• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk Sertleşmesine, Kalınlaşmasına Bir Çözüm

geçen de okumustum burdada vazelın ve asiprini ben sadece kremledim sonrak alın yünlü çorap giydim yumusacık oldu ama onu arada havalandırmak lazm çünkü parmak araları mantar olabilir.dikkat etmek gerekır.

ponza tasi onermem sonra deri tekrar kalınlasiyor. peeling ardından ayaklarınızı iyice kurutun, vazelin ya da herhangi bir nemlendirici kremi iyice yedirip 5-10 dk sonra pamuklu corapla yatın. gündelikte kaliteli coraplar topugu sertleştirmiyor genelde buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. her banyodan sonra ayakbakımınızı ihmal etmezseniz sorun yaşamazsınız sengözlerimebaksanab

Yere çıplak ayakla&çorapla bastığınız sürece devam eder. Ayağınızdan terliği hiç eksik etmeyin, göreceksiniz yumuşacık pembe pembe topuklarınız olacak, bakıma gerek bile kalmayacak.

ay ben akşam yaptım,harika oldu umarım derim kalınlaşmazda bişey sorcam pamuklu çorap normal çorap demi:???

ayak tabanındaki derinin sertleşmesi bence kullanıdıgınız ayakkabılardanda kaynaklanır, eğer topuklu, sert, veya dengesi bozuk ayakkabılar giyerseniz ayak tabanının zorlandığı noktalarda nasır artar, deri kalınlaşır, bu kimi zaman ayak baş parmağında kimi zaman topukta kimi zaman ayak içinde yada komple ayak tabanında olur. şahsen ben topuklu ayakkabıyı çok seviyorum ve ne kadar kaliteli markaları ve ortapedik topukluları tercih etsemde ve hatta her gece yatmadan önce kremlesemde kalınlaşma oluyor. gülü seven dikenine katlanır misali. :) yaz aylarını çok seviyorum çünkü kumsalda yarım saat yürüyüşlerle inanılmaz güzelleşiyorlar.

bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....

paylaşımın için teşekkür ederim denicem hemen

ben lapitak marka ayak bakım kremi kullanıyorum.. Yanılmıyorsam kuaförlerde satılıyor yalnızca. 20-25 tl civari birşey olmalı. ayak tabanınız demir bile olsa, pamuk gibi yumuşatacak bir krem emin olabilirsiniz. :)

Annemin topukları çok kötü, çatlak, kuru ve sert, acaba onda işe yarar mı gidince bi yaptırayım, onun için mucize olacağını sanmıyorum ama faydası olur sanırım en azındna eskiye nazaran daha iyi görünür...

selam kızlar bu yontemı ben bılıyordum onceden. ve ozellıkle yaz ayları yaklastıgında hemen yaptıgım bır ıslemdır. kesınlıkle faydası oluyor. bu ıslemı bılgısayar basındayken bıle yapıyordum. yarım saat yeterlı zaten. ben ardından hafıf bır sekılde vazelınleyıp yatıyordum.. sımdı yıne uygulayacagım. sırke de cesıtı onemlı degıl dıye bılıyorum. denemekte fayda var bence..

kızlar ayaklarımı her banyoda ponzalarım ben... sonra bildiğimiz vazelin sürerim...daha ayaklarım nemliyken tam kurutmadan sürerim hemde..böylece iyice dağılmış ve emilmiş oluyor...vazelin suyu hapsediyor sanki driye.... çorap giyerim üzerine birde... böyle kalırım biraz.... aynı işlem gliserine limon suyu katılarakda oluyor... süper bence .... bi sürü paralar werip ayak kremleri almaya hiiç gerek yok bence.............topuklar yumuşacık ve pembiş oluyor...zemuszemus

ponza tasi onermem sonra deri tekrar kalınlasiyor. peeling ardından ayaklarınızı iyice kurutun, vazelin ya da herhangi bir nemlendirici kremi iyice yedirip 5-10 dk sonra pamuklu corapla yatın. gündelikte kaliteli coraplar topugu sertleştirmiyor genelde buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. her banyodan sonra ayakbakımınızı ihmal etmezseniz sorun yaşamazsınız sengözlerimebaksanab

kizlar ponza tasini annem kullandi zamanla dahada sertlesti..o yüzden kullanmaya cesaret edemiyorum..bende deniz tuzu icerikli peeling yapip vazelin sürüyorum bolca..corabimi giyiyorum..
etkisi varmi derseniz bikac gün sadece,sonra bastan bi daha..hergün aksama kadar ayakkabida kalmaktan deriler iyice kalinlasmis,ne yapsam daha fazla bilmiyorummafoldumben

ben lapitak marka ayak bakım kremi kullanıyorum.. Yanılmıyorsam kuaförlerde satılıyor yalnızca. 20-25 tl civari birşey olmalı. ayak tabanınız demir bile olsa, pamuk gibi yumuşatacak bir krem emin olabilirsiniz. :)

Ben de bir çok ayak kremı kullandım ama gerçekten en güzeli lapidak.alkisalkisalkis Önceleri bende kuaforden aldım 25 Tl Çok üzgünüm çoook ye ama sonradan farkettim ki aynı urun 5 TLdelikafadulden magazalarda. Kuaför yerine bujuterilere bakın arkadaşlar..

Ben de bir çok ayak kremı kullandım ama gerçekten en güzeli lapidak.alkisalkisalkis Önceleri bende kuaforden aldım 25 Tl Çok üzgünüm çoook ye ama sonradan farkettim ki aynı urun 5 TLdelikafadulden magazalarda. Kuaför yerine bujuterilere bakın arkadaşlar..

desene kazıklandık, öğrendiğim iyi oldu ama teşekkürler mumy :D

Kızlar ben uzun süredir ayaklarıma bepanten sürüyorum.
ve inanın topuklarım yumuşacık.
aklınızda olsun.
opuyorumnanaktan

Back