Börekler Ton Balıklı Ve Mısırlı Börek

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
e-oktayusta.com'dan alıntıdır...

3 adet yufka
1 kase konserve mısır
1 kase kırmızı biber
1 demet yeşil soğan
1 kutu ton balığı
1 tutam maydanoz
Sosu için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için:
Susam veya çörekotu

Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz, biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz. Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz ve ıslatıyoruz. Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz.

Diğer tarafta mısır, ton balığı, taze soğanı, krmızı biberi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz. Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp çıkarıp malzemenin üstünü örtüyoruz.

En üste parçalanmamış yufkayı koyup en üste yine sıvı malzemeyi sürüp susam döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüyoruz. Üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Son düzenleme:
ton-balikli-misirli-borek-197.jpg

ellerine saglık canım bende cok severim börek bu yöntemın aynısıyla yaparım bende hep böreklerımı iç harcını farklı yapıyorum ıspanaklı patatesli kıymalı yada peynirli

ellerine saglık canım bende cok severim börek bu yöntemın aynısıyla yaparım bende hep böreklerımı iç harcını farklı yapıyorum ıspanaklı patatesli kıymalı yada peynirli

Ben de iç harcını bol tutarım canım...
Özellikle mantarlı börekte bol bol koyunca harika oluyor... cokacimcoook

X