Toksoplazma olup sağlıklı doğum yapanlar buraya bakabilir mi?

Esraalprn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2020
9
1
33
Merhabalar 33 hafta hamilelikte boğaz enfeksiyonu için kadın doğum a gittim doktorun bebeğim için enfeksiyon geçti mi düşüncesiyle eliza test istedi. Çok şükür iyi ki de istemiş ki toksoplazma bulaşmış olduğunu gördük çok şükür diyorum çünkü erken fark edildi daha öncesinde de geçirmemişm zaten neyse ıgm pozitif ıgg negatif cıktı. Ultrason dan baktılar herhangi bi problem yoktu zaten gözde kafada bulaşmış olursa görünüyormuş ultrason dan böyle söylediler inşallah bi umut. Neyse enfeksiyon doktoruna gönderdiler o da günde 3 defa rovalgl verdi bebeğe bulaşmasını önleyecek ama doğunca anlayacağız tabiki bi sıkıntı olup olmadığını dedi 1 buçuk ay var doğuma ve çok korkuyorum. Benimle aynı durumda olup sağlıklı doğum yapan sonrasında bebekte bi sorun var mı yardımcı olun lütfen Allah kimseye kaldıramayacağı yükler yüklemesin eşim de yanımda değil asker kendimi çaresiz ve yorgun hissediyorum 😔

Toksoplazmayi nasıl kaptınız bir fikriniz var mı? Mesela evinizde kedi var mı? Ya da çiğ ete dokundunuz mu? Benim de evde kedim var ve hamileyim. Doktor dikkat etmemi söyledi.

Merhaba, ben de maalesef aynı süreci yaşıyorum. Bebeğinizin durumu nedir ?
Canım çok şükür bebeğim doğdu ve sağlıklı doğdu. Kafası karnı küçük dediler, gelişme geriliği var dediler çok ağladım üzüldüm ama çok şükür normal sağlıklı bebek. Allaha güven ve sağlıklı doğacağına inan inşallah hicbir sıkıntı olmayacak. Ama doğum sonrası test yaptır bebeğini ve kendini negatif olması lazım. Allah yardımcın olsun stresli dönem

Toksoplazmayi nasıl kaptınız bir fikriniz var mı? Mesela evinizde kedi var mı? Ya da çiğ ete dokundunuz mu? Benim de evde kedim var ve hamileyim. Doktor dikkat etmemi söyledi.
Hayır evimde kedi vs yok. Doktor az pişmiş etten yada az yıkanmış yeşilliktn gelmiş olabilir dedi. Kedilerin dışkısında olan bu enfeksiyon toprağa karışıyor, yağmur suları vs marul gibi sebzelere ulaşıyormuş. O yüzden sirke ile yıkayıp tüketmekte fayda var. Sucuk vs yememek gerekli. Ben yaşadım inşallah kimse yaşamasın. Çok şükür ki bebeğim gayet iyi ama stresli dönemdi çok ağladım çünkü öyle şeyler söylendi ki bana gerçekten çok kötü oluyor insan

6+6 hamileyim toksoplazma ımg değerim 2.01 çıktı ıgg değerim negatif Avidite testimin sonucunu bekliyorum Çok sıkıntılı ve stresli bir dönem img değerinin 3 -4 olması ile 2 olması arasında bir fark var mı acaba

Merhabalar 33 hafta hamilelikte boğaz enfeksiyonu için kadın doğum a gittim doktorun bebeğim için enfeksiyon geçti mi düşüncesiyle eliza test istedi. Çok şükür iyi ki de istemiş ki toksoplazma bulaşmış olduğunu gördük çok şükür diyorum çünkü erken fark edildi daha öncesinde de geçirmemişm zaten neyse ıgm pozitif ıgg negatif cıktı. Ultrason dan baktılar herhangi bi problem yoktu zaten gözde kafada bulaşmış olursa görünüyormuş ultrason dan böyle söylediler inşallah bi umut. Neyse enfeksiyon doktoruna gönderdiler o da günde 3 defa rovalgl verdi bebeğe bulaşmasını önleyecek ama doğunca anlayacağız tabiki bi sıkıntı olup olmadığını dedi 1 buçuk ay var doğuma ve çok korkuyorum. Benimle aynı durumda olup sağlıklı doğum yapan sonrasında bebekte bi sorun var mı yardımcı olun lütfen Allah kimseye kaldıramayacağı yükler yüklemesin eşim de yanımda değil asker kendimi çaresiz ve yorgun hissediyorum 😔
Çok geçmiş olsun canım acaba toksoplazmayı ne zaman geçirmişsin ben şuan 6+6 hamileyim ve toksoplazma img pozitif çıktı avidite testi yapıldı onun sonucunu bekliyorum hamilelikten önce mi yoksa sonra mı geçirdim diye bakılacak çok yıpratıcı bir süreç hakkımızda hayırlısı olsun sizi çok iyi anlıyorum ama son haftalarda geçirilirse çocukta bir sıkıntı olmuyor diye biliyorum içinizi ferah tutmaya çalışın lütfen

Canım çok şükür bebeğim doğdu ve sağlıklı doğdu. Kafası karnı küçük dediler, gelişme geriliği var dediler çok ağladım üzüldüm ama çok şükür normal sağlıklı bebek. Allaha güven ve sağlıklı doğacağına inan inşallah hicbir sıkıntı olmayacak. Ama doğum sonrası test yaptır bebeğini ve kendini negatif olması lazım. Allah yardımcın olsun stresli dönem
Bebeginizin sağlıklı olmasına çok sevindim Allah sağlıklı uzun ömürler versin. bende 6 haftalık hamileyim toksoplazma igm ve igg her ikisi de pozitif çıktı. Korkum çok büyük. Size sorum bu durumu nasıl atlattınız nasıl bir tedavi gördünüz süreç nasıl işledi bilgi verirseniz çok mutlu olurum ve bu anne adayı size cok dua eder. Simdiden teşekkürler 💕

Merhaba benim IgM değerim 0.969 çıktı doktor ara değer dedi hamile kalmadan önce de sınırdaydi değerim bu şekildeydi aynı . Igg negatif adivite testi gerekli mi acaba ?

merhaba 16 haftalık gebeyim geçen hafta iyi pişmemiş köfte yedim sonra içime kurt düştü doktoruma söyleyince hemen rovagyl antibiyotik verdi günde iki defa alıyorum beş gün bu hafta toksoplazma testleri yapacak psikolojim çok bozuk aranızda böyle bir tedavi sürecinden geçen var mı ilacın bebeğime zarar vermesinden çok korkuyorum bu ilacı kullanıp sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı aynı ilacın bir diğer adı da rovamycine miş

Bebeginizin sağlıklı olmasına çok sevindim Allah sağlıklı uzun ömürler versin. bende 6 haftalık hamileyim toksoplazma igm ve igg her ikisi de pozitif çıktı. Korkum çok büyük. Size sorum bu durumu nasıl atlattınız nasıl bir tedavi gördünüz süreç nasıl işledi bilgi verirseniz çok mutlu olurum ve bu anne adayı size cok dua eder. Simdiden teşekkürler 💕
Derya hanım şimdi nasılsınız bebeğiniz nasıl

Tedavi gördünüz mü? Bebeğiniz ne durumda şu an. Benim de igg ve igm pozitif. Yarın avidite testi yaptırıcam.

Antibiyotik tedavisi aldım canım 18 haftalıkken de amniyo sentez yaptırdım hicbir sorun çıkmadı doğumdan sonra da kontrolleri yapıldı hicbir sorunumuz yok Allaha şükür

X