- 15 Kasım 2014
- 4.159
- 11.063
- 558
- Konu Sahibi KedidirKedii
Ton balığı benim vazgeçilmezim . Çok seviyorum isterdim ki tazesinden yapmak ama vaktim yok malasef ..
Hemen aşırııııı kolay olan tarifime geçelim
Ben kepekli makarna kullandım sizin tercihinize kalmış .
Malzemeler
1 paket kepekli makarna (4\1)
1 paket fesleyenli sos (3\1)
1 mini paket mısır konservesi
1 mini paket ton balığı konservesi
Yarım bardak ılık su ( sos için )

Öncelikle tencereye 300 mil su koyun kaynasın .
-Makarna pişirirken en az suda pişirmeye çalışın kendi nişanstasını salarak suyunu çekerek pişerse bütün özü ve lezzeti makarnada kalır .
Kaynayan suya makarnayı koyun kaynasın , tuz eklemiyorum sos yeterince tuzlu .
Sos için paketin yarısından azını bir tencereye alın yarım bardak su ekleyerek karıştırın suyu çekince kapatın .
Bir cezveye mısırı koyun 1 kaşık su ekleyin Ton balığını atın içine karıştırın ve altını kapatın .
Makarnayı süzün sos ile harmanlayın, tabağa alın mısır ve ton balıklı harcıda üstüne pay edin .
Afiyet olsun .
Yanında ayran içmeyin ne olursa olsun balık çeşidi ve ben tedbirli olmakta fayda var diyorum ..
Hemen aşırııııı kolay olan tarifime geçelim

Ben kepekli makarna kullandım sizin tercihinize kalmış .
Malzemeler

1 paket kepekli makarna (4\1)
1 paket fesleyenli sos (3\1)
1 mini paket mısır konservesi
1 mini paket ton balığı konservesi
Yarım bardak ılık su ( sos için )

Öncelikle tencereye 300 mil su koyun kaynasın .
-Makarna pişirirken en az suda pişirmeye çalışın kendi nişanstasını salarak suyunu çekerek pişerse bütün özü ve lezzeti makarnada kalır .

Kaynayan suya makarnayı koyun kaynasın , tuz eklemiyorum sos yeterince tuzlu .
Sos için paketin yarısından azını bir tencereye alın yarım bardak su ekleyerek karıştırın suyu çekince kapatın .
Bir cezveye mısırı koyun 1 kaşık su ekleyin Ton balığını atın içine karıştırın ve altını kapatın .
Makarnayı süzün sos ile harmanlayın, tabağa alın mısır ve ton balıklı harcıda üstüne pay edin .
Afiyet olsun .
Yanında ayran içmeyin ne olursa olsun balık çeşidi ve ben tedbirli olmakta fayda var diyorum ..