• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk Sertleşmesine, Kalınlaşmasına Bir Çözüm

benim harita gibi yoluk yoluk sert kalın derili ayaklarım vardı çok sinir oluyordum ne kremler kullandım yo anam yok bunu ilk okuduğumda pek inanmadım ama denesem ne olur dedim tam yarım saat sirkeli suda tuttum ayaklarımı ve ponzo ile iyice ovdum dümdüz oldu üzerine de gliserinli krem sürüp pamuklu çorap giyip yattım bayıldım güzel gelmeye başladı ayaklarım gözüme tavsiye ederim herkese bilsem önce resmini çekerdim önce ve sonra diye

ben sirkeyı caydanlıga kullanıyorum kireci söküyo acaba benım bır ayagımda cok az bır yerde alerjık egzama var gecmek uzere sirkelı su yapsam zararı olurmu acaba arkadaşlar

ben ponza taşıyla ovduktan sora hafif sertleşme oldu sanki eskiden böle değildi.. neyse ben de deniyim bu sirkeli suyu ilerlemeden :umursamaz:

bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....

bende yapıyorum fakat köpuklu su ıle....en kısa zamanda sırke ıle deneyecegım cnm sagol

bu topuk sertleşmesi bendede var ve artık iyce canımı sıkıyo mafoldumben
bir çok yöntem denedim ayy sölemesi ayıp ayaklarımı çamaşırsulu suya bile soktum:1ninca: bitmedi meret ..
bu yöntemde ilginç ve farklı deneyeceğim.. yılmak yok teşekkürlerkaydirigubbakcemile5

Topukta ki derilerin pek fazla kazınması taraftarı değilim,tıpkı manikür ve pedikürde dip etlerin alınması gibi..En kolayı gece yatarken topuklarınızı (hatta ayağınızın tamamını)vazelinle ovup üstüne çorap giyip yatmanızdır.Bunu belli periyotlarla arada bir yaparsanız topuklarınız da elleriniz de çok güzel bir hale gelir.Denenmiştir..;)

ben topuklarıma 5/6 ayda bir , bir yöntemle temizlerim..ne mi?
bir kovanın içine dayanabileceğim kadar sıcak su koyarım
topuklarımı kremlerim
suyun içinde bekletirim
hani şu permatikler oluyor ya tek bıçaklı, alt tarafındaki plastiği makas yardımıyla keser bıçağın alt tarafının serbest kalmasını sağlarım..
suya bastırıp :) beklettiğim topuklarımı yumuşayınca jiletle hafifce kazırım.hafif diyorum çok bastırmayın..en etkilisi budur...sirkeli suda 1/2 ay sonra yine aynısı oluyor...ama jiletle 6 ay gidiyor.daha etkili

ben her banyoda kese yapıyorum.arada bir ponza taşı kullanıyorum ölü deriyi iyice atsın diye birde vazelin sürüyorum.buzamana kadar hiç sertleşmedi yumuşacıklar

Back