Toksoplazma

Konunun üzerinden epey geçmiş ama lütfen bana da umut olun.. 7haftalık gebeyim toksoplazma laneti igg ve igm olarak mevcut.avidite testide yaptırdım gebeliğin başlarında geçmiş..sadece bir tek çiğ köfte yemiştim etli olduğunu öğrendiğim an aklıma toksoplazma geldi ve de korktuğum başıma da geldi :KK43:( şuan antibiyotik kullanıyorum günde 2 tane..İstanbul'da yaşayanlar perinatolog öneriniz var mı?

2. Bebeğime hamile olduğumu öğrendiğim gün tanıştım toksoplazma ile bebeğimin sevincini bile yaşayamadan karabulut gibi çöktü üzerime hemen netten araştırmaya başladım hiç de iyi şeyler yazmıyordu doktorlar test sonuçları çıkmadan birşey diyemeyiz diyordu test sonuçları bir hafta sonra çıkacaktı çıktı parazit şu an aktifti vücudumda intaniye ve kadın doğum doktoru bebeği almalıyız diyordu hemen üniversite hastanesine orda da aynı şey derken enfeksiyon hastalıklarına sevk edildim şeker gibi bayan bir doktor ''şimdi size herkes bu bebeği aldırın diyordur,ben doktorluğumu bir kenara bırakıp size diyorum ki aldırmayın'' dedi.İlaç tedavisine başların yakın takip ederiz hiç birşey olmaz allahın izni ile dedi ve antibiyotiğe başladık.Şu an 8 haftalığız.
Konu üzerinden uzun zaman geçmiş ama bende 6 haftaligim ve toksoplazma igm ve igg pozitif çok korkuyorum bebeğim için yarın hastaneye gideceğim ama ağlamaktan bir hal oldum çok üzgünüm bana bilgi verebilir misiniz neler yaşadınız bu dönemde

Arkadaslar merhaba benim iki tane kedim var evde . ve yillardir kedi besliyorum ben hamile kalmayi düşünüyorm bu olaylara girsmeden bu testi nasl yaptirabilirm. cok korktum bunlari okuyunca icime stres grdi zaten yasim 30 bir de cocuk icin ugras dur korkuyorm yani

Merana canım ben de tokso görünce dalıyorum konuya başkaları yanmasın diye ... Biliyorum şuan bağışıklık kazandığım için her şey serbest ama sütten ağzı yanan misali halen eski dikkat ettiğim şeylere dikkat ediyorum :KK66: aile hekimim durumu biliyo tahlillere baktı dedi zaten tüm hastalıkları geçirdiğimiz için bağışık olduk artık rahatız :) ben rubellayı da geçirmişim o da ıgg pozitif ıgm negatif tokso da öyle :KK66:
Merhaba, ben yeni test yaptırdım toxoplazma Igm (-) çıktı fakat Igg (+) çıktı. Aynı şekilde senin gibi CMV ve RUBELLA da Igg (+) , Igm (-) çıkıyor. Gebelikte sorun yaratıyor mu?

X