• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk Sertleşmesine, Kalınlaşmasına Bir Çözüm

defne/oxgxuz

sana emanetiz Allah'ım
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
150
13
96
İzmir
bi leğene ılık su dolduruyorum sonra içine sirke (evde elma sirkesi vardı ben onu kullanıyorum) sirke döküyorum bi miktar. sonra ayaklarımı bunda yarım saat civarı tv izlerken bekletiyorum. sonra ponzyla yavaş yavaş ovuyorum ve harika çıkartıyor, uzun sürede tekrarlamıyor o sertlik. hem tırnak dibindeki etleri de hemen o anda o suda temizleyin, işte size süper pedikür :))) ben ayda bir yapıyorum. öyle uğraşamam krem çorap ilaç vs.....

defne/oğuz teşekkür ederim bende artık yaz geldi sandaletler dolablardan çıktı ayak bakımı yapmalı diyordum ki yazını gördüm sağolasına.s.

Ben sıcak suda bekletiyorum yarım saat , acaba sizin gibi sirke koysam sıcak suya bir mahsuru olurmu ve sirkenin belirli bir miktarı varmı?

Şimdiden teşekkürler a.s.

arkadaşlar pardon kaç gündür yeni girebildi. ben aylardır yapıyorum, çok memnunum. sıcağa yakın ılık suya sirkeyi döküyorum. sirke miktarı şöyle kabı dolaştırarak iki turda falan döküyorum.benim evde elma sirkesi vardı onunla yapıyorum ama belki üzüm de olur işte hangisi ucuzsa bitane alıp koymalı bu iş için.

kızlar topuklarınız için bebak marka acı badem kremini tavsiye ederim.içinde vazelin var ve degişik tür kremler var.ben her gece yatmadan sürüyorum ve çok güzel yumuşatıyor.ölü deriyi inceltip yok ediyor.ama çok yıpranma ve nasırlaşma varsa ilk önce ponza taşıyla temizleyin.sevgiler...

denedim suyun içinde 15 20 dak. beklettim. baya iyi geldi. ponza kullandım. ama bundan sonrası önemli inşallah iki gün sonra eskisi gibi olmaz.

canım doğru söylüyosun bebeğim var 6 aydır pediküre gidemiyorum. bundan sonra her akşam kremimi sürüp 15 günde 1 de sirkeli su yapıcam ayaklarım hiç böle olmamıştı daha önce.

cok fazla o kalin deriyi kesmek de iyi degildir benden söylemesi.
cilt savunmaya geciyo cok kesilip deri incelince ozamanda daha kalinlasiyo dogal olarak.. ponza tasi kullanmadan pedikure gitmeden bir süre sirf ayaklar icin özel bir kremle, veya ben denemedim ama vazelin iyi geliyorsa vazelinle dinlendirin kendine gelsin ayaklar

Teşekkurler daha öncede duymuştum ama denememiştim işin içine sirkede geldi simdi:) sahi bu sirke her derde deva derler inanmazdım haklılarmış galiba ..

Back