Ben öpüşene müdahale edeni görmedim ama küfür edene de müdahale edeni görmedim aynı zamanda. Dövene de müdahale edilmiyor...Bir de bizim toplumumuzda sarılmak, öpüşmek tü kaka. Sokakta öpüşen birçift görsek anında müdahale ederiz. Ama küfür etmek normal. Küfür eden birine ağzını topla, efendi ol diyen birini gördünüz mü? Ben görmedim...
Umarım her şey istediğiniz gibi olur, zaten siz prim vermezseniz kimse saçma sapan davranışlarda bulunamaz. Sevgili olmak için sevgili olmak, evlenmek için evlenmek sonucunda da yaşanabiliyor o tarz durumlar.
Üniversitede o kadar çok görüyorum ki onlardan. Ah ben çok farklı hayal etmiştim halbu ki. :) 3 yıl oldu halen alışamadım, alışamam da öyle saçma sapan şeylere.o erkeğin bayan versiyonları da var. küfürlü, yüksek seste konuşmalar... görünüşte kız ama davranış erkekten de odun... emocular masum kalıyor onların yanında...
Ben o kadar çok gördüm ki sarılana öpüşene müdahale eden. Hatta bununla ilgili onlarca haber bulabilirim size. Hatta ve hatta bu başlıkta bile sarmaş dolaş olmayı normal karşılamıyorum diyen var, siz de destek vermişsiniz. Sevgiden, sevgi gösterilerinden birbirine dokunan gençlerden korkarsak birbirine küfür eden gençlerle başbaşa kalırız.Ben öpüşene müdahale edeni görmedim ama küfür edene de müdahale edeni görmedim aynı zamanda. Dövene de müdahale edilmiyor...
Bizim insanımız sarmaş dolaş olmayı abartıp işi direkt olarak "yiyişmek" eylemine geçirdiği için ve ben de bunun mahrem bir olay olduğunu düşündüğüm için bizim insanımızın "sarmaş dolaş" olmasını bu bağlamda desteklemiyorum. Keşke sadece sarmaş dolaş olsalar, birbirlerine gösterdikleri şey sevgi olsa. Bizim insanımız suyunu çıkarmayı seviyor bazı şeylerin. Onların yaptığı sevgi gösterisi de değil, keşke sevgi gösterisi olsa. Yetişkin içerik diye birşey vardır, herkes bilir ama insanımızın abarttığı ortamda çocuk çocuk da buna maruz kalabiliyor. Ha o dereceye getirene de müdahale edildiğini görmedim, şahsi olarak denk gelmedim. Ama yaşanan çok fazla olay var, bunları okuyoruz haberlerden falan.Ben o kadar çok gördüm ki sarılana öpüşene müdahale eden. Hatta bununla ilgili onlarca haber bulabilirim size. Hatta ve hatta bu başlıkta bile sarmaş dolaş olmayı normal karşılamıyorum diyen var, siz de destek vermişsiniz. Sevgiden, sevgi gösterilerinden birbirine dokunan gençlerden korkarsak birbirine küfür eden gençlerle başbaşa kalırız.
Aynı şekilde küfürlü konuşmayı da insanların özeli sayacak olursak bu da çocuklara kötü örnek olan bir davranış. Belki de o dilde anlaşıyorlar, belki de çok mutlular. İnsanımız sevgi gösterilerini, aşk gösterilerini, birbirlerine dokunmayı falan da abartıyor. Çoluk çocuk bu defa sevgi denen şeyi yanlış anlıyor. Hadi televizyondaki, internetteki bazı şeylerden çocuğunu korursun falan ama otobüse de mi binmesin millet çocuğuyla üstelik gündüz vakti? Hadi biz yetişkiniz ama çocuklara yazık. Bu dediğim şey küfür, şiddet vs için de geçerli, abartılan sarmaş dolaş olma halleri için de geçerli.aslında insanların kendi özelini dışarda ulu orta yaşanmaması taraftarıyım. yoksa kimseyi ilgilendirmez. aynı şey küfürlü konuşanlar içinde geçerli. evde ne halleri varsa görsünler.
