Toprak Güveç

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.341
398
Merhabalar...Balayında kapadokyaya gitmiştik ve her yerde çanak çömlek görünce bizde bi güveç alalım dedik.Öyle kenara kaldırayım bulunsun diye değil sürekli yemek yapmak için özellikle kuru fasülyeyi.Güvecin rengi koyuydu fırınlanmış içi mat pürüzlü .Kuru fasülye yaptım tadı tuhaftı sanki toprak yiyiyor gibiydik eşimle daha sonra yoğurt mayaladım ve çöpe atmak zorunda kaldım tadından dolayı.Ne yapabilirim kullandım da fırınlamış diye tahmin ediyorum çünkü ocakta 3 saat yemek pişti .O kadar yoldan getirdim çöpede atmaya kıyamıyorum.Ne yapsam ki???

Canım güveç kullanılmadan önce içini yağlayıp mahalle fırına verilir yada ev de bunu yapabilirsin kimileri kemik koyup kaynatın derler bu bir çeşit sırlamadır ondan olmuş olabilir

içine bol miktarda yağ koyup fırına surebilirsin. 200 gram kadar tercih ettiğin bi yağdan köy içine fırına at iyice her tarafının emmesini sağla, sonrasında yikayip kullanabilirsin. Yağı emdiği için diğer tatları ve rengini vermez yemeğe. Ama yinede yoğurt mayalamak için uygun olmaz bence. Yoğurt mayalanmak için içi parlak sırlı olanlar var onlardan almaliydin. Bunda vaktin olduğu zamanlarda uzun uzun pisirebilecegin et yemekleri, bakliyatlar çok lezzetli olacaktir

Daha önce 2 kez kullandım bu işlemi yapsam düzelir mi peki birde mahalle fırınının yapacağını sanmıyorum evimdeki fırında 240 dereceye getirip yarım saat içinde ısınsa olur mu?

Daha önce 2 kez kullandım bu işlemi yapsam düzelir mi peki birde mahalle fırınının yapacağını sanmıyorum evimdeki fırında 240 dereceye getirip yarım saat içinde ısınsa olur mu?
Benim bildigim hic kullanılmamıs olması lazım ama yinede bir dene evdeki fırında cok uzun sürebilir 1-2 saatte olur

Son düzenleme:
Mahalle fırınları yapıyor canım evde uzun sürer .

daha bugün güveçte yemek yaptım nefis oluyor ama arkadaşlarında dediği gibi mutlaka bolca yağlanmış şekilde fırınlanması gerekiyor. Mahalle fırınını kullanmak daha mantıklı bence. Hem nasıl yapılacağını onlar daha iyi bilirler

"Caba"dır onun adı caba içinde güveç yapılır, yoğurt yapılır, keşkek yapılır içine giresi gelir insanın yerken anam aş erecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…