Herkes Cogu insan Temelde Yani Topraktan Daire Alıyor.. Daha karlı oldugunu söylüyorlar..
Gercekten Öle mi?
Hic Aranızda Temelden Ev Alan Var mı Kızlar? Satışı Nasıl oluyor? Sorun Cıkıyor mu? Cıkmaması icin Nasil Sözleşme Yapılması Gerekıyor? 100%de kac İndirimli oluyor? Tapusu Nasıl Oluyor? İç Tasarım İstendiği Gibimi Oluyor?
bizde topraktan ev almıştık.apartmanın temelı atıldığını gormustuk ve yapan fırma ıle ırtıbata gectık muteahhıtle gorustuk ve satın aldık.tam olarak nasıl tapu bılmıyorum ama yapılacak evın sartlarını planını goruyor o sekılde sozlesme ımzalıyorsunuz.muteahhıtın plana uyacağına dair.tapusu ne şekil oluyor bılemıyorum.
istediği gibi olma konusuna gelince,misal banyolar fayans yapılacaktı ben secılen rengı ıstemedım ve anlaştıkları fırmaya gıdıp kendım oradan başka bır karo sectım.benım evıme dıgerlerınden farklı gonderıp dosedıler.duvar rengı şampanya yapıyorlardı ben arayıp beyaz ıstedıgımı soyledım,beyaz yapıldı.mutfak dolapları mat her yerde olan modeldı.marangoz olcu almaya geldıgınde renk kataloğundan parlak ve başka bır renk ıstedım benım mutfağıma o yapıldı.merdıven altı bölümünü kapalı istedim.kapıların modelini rengını farklı ıstedım yıne fırmaya gıdıp konuştum.yanı bu gını ufakta olsa bır suru seyı kendın secebılırsın.bir daha cok zor degısen seyler olduğunu düşünürsek,bunlar büyük değişikliklerdi.tabıı bastan fırma ıle konuşmak gerekiyor ya da kım yaptırıyorsa ben istediğim degısıklıklerı yapabılırmıyım dıye sor mutlaka.her temelden gırıs aynı olacak dıye bır sey yok,yapan yer ugrasmak ıstemeyebılır.
bizim %30 karımız olmuştu.tabii evın bıtısıne kadar beklediğimiz surede aynı parayı faıze koyduğumuzu dusunsek alacağımız faızı düşmedim.sadece alış-satış farkı...
biz de 3 sene önce aldık evimizi topraktan...evin henüz temeli de yoktu..biz bulunduğumuz ilde çok güvenilir bir şirketten aldık..zira tapumuzu da o zaman aldık yani evin temeli kazılmadan tapu yapıldı,kredimizi de çektik ödemeye başladık..1 yıl önce tahahhüt ettikleri zamanda bitirdiler..bize diğer projelerinin örnek dairelerini gösterdiler..biraz farklı oldu tabi..ama bizim anlaşmamızda hiç bir urunü değiştirmek yoktu ..yani istemezseniz atarsınız başka yaptırırsınız biz uğraşamayız dediler..ama sonuç güzel oldu evimde beğenmediğim bir şey yok ççok şükür..biz o zaman 150bine almıştık..karşı dairem ev teslim olduktan sonra 200e satıldı ..karlıyız yani:))
güvendiğin bir şirketten yada müteahhitten topraktan ev almak bence gayet mantıklı
biz de 3 sene önce aldık evimizi topraktan...evin henüz temeli de yoktu..biz bulunduğumuz ilde çok güvenilir bir şirketten aldık..zira tapumuzu da o zaman aldık yani evin temeli kazılmadan tapu yapıldı,kredimizi de çektik ödemeye başladık..1 yıl önce tahahhüt ettikleri zamanda bitirdiler..bize diğer projelerinin örnek dairelerini gösterdiler..biraz farklı oldu tabi..ama bizim anlaşmamızda hiç bir urunü değiştirmek yoktu ..yani istemezseniz atarsınız başka yaptırırsınız biz uğraşamayız dediler..ama sonuç güzel oldu evimde beğenmediğim bir şey yok ççok şükür..biz o zaman 150bine almıştık..karşı dairem ev teslim olduktan sonra 200e satıldı ..karlıyız yani:))
güvendiğin bir şirketten yada müteahhitten topraktan ev almak bence gayet mantıklı