Bizim insanımız sarmaş dolaş olmayı abartıp işi direkt olarak "yiyişmek" eylemine geçirdiği için ve ben de bunun mahrem bir olay olduğunu düşündüğüm için bizim insanımızın "sarmaş dolaş" olmasını bu bağlamda desteklemiyorum. Keşke sadece sarmaş dolaş olsalar, birbirlerine gösterdikleri şey sevgi olsa. Bizim insanımız suyunu çıkarmayı seviyor bazı şeylerin. Onların yaptığı sevgi gösterisi de değil, keşke sevgi gösterisi olsa. Yetişkin içerik diye birşey vardır, herkes bilir ama insanımızın abarttığı ortamda çocuk çocuk da buna maruz kalabiliyor. Ha o dereceye getirene de müdahale edildiğini görmedim, şahsi olarak denk gelmedim. Ama yaşanan çok fazla olay var, bunları okuyoruz haberlerden falan.
İyi günler sevgili hanımlar.
Havanın güzelliğine bakınca insanın bütün dertlerini şöyle bir saatliğine de olsa bir kenara bakıp baharın tadını çıkarası geliyor bence. Elbette bahsedeceğim şey benim için kişisel bir dert değil ama sadece paylaşmak istiyorum. Kişisel bir dert değil dedim ama toplumsal açıdan bakıldığında pek parlak bir durum da değil sanırım. Ben içinde yaşadığım toplumu gözlemlemeyi, insanların toplum içinde birbirlerine nasıl davrandıklarını, nasıl konuştuklarını falan izlemeyi seven biriyim. Yıllardır var bu alışkanlığım. Bahsedeceğim şey sevgililer arasındaki ilişkiler. Başlık sadece ne yazacağıma karar veremediğim için öyle oldu, kusuruma bakmayın.
Dün eve gitmek için bir dolmuşa bindim, zaten pek kalabalık da sayılmazdı aracın için. Bir çift gözüme ilişti. Sevgili oldukları zaten oturuşlarından belliydi, gayet olağan bir şekilde işte çocuk kıza sarılmış falan. Bunda bir sıkıntı yok, ilk bakışta insana huzur bile veriyorlar. Aynı ortamda bulununca ve onlar konuşmaya başlayınca düşüncelerim değişti. Bu arada kız, çocuk gibi şeyler söyledim ama bunların yaşı tahminimce 25-30 arasındaydı, yani ergen falan değiller. Bir kere konuşmaları çok laubaliydi. Çocuk kıza "benim bütün sevgililerim zekiydi, bi sen salak çıktın" deyip gülüyor, kız da "ya sen ne diyorsun" falan diye önce çıkışıyor, o çıkıştıkça çocuk gülüyor, "bi sen salak çıktın" demeye devam ediyordu. Kız da hiçbir şey yokmuş gibi başını onun omzuna koydu, biraz havadan sudan konuştular. İçimden "bu nasıl bir şakalaşma" diye geçirdim, içimden kahkaha atmak geldi neredeyse. Sonra bir süre konuşmadılar, yine konuşmaya başladıklarında kız bişey söyledi ve çocuk ona cevap olarak "senin ağzına s***yım da gör!" deyip kahkaha attı. Kız yine bozulur gibi oldu, bir dakika sonra aşkım, canım, cicim şekilde davrandı çocuğa. Bu esnada dolmuş kalabalıklaşıyordu ve neredeyse herkes onların konuşmasını rahatça duyabiliyordu çünkü sesleri oldukça yüksekti. Buna benzer birkaç laçka konuşmaları daha oldu ama burada söylemek istemiyorum. Ben toplum içinde bu tarz tuhaf sevgili konuşmalarına bu aralar çok sık rastlar oldum ve en son şahit olduğum şeyi size aktarıyorum sadece. İnsanların birbirine mi saygısı yok, toplum içinde olduklarını mı unutuyorlar falan filan yani bilemiyorum ama neden ilişkilerde seviye böyle? Tamam belki kalabalıktaki hiç kimse seni takmıyor ama neden sevgiline küfürlü şakalar yapıyorsun? Başbaşa kimin ne yaptığını bilemezsin, bu davranışlara bakarak onların ilişkisini değerlendirmek ne derece doğru olur bilmiyorum ama insanlarımızın bu tarz hareketleri bana hoş gelmiyor. Seviyesiz olduklarını düşünüyorum. Sizce sevgililer toplum içinde birbirine nasıl davranmalı, siz nasıl davranıyorsunuz ve bir kadının, sevgilisinin kendi şahsına yönelik yaptığı küfürlü şaka(!)sına gülmesi sadece bana mı sevimli gelmiyor?
