How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çocuk Hastalıkları torticollis (boyun eğrisi)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sudenazxixm

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2007
26
0
286
40
İstanbul
bebeğim şuan 3,5 aylık torticollis (boyun eğrisi) olduğu ortaya çıktı. dokror masaj yaparak geçeceğini söyledi aranızda bu hastalıkla uğraşanlar varsa bilgi verebilirlermi:(

canım çok geçmiş olsun.bizde de başını tam tutamadığından 5.aya kadar hep sağa kaydı boynu.ortopediste gitmiştik,bepantenle masaj yapın demişti, aşağı-yukarı...5-6 aylıkken başını tam tutunca geçti.tortikolis miydi,değil miydi bilmiyorum?böyle bişey yaşadık biz de...

benimde oğlum sürekli kafası sağdaydı...4 aty boyunca..
doktorumuz egzersiz geçeeğini söyledi..
evde 10 gün kadar uyguladık ve geçti..
kafasını tutmaya başlayınca ve egzersizle geçer canım...

benimde kızımda vardı ve ne kadar umutsuzluklarda yaşasam geçti.egzersizler çok önemli mutlaka yapmalısın o ağlayacaktır ama acısından değil korkma.

bir doktorun sitesinde şekilli egzersizleri gördüm ve kızıma 3 gün uygulama sonunda faydasını gördüm düzeldi gerçi benimki çok ama çok hafifti sanırım ondan erken faydasını gördüm aşırı olsaydı zaten direk doktora götürürdüm risk almazdım

canım ben 21 günlukken tortikolıs olduğunu bıldım dr gittik gerçektende doğruymuş.zor doğumdan olduğunu söyledi dr.bebeğim şuan 8aylık ve ben hala masajını yapıyorum.fizyoterapistimiz tam 1 yıl bunun tekrarlanması gerektığini söyledi yoksa tekrarlar dedi çok korktum.her gün yapıyorum evet bebeğim ağlıyor engellemeye çalışıyor.ama ben yınede sağlığı içişn mecburen yapıyorum.sizinde mı zor doğumdan kaynaklandı acaba?

nasıl masaj yapıldığını sormuş arkadas anlatayım bebeğin tortikolısı ne taraftaysa oraya elınıze bıraz zeytın yağı yada herhangi bı yağ sürüpaşağıdan yukarıya doğru bas parmakla yumuşatıyoruz.ardından bebeğin omzunu tutup basınıda diğer elle tutarak gerdiriyoruz 10 defa sayıp tekrar yapıyoruz bunu yaklaşık 10 defa yapılıyor.bırde oyuncaklarını eğer sol tarafa hep sağdan verın dedi kı gerılsın dedı bızım şuan4 ayımız kaldı 1yılı bulmaya.sakın yapmamazlık yapmayın hepsine acıl şifalar versin rabbım..

Back