Tomografi

funda_34_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7
-1
86
28
Bir aylık bebeğime basit düşme sonucu doktorlar beyin tomografisi istedi bu kadar radyasyon içerdiğini bilmediğimden çektirdim fakat internetten araştırınca çok kötü şeyler yazdığını gördüm bilseydim çektirmemek için uğraşırdım şimdi içim içimi yiyor benimle aynı durumu yaşayan anneler var mı bebekleriniz nasıl herhangi Bi sorun var mı

Fonksiyonel tip doktoru bulabilirseniz bu konuyu gorusun mutlaka. Bedene giren radyasyonu hizlica atmak icin bazi yontemler var. Sizi yonlendirirler.

yani ne olur ne olmaz diye çekmişlerdir doktorları suçlamak istemiyorum ama basit düşme diyorsunuz .keşke çekmeselermiş allahın izniyle bişey olmaz inşalahh
..benim oğlumda 15 günlükken benim aptallığım yüzümden pusetini sedyenin üstüne koymuştum..allahım hala inanamıyorum kendime.. bi baktım yüz üstü yerde baya ciddi bi şekilde düştü acil doktoru beni nasıl azarladı nasıl dikkat etmessin diye neysee hemen tam teşekküllü hastaneye götürdük orda iyice muayene ettiler tomografiye sokmayalım daha çok küçük dediler ultrosonla baktılar kafasına çok şükür bişey yoktu..muayene ediyorlar ya böle ellerini tutuyorlar bırakıyolar ayaklarını tutuyolar bırakıyolar cocuk kendisini tutuyorsa koruyorsa iyi oluyomuş adını hatırlayamadım bişey muayenesi diyolar buna göre tomorafiye gerek yok demişlerdi

Sorma ya ne güzel iyi Bi doktora denk gelmişsiniz siz kendinizi suçlamayın ben bu olaydan önce başkalarının yazdıklarını okusaydım insanları suçlardım çocuğa nasıl dikkat etmemişler diye ama herşey öyle anlık oluyor ki insanın başına geliyor malesef yorgunluktan anlık dikkatsixlikten vs ya öyle ciddi Bi düşme de değildi ama benim ilk çocuğum çok korktum keşke diyorum ultrason ya da film çektirelim onlar olmaz mı diye sorsaydım diyorum doktora değil teknikere sordum en iyi sonucu bu verir dedi olan oluyor işte ama insanın içinde Bi kuşku kalıyor hep

Merhaba aynı olay bnm de başıma geldi. Şuan öyle vicdan azabı çekiyorum ki. Çocuğuma bakarken içim yanıyor. Düşürmenin verdiği şok ile hiç bişey sorgulayamadım bile ne istedilerse yaptım. Allaha şükür temiz çıktı ama şimdi tomografi zarar verir mi bebeğime diye kafayı yemek üzereyim

Aynı durumdayım canım kaç tane doktora sordum çocuğuma her baktığımda içimden Allah tan ona uzun ömürler vermesini istiyorum. İnternette çok kötü şeyler yazıyor benim yüzümden kötü Bi hastalığa tutulursa kendimi asla affedemem iki tane radyoloğa sordum birşey olmaz devamı olmasın üst üste çekilmeain düşmemesine dikkat et dedi o düşünceyi kafamdan atmaya çalışıyorum radyasyon olan her şeyden korumaya çalışıyorum telefon bilgisayar vs

Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Allah esirgesin ciddi bir durum yok şükür ki. Onla geçmiş olsun

Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Allah esirgesin ciddi bir durum yok şükür ki. Onla geçmiş olsun
Sağ olun çocuk olunca canından da öte insan zarar gelecek ya da kendim zarar verdim diye öyle korkuyor ki Allah ım kimseyi çocuğuyla sınamasın

Sağ olun çocuk olunca canından da öte insan zarar gelecek ya da kendim zarar verdim diye öyle korkuyor ki Allah ım kimseyi çocuğuyla sınamasın
Amin amin. Şöyle düşünün gerçekten tomografiye ihtiyaç duyacak bir durumu yok. Allah korusun ne vakalar var. Allah'ım hepimizin çocuklarını esirgesin cümlesiyle.

Hanfendi çocuğa sürekli tomografi çekilmediği için, 1 defa aldığı radyasyonun olumsuz bir etkisi olmaz

Hanfendi çocuğa sürekli tomografi çekilmediği için, 1 defa aldığı radyasyonun olumsuz bir etkisi olmaz
Amin inşallah internettekileri yazıları görünce insan korkuyor sanki direk çocuk kötü hastalıklara tutulacakmış gibi bir hava veriyorlar. İnşallah dediğiniz gibi bir etkisi olmaz Allah ım daha kötülerinden korusun.

Öyle çok bebek var. Bizimkide o an uyuyordu, uyanmadan hemen götürün dedi. Kımıldadığı an heralde tekrar çekim alıyorlar. Valla internete bakınca herşey zaten tek bi noktaya varıyor. Allah yüzümüze baksın. Acillerde peynir ekmek gibi tomo çekiliyor. Üstten fln hiç bişey olmaz dert etme onları bence, sonuç olarak vücudun absorbe ettiği doz önemli. Bnde o kadar çok şeyden pişmanım ki, o gün öyle bir panik yaptım ki, yapmasa idim şuan belkide tomoya girmemişti. Ama kader galiba. Normalde herşeyi sorgularım. O gün hiç bişeyi sorgulamayacağım tuttu

Merhaba beninde başıma aynı olay geldi tomografi nin bi sıkıntısı olurum mu diye deliye döndüm

Benim 4 yaşındaki kızım da kaydıraktan düştü mesafe biraz yüksek olunca acile götürdük. Bilinç kaybı yoktu. Buna rağmen hemen tomografi istediler. Kendilerini sağlama almak için çocuğun her tarafını taramışlar iç kanama var mı diye. Beyin, abdomen, pelvis, toraks... 1 aydır psikolojik bunalıma girdim. Tamam Allah göstermesin trafik kazası olur ya da bilinç kaybı, kusma vs bir sürü faktör var... Bunlar yoksa ne diye el kadar çocukları ışına sokarlar anlamıyorum...
E nabızda radyolojik görtüntülemelerde alınan dozlar yazıyor... Bunları paylaşalım asıl önemli olan alınan doz miktarı
Beyin 58.20 mgy 1210 dlp
Servikal+beyin mgy 21.70 dlp 597.70
Toraks+btn+plv mgy 5.80 dlp 282

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…