Öpüşmeyi kastetmiyorum elbette, öyle olsa öpüşmek derdim. Çok detay vermek istemediğim için öyle bir tabir kullandım. Hani böyle "eve kadar sabredememişler" ya da "bunu yapacak müsait bir alanları yok herhalde" diye düşündürür ya insana bazı durumlar, öyle işte. Ellerin pek rahat durmadığı bir durum da denebilir buna. İlginç bir toplumuz biz, siz o derece abartanı görmemişsiniz mesela, ben de sadece öptü diye dayak atanı görmedim. Eylemler, tepkiler çok fazla farklılık gösteriyor bazen. Normal bir şekilde sarmaş dolaş olanı da görüyorum, bunu abartanı da görüyorum, küfür edeni de görüyorum, geçenlerde kampüste şiddeti de gördüm mesela. Ama kastettiğim şey kesinlikle öpüşmek değil. Benim kastım, çocuklara falan kötü örnek olacak derece davranışlardı.Yiyişmekten kasıt öpüşmekse öpüşmek cinsellik değildir bence. İşin içine sokak ortasında fazlaca samimi görüntüler eller kollar giriyorsa haklı olabilirsiniz. Ama ben bu kadarına denk gelmedim. Sevgilisini öperek otobüse bindiren bir çocuğu tekme tokat dövenleri gördü bu gözler. Veda öpücüğü bile fazla gelmiş millete.
Öpüşmeyi kastetmiyorum elbette, öyle olsa öpüşmek derdim. Çok detay vermek istemediğim için öyle bir tabir kullandım. Hani böyle "eve kadar sabredememişler" ya da "bunu yapacak müsait bir alanları yok herhalde" diye düşündürür ya insana bazı durumlar, öyle işte. Ellerin pek rahat durmadığı bir durum da denebilir buna. İlginç bir toplumuz biz, siz o derece abartanı görmemişsiniz mesela, ben de sadece öptü diye dayak atanı görmedim. Eylemler, tepkiler çok fazla farklılık gösteriyor bazen. Normal bir şekilde sarmaş dolaş olanı da görüyorum, bunu abartanı da görüyorum, küfür edeni de görüyorum, geçenlerde kampüste şiddeti de gördüm mesela. Ama kastettiğim şey kesinlikle öpüşmek değil. Benim kastım, çocuklara falan kötü örnek olacak derece davranışlardı.
Ortalık berbat, ortası yok. :)Kadıköy sahilinde çok oluyor bunlar genel ve bizim ev çıkmaz sokakta öyle bir alan var ki liseliler işini görüp gidiyor bizim apt kısmen görüyor o alanı kaç defa laf olmuştur o kişilere.
Tam tersini de gördüm iki genç 15 / 16 yaşları avm terasında kız çocuğu dövecekti neredeyse elinde küllük çocuğu tehtit ediyor kafanı patlatırın o kız selam verse de almayacaksın diye
Ortalık berbat, ortası yok. :)
Yani bir oldukça kalabalık bir belediye otobüsünde, ayakta bir dünya yaşlı insandan birine dahi yer vermemesini geçtim, çevreyi hiç umursamayıp saçma sapan davranan sevgililerin yaptıkları şeyler özgürlük veya sevgi olamaz, olsa olsa terbiyesizliktir. İsteyen istediğini yapsın kime ne ama bunun bir yeri var, bu girmiyor kimsenin kafasına işte. İnsan utanır biraz onca insanın içinde birşeyler yapmaya.Belli sınır içerisinde güzel sarılmak masumane öpücükler ama bazıları ev yok dışarda yapalım hem fantazi olur kafasında küfürlü konuşana çok denk gelmedim erkekler dışarda çok yapıyor bunu saygısızca
Yani bir oldukça kalabalık bir belediye otobüsünde, ayakta bir dünya yaşlı insandan birine dahi yer vermemesini geçtim, çevreyi hiç umursamayıp saçma sapan davranan sevgililerin yaptıkları şeyler özgürlük veya sevgi olamaz, olsa olsa terbiyesizliktir. İsteyen istediğini yapsın kime ne ama bunun bir yeri var, bu girmiyor kimsenin kafasına işte. İnsan utanır biraz onca insanın içinde birşeyler yapmaya.