toplum içinde emzirme hakkında ne düşünüyorsunuz

kimine göre yanlış ama tecrübeleriniz nelerdir

Toplum içinde emzirmekten çekinmiyorum ben. Emzirme önlüğünü de bebeğim doğduktan sonra hemen aldım. Ancak birisi emzirirken tepemde dikilirse ona kıl olurum işte. Yanıma koymam kimseyi bakması için. Onun dışında vapurda, parkta emzirdiğim çok oldu. Tek sıkıntı çok rahat olmuyor emzirme yastığına alıştığım için.

bir annenin beslemesi,hayat vermesi için çocuğu emzirmesi gereken organını bir başkasından saklamasına gerek yok. zira o başkası da annesinin o organından beslenmiş biri. bu konuda hiç çekinmeyeceğimden eminim.

bu olayı ayıplayanları hiç anlamıyorum. Biz de meraklı değiliz heral de başkalarının yanında emzirmeye, fakat bazen insan mecbur kalıyor. Çocuk aniden acıkıyor ve çırpınmaya başlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum misafirlikte. Başka kadınların yanında emzirmek zorunda kalıyorum. Erkeklerin ya da erkek çocukarının yanında hiç emzirmedim ama

şahsen birgün bende anne olursam asla cekinmem emziririm. ister misafirlikte olsun ister dışarda. kimse için çocuguma eziyet cektiremem :10::nazar:

Aslaaa ayıp değil.en doğal olay.emzirme önlükleri var gayette rahat.
çiftlerin uluorta öpüşmesi ayıp olmuyor da emzirmek mi ayıp olacak.

Oglum 4 aylik oldu.2. ayda emzirme önlügümü aldim ve disarda oglum aciktigi anda emzirdim. Kimsenin bana baktigini veya kinadigini gormedim.hem oglumla acik havada vakit geciriyoruz, hem de onu aç birakmamis oluyorum.Herkese de tavsiye ederim.

kızlar henüz evli değilim bebeğim de yok dolayısı ile annelik içgüdülerim yok sizler kadar tabiki de acıkan bebek feryat figan bağıracak ve karnını doyurmak isteyecektir anne olarak onu doyurmak da sizin birinci göreviniz fakat bunu uluorta yapan bazı anneleri görüyorum ve bu bizim toplumumuz açısından pek de hoş olmayan bir görüntü oluyor. Emzirme önlükleriyle bu işi uygun bir köşeye çekilip yapan anne adaylarına saygım sonsuz fakat bu işi ben anneyim adı altında iyice çirkinleştiren hemcinslerimiz var ve bayan olarak utanç duymamıza neden oluyorlar. Size geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatayım geçenlerde sevdiceğimle yaşadığım şehrin gayet elit mekanlarından birine Bruncha gittik neyse güle oynaya kahvaltımızı yapıyoruz baya da kalabalık hava da müthiş mekanın dışındaki masalara oturduk karşımızdaki masada da iki aile var yaklaşık bir yaşında da bir bebekleri var neyse onlar da kahvaltı yapıyorlar. Sonra bebek ağlamaya başladı kadın hiç istifini bozmadan gömleğinin düğmelerini açtı göğsünü çıkardı sonra çocuğu aldı kucağına çocuk sinirlendiği için göğsü almak istemiyor kadının göğüs açık bu sırada ve mekan tıklım tıklım yanında eşi ve bi aile daha var... göğsünü kapatma gereği bile duymadan çocuğu sakinleştirmeye çalışıyor oradan ne kocası ne de diğer kadın anneyi uyarmadı. Bütün mekan kadını anne olduğu için kınanamak için zor tuttuk kendimizi ama ağzımız açık kaldık. Ha en önemli nokta da şu mekanın anneler için yapılmış bebek alt değiştirme odası haricinde çok geniş ve rahat bir emzirme odası var ( benim de emziren arkadaşlarım olduğu için oradan biliyorum ) kadın oraya inme zahmeti göstermedi bile herkesin önünde çocuğu emzirdi çocuk emmeye ara verdi kadın yine istifini bozup toparlanmadı. Yani tabi ki de annelik bir görev bebekler mekan dinlemiyor emzirmeniz gerekiyorsa emzireceksiniz fakat bunun için uygun bir ortam aramak lazım olmuyorsa insan biraz arkasını döner emzirme önlüğü bulundurur o da yoksa bebek battaniyeleri ile kapatan anneler görüyorum bu işin güzel yanı orada bence ... Bazı şeylerin suyunu çıkarmamak lazım gerçekten çok çirkindi o gün gördüğüm manzara :19:

Bende 3 çoçuk annesiyim tabiki bir annenin en tabi hakkı emzirmek ama bunu için yapılmış uyğun eşyalar bunlar kullandığı sürece bir sorun olmaz ama kalabalık bir ortamda budenli kendini salmak karşı taraf önemli olmasada ben bebeğimi düşünüyorum desenizde kendi bedenize sayğınlığınızı kaybetmek hoş değil sizin gayet saf niyettinizi farklı tarafa cekip farklı düşünceler oluşur tabiki elalem nederse desin ama buna siz yol açıyorsanız sonuçları hiç hoş olmaz
Naçizane fikrim

söz konusu o an çocugumun keyfıyse yada beslnemesıyse hiç çekınmıyorum.onluk kullanmak sartıyla uygun yerlerde emzırıyorum.bebegınız emıyorsa eger bunu yapmak zorundasınız aksı takdırde dısarı bıle cıkmayan depresıf annelere donusursunuz.dısarıda olmak hem bebege hem anneye ıyı gelecektir.bebegın emme saatıne gore bazen kendınızı ayarlayamazsınız kı.dediğim gibi gerekli onlemler alındıgında bence bır sakıncası yok

Uygun emzirme odasi yoksa, battaniye ya da baska bir malzemeyle ustunu kapatarak emzirilebilir. Cocugunu da memeni de orter, battaniye altinda istedigin kadar emzirirsin.
Herkesin icinde umursamaz bir sekilde memeyi acmak cok cirkin bir davranis diye dusunuyorum. Ha pantolonunu indirmissin, ha gogsunu acmissin, benim icin ayni gorgusuzluk. Sebebi cocugunu emzirmek bile olsa.

Back