli yapan büfe tipi dökme demirden yapılan tost makineleri.Tek dezavantajı plakaları çıkmıyo büfe tiplerinin.Ama sadece tost yapıcaksanız fazla zor olmaz.Lezzeti ve hızı tartışılmaz ama, abimlerde kenwood büfe tipi çelik var çok hızlı iki ekmeği aynı anda ince ve üstü çıtırçıtır kızartıp pişiriyor.120 tl civarı fiyatı.Aynısının king'dede benzeri var oda güzel.

Ben de arkadaşıma katılıyorum. Önce tefal kullandım 2 sene boyunca plakaları çıkıyor rahat diyorsunuz ama suda yıkandıkça ve özellikle başka ızgaralar yaptıkça çabuk ölüyor ve bir yerinde sıyrık olunca içim sinmedi açıkçası kanser vakaları arttığı için. Ben de Kenwood 128 YTL bayılıp almıştım birkaç ay önce dökme demir... Ondan önce yediklerim tost değilmiş meğerse ... tostumsu birşeymiş onu gördüm. Kesinlikle dökme demiri tavsiye ediyorum. Ama tabi artık diğer ızgaraları tostta yapmıyorum ve tostu sadece tost için kullanıyorum. Böyle olunca da ıslak bir bezle kolaylıkla silinebiliyor ve kalemle üzerini çizmeye kalksanız dahi çizilmiyor. Eğer henüz almadıysanız kenwood dökme demir plakalı olanı kesinlikle tavsiye ediyorum. Pişman olmazsınız ...

Yeni tost makinası almak istiyorum teflon plakası çıkanlar için riskli kanserojen etkisi olabiliyor deniliyor o yüzden dökme demirden olanlardan tavsiyelerinizi bekliyorum

78031kd1.jpg

Arzum portento aldım memnunum, özellikle ızgarası çıkarılıp yıkanabilen tost makinalarını tercih etmeni tavsiye ederim....:delphin:

Ekim 2008 de aldığımı söylediğim tost makinasının suyu çıktı arkadaşlar aman Arzum almayın derim, sadece günde bir kere tost yapma amaçlı kullandığım halde içinin plakaları yer yer aşındı, termostatlı olduğu halde daha bir kaç kullanmada üst kapağın kenarları belirgin bir şekilde ısıdan renk değiştirdi alt kısmı çatladı ki hor kullanma filan da söz konusu değil, servise götürdük 1 aya yakındır orada bekliyordu ki eşim sinirlendi gitti geri aldı üst kapağı gelmemiş onu bekliyormuş servis, yurt dışından gelse daha çabuk gelirdi herhalde, şu anda makinadan soğumuş durumdayım ve yeni arayışlar içindeyim :delphin:

kenwood hg400 aldım daha kullanmadım ama okuduğum yorumlar iyi yönde inşallah iyidir iyi para saydık çünkü

kenwood hg400 aldım daha kullanmadım ama okuduğum yorumlar iyi yönde inşallah iyidir iyi para saydık çünkü

Ben de Kenwood SM 606 aldım bir haftadır kullanıyorum, ben de çok methini duydum bakalım artık hayırlısı kaydirigubbakcemile5

Back